Connect with us

EVENIMENT

Lucrări la calea ferată pe raza regionalelor Brașov și Timișoara. Mai multe trenuri, afectate

PublicatArhivă foto

Compania Națională CFR SA anunță că în perioada 2-19 iunie vor fi făcute lucrări de modernizare pe mai multe linii de pe raza regionalelor Brașov și Timișoara, care vor afecta circulația mai multor trenuri.

Potrivit unui comunicat al CFR SA, vor fi făcute lucrări între stațiile Sfântu Gheorghe – Bodoc (Regionala CF Brașov), respectiv Ilia – Dobra, Ilia – Gurasada și Ilteu – Săvârșin (Regionala CF Timișoara).

Lucrări de modernizare a trecerii la nivel cu calea ferată

Astfel, pe raza Regionalei CF Brașov se vor executa lucrări de modernizare a trecerii la nivel cu calea ferată de la km 32+515, cap Y stația CF Sfântu Gheorghe, în zilele de 2 și 3 iunie 2021, lucrări care impun închiderea liniei curente Sfântu Gheorghe – Bodoc, în intervalul orar 10.30 – 15.30. Vor fi făcute modificări în circulația a două trenuri: trenurile IR 1540/1541 care circulă în relația Iași – Brașov și retur vor fi anulate, în locul lor circulând trenurile IR 12551, cu plecare din stația Brașov la ora 09.35 și sosire în stația Bodoc, la ora 10.15 și IR 12552 cu plecare din stația Sfântu Gheorghe la ora 13.42 și sosire în stația Brașov la ora 14.21.

Lucrări de modernizare a infrastructurii feroviare

De asemenea, pe raza Regionalei CF Timișoara, în perioada 3-19 iunie 2021, se vor desfășura lucrări de modernizare a infrastructurii feroviare pe trei intervale de stații, astfel:

-introducerea în cale a schimbatorului care va realiza racordul dintre stația Ilia și Hm Dobra (linia 216) cu linia de evitare și cu varianta de racord provizoriu, lucrare care se execută cu închiderea permanentă a liniei curente între Ilia – Dobra (Ilia YD – Dobra X), din data de 3 iunie 2021, ora 08.30 și până în data de 17 iunie 2021, ora 11.00;
-realizare racord provizoriu și racordarea variantei provizorii V1 la Firul II de circulație aferent liniei curente Ilia – Gurasada, lucrare care se execută cu scoaterea din funcție a instalației BLA Gurasada – Ilia, Fir II și a instalației BLAS dintre stația Ilia și Hm Dobra, din data de 03 iunie 2021, ora 8.30 pănă în data de 17 iunie 2021, ora 11.00;
-racordarea variantei provizorii V1 la Fir II de circulație aferent liniei curente Ilia – Gurasada, lucrare care se execută cu închiderea permanentă a Firului II Gurasada – Ilia (Gurasada XF – Ilia YG, fir I închis pentru reabilitare) și scoaterea permanentă de sub tensiune a liniei de contact aferentă Firului II Gurasada – Ilia (Gurasada X – Ilia YG), din data de 13 iunie 2021, ora 8.00 până în data de 17 iunie 2021, ora 11.00;
-desființarea racordării provizorii din cap X Săvârșin a Firului I (existent) Ilteu – Săvârșin cu linia III reabilitată din stația Săvârșin și realizarea racordării liniei III stația Săvârșin cu firul II (reabilitat) Ilteu – Săvârșin, lucrare care se execută cu inchiderea permanentă a liniei curente Ilteu – Săvârșin Fir I (Firul II închis pentru lucrări) și liniile III și 4 din stația Săvârșin cu scoaterea permanentă de sub tensiune a liniei de contact pe distanța Ilteu Y – ZN Vărădia fir I, liniile III și 4 din stația Vărădia și liniile III și 4 reabilitate din stația Savârșin din data de 13 iunie 2021, ora 08.00 până în data de 19 iunie 2021, ora 11.00.

Informații suplimentare pe pagina de internet

CFR SA recomandă consultarea paginii de internet a operatorului de transport feroviar de călători pentru informații referitoare la modificările temporare în circulația trenurilor Interregio (IR) și Regio (R) care tranzitează secțiunile Ilia – Dobra, Ilia -Gurasada și Ilteu – Săvârșin (Regionala CF Timișoara).

sursa: mediafax.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Impact frontal între un TIR și un autoturism pe DN6, în Caraș-Severin. Unul dintre șoferi a murit

Publicat

Arhivă foto

Un accident în care au fost implicate un autoturism și un TIR a avut loc luni dimineața pe DN6, în județul Caraș-Severin. Șoferul autoturismului a murit.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, un autoturism și un TIR au fost implicate într-un impact frontal pe DN 6 Băile Herculane – Caransebeș, în zona localității Slatina-Timiș, județul Caraș-Severin.

Accidentul s-a soldat cu decesul șoferului autoturismului.

Traficul în zonă se desfășoară dirijat, pe un fir, alternativ, au mai transmis polițiștii.

sursa: mediafax.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: O mașină a fost cuprinsă de flăcări, în Cluj-Napoca. Au intervenit pompierii

Publicat

Un incendiu a izbucnit, în noaptea de duminică spre luni, la o mașină care se deplasa pe Bulevardul Muncii din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj.

Potrivit ISU Cluj, două autospeciale au fost alertate în cursul acestei dimineți pentru a stinge flăcările care au cuprins un autoturism ce se deplasa pe Bulevardul Muncii din municipiul Cluj-Napoca.

Solicitarea pentru intervenția pompierilor a fost înregistrată în jurul orei 4.30, iar la fața locului au găsit autoturismul cuprins în totalitate de flăcări.

Conform sursei citate, nu au fost persoane rănite în urma acestui eveniment, iar incendiul a fost lichidat imediat după sosirea echipajelor de intervenție. Cauza probabilă a incendiului a fost o defecțiune a instalației electrice a autoturismului.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Un autoturism scăpat de sub control s-a înfipt într-un copac, într-o localitate din Ialomița. Două persoane au fost rănite

Publicat

Un accident rutier a avut loc, în noaptea de duminică spre luni, în localitatea Balaciu din județul Ialomița. Șoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra volanului și a intrat cu mașina într-un copac. Două persoane au fost rănite.

Potrivit ISU Ialomița, echipaje de la Detașamentul de pompieri Urziceni cu o autospecială pentru stingere, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD au intervenit în această dimineață, în jurul orei 02:20 la un accident rutier produs în comuna Balaciu, pentru acordarea îngrijirilor medicale victimelor unui accident rutier.

În accident a fost implicat un autoturism care a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un copac, din eveniment rezultând două victime, un bărbat și o femeie, conștiente și neîncarcerate care au fost monitorizate de echipajele SMURD și SAJ la locul intervenției.

Bărbatul a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la Spitalul Municipal Urziceni, iar femeia a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

Conform sursei citate, la locul evenimentului a venit în sprijin și un echipaj al SAJ Ialomița.

Pompierii au asigurat măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.

Citește mai departe

EVENIMENT

Informare meteo de ploi și vânt, de luni până miercuri, valabilă în toată țara

Publicat

Instabilitate atmosferică și precipitații însemnate se vor înregistra în întreaga țară de luni, de la ora 10.00, până miercuri, la ora 10.00, potrivit unei informări emise de Administrația Națională de Meterorologie.

Potrivit ANM, în jumătatea de est a țării și local la munte vor fi averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și, pe arii restrânse, 25-50 l/mp.

Informarea meteo vizează întreaga țară și este valabilă de luni, de la ora 10.00, până miercuri, la ora 10.00.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate