EVENIMENT
Lucrări pe autostrada A2 până la finele lunii mai, trafic îngreunat

Până la finalul lunii mai, pe autostrada A2 București – Constanța, pe tronsoanele kilometrice 11-17 și 27-33, se circulă deviat de pe sensul către București (calea 2) pe sensul către litoral (calea 1), traficul desfăşurându-se pe câte o bandă pentru fiecare direcție.
Cetrul Infotrafic precizează că măsura este impusă în vederea efectuării de lucrări de reabilitare a părții carosabile. De asemenea, a fost închis și nodul rutier de acces în localitățile Cernica şi Bălăceanca, județul Ilfov, fiind restricționată circulația pe breteaua de intrare/ieșire din autostradă și DNCB, pe sensul Constanța – București.
Tot pe Autostrada A2, între kilometrii 155 și 161 (Podul Cernavodă), din cauza lucrărilor de reparații, până la finalul lunii mai, circulația este restricționată pe calea 2 (sensul către București), traficul fiind deviat pe calea 1, unde se circulă pe câte o bandă, în ambele sensuri.
Pe DN 68A Margina – Coșevița, între kilometrii 38 – 53, județul Timiș, până pe data de 15.04.2021, se efectuează lucrări de reparații la partea carosabilă, constând în înlocuirea structurilor rutiere afectate de valorile mari de trafic și de tonaj, prin realizarea unor sisteme rutiere noi cu îmbrăcăminte asfaltică. Fiind un sector de drum tranzitat intens, sunt recomandate ca rute ocolitoare Autostrada 1, nod rutier Ilia – DN 7 Arad – Nădlac sau Autostrada A1, nod rutier Simeria DN 66 – Hațeg – DN 68 Caransebeș – DN 6 Lugoj – A1.
Sursa: Mediafax
Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


După 50 de ani, o femeie din București care avea un loc de veci în cimitirul Bellu, unde erau îngropate rudele ei, inclusiv mama sa, s-a trezit la ultima vizită că a dispărut mormântul.
Au dispărut crucea, gardul, două locuri de veci și, iar morții din morminte au fost scoși și depozitați nu se știe unde, spune avocatul Adrian Cuculis, citat de Mediafax.
Caz ciudat în cimitirul Bellu din București. Profanare grosolană de morminte
„Cazul relevă de fapt o profanare grosolană de morminte, ascunsă în spatele afirmației “nu știam al cui este mormântul”, probabil în scopul de a fi tranzacționat”, spune avocatul Cuculis.

Un copil a fost rănit, luni dimineață, după ce a fost izbit de o mașină când se plimba cu trotineta.
Un tânăr de 24 de ani a condus un autoturism pe bulevardul Sever Bocu din Timișoara, iar la intersecția cu strada Constructorilor a surprins și accidentat un băiat de 12 ani care circula cu trotineta pe trecerea de pietoni, conform IPJ Timiș.
Accident în Timișoara: băiețelul a fost rănit
În urma impactului, băiețelul a fost rănit.
Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o avertizare nowcasting Cod galben de averse, valabilă în mai multe zone din trei judeţe situate în Muntenia.
Potrivit meteorologilor, până la ora 9:40, în judeţele Ialomiţa (localităţile: Urziceni, Fierbinţi-Târg, Coşereni, Manasia, Bărcăneşti, Dridu, Ion Roată, Axintele, Moviliţa, Alexeni, Sineşti, Roşiori, Moldoveni, Drăgoeşti şi Borăneşti), Călăraşi (Budeşti, Fundulea, Fundeni, Vasilaţi, Plătăreşti, Ileana, Sohatu, Săruleşti, Gălbinaşi, Nana, Tămădău Mare, Belciugatele, Gurbăneşti şi Nicolae Bălcescu) şi Ilfov, îndeosebi în: Pantelimon, Brăneşti, Cernica, Gruiu, Afumaţi, Moara Vlăsiei, Găneasa, Ştefăneştii de Jos, Tunari, Nuci, Grădiştea, Petrăchioaia şi Dascălu, se vor semnala averse ce vor acumula peste 20- 25 litri/mp, izolat grindină de mici dimensiuni, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.
Cod galben de averse în Muntenia: cât timp durează avertizările nowcasting
Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM. AGERPRES
EVENIMENT
Debitele râurilor vor fi în scădere, în primele zile ale săptămânii. Excepție fac râurile din sudul țării

Debitele medii zilnice ale râurilor din ţară vor fi în scădere în primele zile ale săptămânii, exceptând râurile din sudul ţării, iar ulterior, în partea a doua a intervalului, vor fi în general staţionare, conform prognozei emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) pentru intervalul 15 – 21 mai 2022.
Hidrologii precizează că şi debitele râurilor din estul ţării se vor menţine, în general, staţ ionare în partea a doua a săptămânii viitoare.
„În a doua parte a intervalului, cu o probabilitate mai mare la începutul acestuia, sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide şi creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte, cu precădere din vestul, centrul şi nordul ţării, datorită precipitaţiilor torenţiale, sub formă de aversă, temporar accentuate”, avertizează hidrologii.
În ceea ce priveşte debitul fluviului Dunărea la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), acesta va fi în creştere în prima zi a intervalului la valoarea de 4. 600 metri cubi pe secundă (mc/s), apoi în scădere până la valoarea de 4.200 mc/s până la sfârşitul intervalului, situându-se însă sub media multianuală a lunii mai (7.250 mc/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în general în scădere, exceptând mijlocul intervalului de prognoză (16 – 19 mai 2022) unde vor fi în creştere pe sectorul Corabia – Tulcea. Agerpres