Connect with us

ACTUALITATE

Drumul spre Cetatea Sarmizegetusa din Hunedoara, închis. Lucrările de reparaţie, în regim de urgenţă

Publicat

Lucrările de reparaţii la drumul judeţean care duce spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, ar putea dura 4-5 zile, până la finalizarea operaţiunilor de consolidare a infrastructurii acestuia accesul autoturismelor spre monumentul UNESCO fiind blocat, a informat, vineri, Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara.

În tot acest timp, turiştii care doresc să viziteze Sarmizegetusa Regia pot ajunge la cetate dacă vor parcurge pe jos o porţiune de circa 4 kilometri. Ca o compensaţie pentru efortul făcut, autorităţile judeţene au anunţat că accesul vizitatorilor în perimetrul monumentului istoric va fi gratuit în toată perioada de închidere temporară a drumului judeţean.

În urmă cu două zile, o porţiune de drum aflată între Remiza – Valea Albă şi intrarea în situl arheologic Sarmizegetusa Regia a fost grav afectată de ploile căzute în munte, iar circulaţia autovehiculelor a fost restricţionată pe acest tronson pentru a nu pune în pericol integritatea turiştilor. Drumul a devenit impracticabil pentru circulaţia rutieră din cauza ruperii acostamentului şi surpării terenului de susţinere a şoselei.

Autorităţile au început deja lucrările de reparaţii la acest drum, firma care are în întreţinere tronsonul afectat mobilizând la faţa locului utilaje şi mai multe echipe de muncitori.

S-a început cu îndepărtarea trunchiurilor de arbori abandonate ori aduse de viituri pe cursul pârâului din zona Valea Albă, pentru ca ulterior să fie executate lucrările de consolidare a drumului în locul în care acesta a devenit impracticabil pentru circulaţia rutieră.

„Deja muncitorii s-au apucat de lucru şi am primit garanţii din partea constructorului că, în 4-5 zile, acest drum va fi redeschis circulaţiei, în condiţii de siguranţă”, a declarat administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram.

În paralel se desfăşoară lucrări de curăţare a rigolelor de pe drumul judeţean şi de îndepărtare a tuturor resturilor vegetale de pe carosabil.

Circulaţia autoturismelor de la remiza administrativă a Serviciului Public Administrare Monumente Istorice până la casa de bilete va fi în continuare oprită, până când drumul spre cetatea Sarmizegetusa Regia va fi sigur pentru turişti. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Ajutor de stat pentru industria de procesare a cerealelor. Dezbatere publică

Publicat

petre daea ministrul agriculturii sursa foto pacebook

Un proiect de Ordonanţă de Urgenţă ce vizează instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea operatorilor din industria de procesare a cerealelor şi fabricarea uleiurilor a fost postat în dezbatere publică de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

„Venim în sprijinul producţiei româneşti prin acordarea unui suport financiar de maximum 500.000 euro per întreprindere pentru operatorii din industria de procesare a cerealelor şi fabricarea uleiurilor. Suma totală pe care o alocăm este de 200 de milioane de euro, sub formă de granturi, pentru procesarea produselor, valorificarea superioară a acestora şi asigurarea stocurilor necesare prelucrării”, a declarat ministrul Petre Daea.

Măsura prevăzută de acest act normativ este parte a răspunsului guvernamental la dificultăţile înregistrate de procesatorii din industria alimentară ca urmare a declanşării războiului din Ucraina. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Restricţii de trafic pe drumuri clujene. Un TIR de 90 de tone străbate zona

Publicat

transport agabaritic intern international 1 800x480 1.jpg

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă restricţii de circulaţie pe pe mai multe drumuri clujene şi din alte judeţe, ca urmare a parcurgerii zonei de către un transport agabaritic, un TIR de 90 de tone.
Comunicat de presă – Infotrafic

„RESTRICŢII DE TRAFIC PENTRU DESFĂŞURAREA UNUI TRANSPORT AGABARITIC.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că astăzi, 19 august, începând cu ora 22.00, se va desfăşura un transport agabaritic pe ruta: PTF Borş II – A3- DN 19 – DN 1 – A3 – DN1F – Cluj -Napoca -Centura Apahida – Vâlcele -DN1C – DN17-DN2-…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CTP: Se DEVIAZĂ traseul liniei M21 în Florești

Publicat

bus e1585043457280.jpg

Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA informează publicul călător din Florești că problemele apărute la lucrările de relocare a rețelei de gaze naturale aeriene în subteran, pe str. Cetății, au condus la devierea traseului liniei M21, în ambele sensuri, pe str. Eroilor – str. A. Iancu.

Se desființează provizoriu, până la remedierea avariei, stațiile Luxor, Sub Cetate și Muncitorilor și se înființează stațiile suplimentare de pe traseul liniei M26: Profi, Primăria și Complex.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Dependenţa Germaniei de China creşte într-un ritm ”devastator”

Publicat

steag germania

Economia germană a devenit mult mai dependentă de China în primul semestru din 2022, investiţiile directe şi deficitul său comercial atingând noi valori record, în pofida presiunilor politice asupra Berlinului să se distanţeze de Beijing, conform unui studiu consultat de Reuters.

În acelaşi timp, creşterea exporturilor Germaniei spre China s-a redus, potrivit studiului Institutului economic german (IW), care citează economiştii care indică o tendinţă spre majorarea producţiei pe plan local în China.

„Economia Germaniei este mult mai dependentă de China decât invers”, a apreciat Juergen Matthes, care a elaborat studiul. El a avertizat că această dependenţă reprezintă o problemă politică deoarece poziţia Beijingului în cazul Ucrainei şi poziţia sa militară faţă de Taiwan a plasat sub observaţie afacerile Germaniei cu China.

 

Dependenţa Germaniei de China creşte într-un ritm ”devastator”: investiţiile Germaniei în China s-au ridicat la aproximativ zece miliarde de euro

„Totuşi, în pofida acestor pericole şi probleme, interdependenţele economice cu China s-au îndreptat în direcţia greşită într-un ritm major, în primul semestru din 2022”, susţine economistul.

Conform studiului, investiţiile Germaniei în China s-au ridicat la aproximativ zece miliarde de euro în primele şase luni din 2022, depăşind cu mult precedentul nivel record, de 6,2 miliarde de euro.

Ponderea Chinei în importurile Germaniei a urcat la 12,4% în primul semestru din 2022, faţă de 3,4% în 2000, importurile Germaniei de bunuri chinezeşti în funcţie de valoare înregistrând un avans anual de 45,7%, arată datele IW.

 

Dependenţa Germaniei de China creşte într-un ritm ”devastator”: deficitul comercial al Germaniei pe relaţia cu China a ajuns la aproape 41 miliarde de euro la 30 iunie 2022, decalajul urmând să se adâncească.

IW a cerut Berlinului o schimbare a politicii faţă de China, reducerea subvenţiilor pentru firmele care fac afaceri cu a doua economie mondială, şi mutarea interesului spre alte pieţe emergente, în special din Asia.

Matthes a cerut companiilor din Germania să-şi reducă dependenţa de China, avertizând că orice sancţiuni occidentale contra Beijingului, de exemplu dacă invadează Taiwan, ar provoca în special falimentul firmelor expuse. AGERPRES

Citește mai departe