Connect with us

EVENIMENT

Ludovic Orban dă guvernul în judecată. Care ar fi motivul

Publicat

orban sursa facebook
Arhivă foto

Președintele Partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, anunță că dă în judecată Guvernul pentru a obține o hotărâre judecătorească care să oblige guvernul să respecte legea și să organizeze alegeri locale în localitățile unde s-a vacantat funcția de primar sau a fost dizolvat consiliul local.

„Dacă alegeri nu sunt, democrație nu este.

Am luat decizia de a da în judecată guvernul pentru a obține o hotărâre judecătorească care să oblige guvernul să respecte legea și să organizeze alegeri locale în cele peste 40 de localități unde s-a vacantat funcția de primar sau a fost dizolvat consiliul local.

Deși guvernul a primit încă de anul trecut adrese oficiale de la AEP prin care a fost informat de faptul că multe localități au rămas fără primar, acesta a refuzat să emită hotărârile de guvern pentru organizarea alegerilor.

Ludovic Orban dă guvernul în judecată: „Nu există atentat mai grav la adresa democrației decât refuzul de a organiza alegeri”

Nu există atentat mai grav la adresa democrației decât refuzul de a organiza alegeri. Singura sursă de legitimitate pentru aleși este votul acordat de cetățeni. Cine nesocotește dreptul de vot al oamenilor este un dușman al democrației”, scrie pe Facebook Ludovic Orban.

El transmite că vineri a înregistrat la guvern plângerea prealabilă.

„După care, dacă guvernul nu adoptă hotărârea de organizare a alegerilor locale, mă voi adresa instanței de contencios administrativ.

Le-am atras atenția membrilor guvernului că voi solicita instanței pe lângă hotărârea de obliga guvernul să organizeze alegeri locale și sancțiuni pecuniare pentru membrii guvernului pentru fiecare zi întârziere față de termenul legal de 90 de zile și, de asemenea, anularea actelor administrative emise de primarii interimari după expirarea acestui termen de 90 de zile în care guvernul era obligat de lege să organizeze alegeri.

Ludovic Orban dă guvernul în judecată: Ce spune Orban

Dacă acceptăm ca guvernul să calce în picioare constituția, legile țării și democrația în cazul alegerilor locale, ne putem aștepta oricând ca puterea să facă lucrul acesta și cu celălalte tipuri de alegeri- parlamentare, europarlamentare și prezidențiale. Cine fură azi un ou, mâine va fura un bou, spune un proverb românesc.

Cine nu face alegeri locale astăzi, mâine nu va face nici alegeri parlamentare sau prezidențiale. Devine tot mai evident că actuala putere se îndepărtează tot mai mult de valorile democratice. Nu putem sta cu mâinile în sân și să contemplăm pasivi derapajele tot mai grave ale PSDNL față normele și principiile democratice.

Avem datoria să ne batem pentru drepturile noastre, să folosim toate mijloacele legale și constituționale pentru a îi determina să revină în cadrul democratic”, conchide Orban.

(sursa: Mediafax)

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Accident cu trei autoturisme implicate pe o stradă din Tulcea. O persoană a rămas încarcerată

Publicat

tulcea acc3

Un accident rutier soldat cu o victimă încarcerată s-a produs miercuri dimineață pe o stradă din municipiul Tulcea.

Potrivit ISU Tulcea, în jurul orei 10:40, prin apel la numărul unic de urgență 112, pompierii militari au fost solicitați să intervină în cazul unui accident rutier cu o victimă încarcerată, produs pe o stradă din municipiul Tulcea.

În coliziune au fost implicate 3 autoturisme, două dintre acestea fiind parcate, rezultând o singură victimă.

tulcea acc4

La fața locului au fost trimise două echipaje, unul de descarcerare și un echipaj cu o autospecială de stingere, care au intervenit pentru extragerea unui bărbat (șofer), dintr-un autoturism.

Acesta a fost predat în siguranță Serviciului Județean de Ambulanță.

tulcea acc (2)

Totodată, forțele de intervenție au procedat la eliminarea pericolului izbucnirii unui incendiu, prin scoaterea bornelor de la bateria autoturismului.

Citește mai departe

EVENIMENT

Impact între două autoturisme pe un drum din județul Mehedinți. Unul dintre șoferi și-a pierdut viața

Publicat

accident general pompieri smurd 112
Arhivă foto

Un accident mortal a avut loc, miercuri dimineață pe DN 67, în județul Mehedinți. Un bărbat și-a pierdut viața după impactul dintre două mașini.

Potrivit ISU Mehedinți, miercuri la ora 09.24, Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți a fost sesizat de un bărbat cu privire la faptul că pe DN 67, s-a produs un accident rutier, soldat cu victime omenești.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, care, în urma verificărilor efectuate, au stabilit că un bărbat, de 76 de ani, din municipiul Drobeta-Turnu Severin, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 67, a intrat în coliziune cu un alt autoturism care circula regulamentar pe sensul opus de mers, condus de un bărbat, de 52 de ani, din comuna Căzănești.

Din accident a rezultat decesul conducătorului de 76 de ani.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Citește mai departe

EVENIMENT

A fost suplimentat bugetul care permite angajarea şomerilor de peste 45 de ani şi a ucenicilor. Precizările ministrului Muncii

Publicat

Arhivă foto

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) va suplimenta fondurile destinate angajării şomerilor în vârsta de peste 45 ani, a ucenicilor, a şomerilor unici susţinători ai familiilor monoparentale sau şomeri de lungă durată, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, ministrul Marius Budăi.

Potrivit acestuia, bugetul MMPS, la capitolul „Asistenţă socială”, a fost majorat, în urma rectificării bugetare, cu 400 de milioane de lei, astfel încât angajatorii vor putea încheia noi convenţii pentru angajarea categoriilor sociale vulnerabile.

„Fondurile erau suficiente până la sfârşitul anului, dar prin această rectificare bugetară sunt şi bani suplimentari pentru a încheia noi convenţii.

PSD îşi doreşte să sprijine mediul de afaceri, să păstreze locurile de muncă din sistem, dar şi să creeze alte locuri de muncă. Sprijinim mediul de afaceri, astfel încât să îşi califice oamenii la locul de muncă prin măsura uceniciei”, a afirmat Budăi.

Angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri în vârstă de peste 45 ani, şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale sau şomeri de lungă durată primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată, o sumă în cuantum de 2.250 lei, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni, în condiţiile prevăzute de art.85 din Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, statul subvenţionează cheltuielile cu forţa de muncă pentru încadrarea de persoane cu handicap, pentru angajarea şomerilor care în termen de cinci ani de la angajare îndeplinesc condiţiile pentru a solicita pensie anticipată parţială sau limită de vârsta, dacă nu îndeplinesc condiţiile de a solicita pensie anticipată.

În acelaşi timp, din bugetul MMPS se subvenţionează angajatorul care încheie un contract de ucenicie la locul de muncă, acordând o sumă egală cu 60% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare pentru fiecare ucenic angajat in baza contractului de ucenicie. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Au fost depuse patru oferte pentru lucrări care vizează eliminarea restricțiilor pe linia Jibou-Carei

Publicat

oferta cfr

Patru oferte au fost depuse pentru lucrările care vizează eliminarea restricțiilor de viteză de pe linia de cale ferată Jibou-Carei, a anunțat miercuri compania CFR SA.

Potrivit unui comunicat al companiei, o singură firmă a depus oferte pentru cele patru loturi ale liniei Jibou-Carei.

Valoarea totală estimată a achiziției pentru cele 4 loturi este depășește 78 de milioane de lei, fără TVA.

cfr oferta

Finanțarea lucrărilor este prevăzută în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

În cadrul proiectului se vor realiza lucrări de înlocuire la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii și realizarea căii fără joante.

cfr

Principalele beneficii rezultate în urma lucrărilor sunt: eliminarea restricțiilor și a limitărilor de viteză, eliminarea costurilor cauzate de restricții/limitări, creșterea eficienței activității de operare, diminuarea efectelor adverse asupra mediului, readucerea stării tehnice a liniei la parametrii proiectați și maximizarea gradului de siguranță.

(sursa: Mediafax)

sursa foto: Facebook / CFR Infrastructura

Citește mai departe