Connect with us

ACTUALITATE

Luminițele se aprind în Capitală. Programul Târgului de Crăciun

Publicat

sarbatori craciun bucuresti
sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Bucureşti

Evenimente dedicate Crăciunului vor fi organizate de Primăria Capitalei la Piaţa Universităţii, în Centrul Vechi şi pe Bulevardul Decebal, informează un comunicat al Municipalităţii transmis, joi, AGERPRES.

Iluminatul festiv va fi pornit la Târgul de Crăciun Bucureşti şi pe bulevardele din centrul Capitalei vineri, de la ora 18,00. Elementele decorative sunt montate pe bulevardele Lascăr Catargiu, Magheru, Kiseleff, Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, rond Piaţa Presei şi rond Beijing.

Începând de vineri până pe 26 decembrie, pe esplanada cu statui din Piaţa Universităţii, Creart deschide târgul simbol al Capitalei – Bucharest Christmas Market, eveniment care îşi propune să readucă spiritul sărbătorilor de iarnă în inima oraşului.

Ce vor găsi vizitatorii zilnic la târgul de Crăciun

Începând cu ora 12,00, la târgul de Crăciun, vizitatorii vor găsi zilnic (de luni până vineri, de la 12,00 la 22,00, şi sâmbătă şi duminică, de la 10,00 la 22,00) produse artizanale, globuri pictate manual, clopoţei, coroniţe, decoraţiuni şi ornamente. Nu vor lipsi nici aromele specifice sezonului: cozonacii, prăjiturile, plăcintele, acadelele, turta dulce, ciocolata de casă, băuturile sau gustările calde.

Bradul amplasat în Piaţa Universităţii are o înălţime de 15 metri, este reutilizabil, durabil şi ecologic, creat din lemn şi împodobit cu ornamente sculptate.

Vizitatorii vor putea face plimbări în carusel şi se vor întâlni cu Moş Crăciun şi elfii săi începând cu 17 decembrie.

Ediţia din acest an se va desfăşura în condiţii speciale

Ediţia din acest an se va desfăşura în condiţii speciale, adaptate contextului epidemiologic actual, iar siguranţa vizitatorilor, a expozanţilor şi a personalului rămâne primordială, precizează organizatorii.

Preţul biletului care asigură o intrare/zi la târg este de 5 lei la achiziţionarea online, respectiv de 7 lei la casa de bilete din locaţie. Copiii cu vârsta până în 12 ani au acces gratuit. Biletele online sunt disponibile începând cu 12 noiembrie, iar casa de bilete funcţionează pe toată durata de desfăşurare a evenimentului Bucharest Christmas Market.

La Hanul Gabroveni, Arcub pregăteşte pentru luna decembrie târgul de Crăciun al creativilor din Bucureşti, Urban Christmas Market, şi expoziţia-unicat „O lume a jocurilor”.

Urban Christmas Market

Urban Christmas Market (6-23 decembrie) promovează activitatea sectorului creativ din Bucureşti, în special a creatorilor, producătorilor sau vânzătorilor de obiecte de design, obiecte decorative (obiecte din ceramică/sticlă, ilustraţii, sculpturi, tablouri etc.), bijuterii, viniluri, cărţi, albume, produse alimentare artizanale, cosmetice naturale, articole vestimentare, accesorii etc.

Secţiunea Makers’ Market este dedicată creatorilor de obiecte de design

Secţiunea Makers’ Market este dedicată creatorilor de obiecte de design, secţiunea Food & Drinks Corner este dedicată vendorilor de băuturi calde (ceai, cafea, ciocolată caldă, vin fiert) şi vânzătorilor de produse alimentare artizanale, iar secţiunea Education Corner include o serie de ateliere şi spectacole pentru copii.

Programul târgului este de la 12,00 la 21,00.

Programul dedicat sărbătorilor de iarnă de la Arcub Gabroveni este completat de expoziţia-unicat de jocuri vechi româneşti şi străine intitulată „O lume a jocurilor”, care include peste 500 de jocuri de colecţie de la 1900 până în anii 2000, din diferite perioade istorice şi din zone diferite ale lumii. Expoziţia are la bază o colecţie personală unică, de peste 1.500 jocuri, fiind pentru prima dată când o parte din aceste jocuri sunt expuse în public.

Proedus deschide, în perioada 27 noiembrie – 26 decembrie, porţile spaţiului multifuncţional de învăţare non-formală şi experienţială – Centrul Educaţional Exploratorium (bulevardul Decebal nr.11, Sector 3), care va reuni mai multe proiecte:

Târgul „Fabrica de jucării”

Pe platoul din faţa Centrului Educaţional Exploratorium, în perioada 27 noiembrie – 26 decembrie, va avea loc Târgul „Fabrica de jucării”. Acesta va fi deschis de luni până duminică, în intervalul orar 10,00-21,00, cu excepţia zilelor de 25 şi 26 decembrie, când va fi deschis în intervalul orar 14,00 – 21,00.

La căsuţele special amenajate, vizitatorii vor găsi zilnic produse artizanale, produse alimentare tradiţionale, dulciuri, decoraţiuni de Crăciun, bijuterii handmade şi ornamente. Vor fi organizate şi o serie de ateliere de creaţie pentru cei mici, unde aceştia vor învăţa cum pot confecţiona ornamente de Crăciun, decoraţiuni, felicitări. Totodată, copiii se vor putea bucura de o serie de activităţi precum plimbarea cu trenuleţul, roller coaster-ul, dar şi de spaţiul dedicat activităţilor de realitate virtuală.

Pe patinoarul în aer liber din incinta târgului vor putea patina atât cei mari, cât şi cei mici

De asemenea, pe patinoarul în aer liber din incinta târgului vor putea patina atât cei mari, cât şi cei mici. Tot în incinta Târgului „Fabrica de Jucării” se va regăsi şi un târg de brazi, de unde vizitatorii îşi vor putea achiziţiona pomul de Crăciun.

Participarea în cadrul atelierelor de creaţie se va face în baza achiziţionării unor tichete valorice. Valoarea unui tichet este de 5 lei şi se va achiziţiona de la caseria din cadrul târgului.

„DăruiEşti în BucurEşti”

Potrivit comunicatului citat, va continua şi campania „DăruiEşti în BucurEşti”, lansată în primăvară în parteneriat cu Biroul de Informare al MAE (Infoeuropa), cu ambasadele reprezentate la Bucureşti ale Germaniei, Spaniei, Greciei, Italiei, Suediei, Danemarcei, Finlandei, Poloniei, Slovaciei, cu Reprezentanţa Comisiei Europene şi cu Ministerul Afacerilor Externe.

În cadrul evenimentului, partenerii vor decora brazi cu elemente specifice fiecărei ţări. Aceştia vor fi expuşi în spaţiul din Centrul Educaţional Exploratorium până în data de 20 decembrie. Brazii vor putea fi licitaţi de persoane fizice sau juridice prin produse – dulciuri, jucării, îmbrăcăminte, rechizite, care vor ajunge la copiii din centre de plasament şi din case/apartamente în regim rezidenţial, aflate în coordonarea DGASPC din toate sectoarele Capitalei, precum şi a DGASMB şi a ONG-urilor de profil.

Campanie de conştientizare

Totodată, pentru ajutorarea căţeilor fără stăpân se derulează o campanie de conştientizare în rândul copiilor a importanţei adopţiilor iar pentru susţinerea animalelor vulnerabile bucureştenii vor putea dona produse dedicate acestora, hrană specială şi accesorii, care vor fi distribuite către ASPA şi către asociaţiile de profil. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Botoșani: Amenzi pentru șoferi depistați cu microbuzul ticsit cu călători

Publicat

maxi 696x555 1.jpg

Publicitate

În cadrul activităților desfășurate a fost verificată legalitatea transportatorilor de persoane, prilej cu care au fost depistate două microbuze de transport călători, care aveau peste 22 de persoane, respectiv peste 16 persoane în plus față de numărul de locuri.

 

Cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 8.000 de lei fiecare, iar persoanele care erau în plus au coborât și au așteptat un nou transport pentru a se deplasa la destinație.

Publicitate

Fotografie cu caracter ilustrativ


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Sute de mii de euro aruncați pe un centru pentru sinistrați într-o zonă fără calamități. „E frumos tare, dar gol”

Publicat

index 9 1000x600.webp.webp

Publicitate

Autoritățile locale din Cândești au ridicat, cu 700.000 de euro, un centru pentru sinistrați în caz de calamități naturale, care zace nefolosit de doi ani. Clădirea urma să adăpostească potențiali sinistrați într-o zonă unde s-au înregistrat inundații o singură dată în trei decenii, scrie ADEVĂRUL.

Comuna Cândești se află pe malul stâng al Siretului, la granița cu județul Suceava și la aproximativ 50 de kilometri de municipiul Botoșani. Este o zonă frumoasă care a făcut cândva parte din Bucovina Habsburgică renumită mai ales pentru bisericile din lemn și peisajele absolut superbe din lunca Siretului. Comuna a ajuns însă faimoasă și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Sute de mii de euro aruncați pe un centru pentru sinistrați într-o zonă fără calamități. „E frumos tare, dar gol”

Publicat

index 9 1000x600.webp.webp

Publicitate

Autoritățile locale din Cândești au ridicat, cu 700.000 de euro, un centru pentru sinistrați în caz de calamități naturale, care zace nefolosit de doi ani. Clădirea urma să adăpostească potențiali sinistrați într-o zonă unde s-au înregistrat inundații o singură dată în trei decenii, scrie ADEVĂRUL.

Comuna Cândești se află pe malul stâng al Siretului, la granița cu județul Suceava și la aproximativ 50 de kilometri de municipiul Botoșani. Este o zonă frumoasă care a făcut cândva parte din Bucovina Habsburgică renumită mai ales pentru bisericile din lemn și peisajele absolut superbe din lunca Siretului. Comuna a ajuns însă faimoasă și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: O nouă pictură stradală în Parcul Primăriei din municipiul Botoșani

Publicat

fb img 1713984892592 668x600.jpg

Publicitate

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani se găsește de astăzi o nouă pictură stradală, realizată în cadrul proiectului ,,Orașul nostru în straie de sărbătoare”, pregătit de Centrul Creatiei Botosani în parteneriat cu Școala Gimnazială ,,Elena Rareș” și în colaborare cu Liceul de Artă ,,Ștefan Luchian” Botoșani.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe