ACTUALITATE
Luminițele se aprind în Capitală. Programul Târgului de Crăciun
Evenimente dedicate Crăciunului vor fi organizate de Primăria Capitalei la Piaţa Universităţii, în Centrul Vechi şi pe Bulevardul Decebal, informează un comunicat al Municipalităţii transmis, joi, AGERPRES.
Iluminatul festiv va fi pornit la Târgul de Crăciun Bucureşti şi pe bulevardele din centrul Capitalei vineri, de la ora 18,00. Elementele decorative sunt montate pe bulevardele Lascăr Catargiu, Magheru, Kiseleff, Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, rond Piaţa Presei şi rond Beijing.
Începând de vineri până pe 26 decembrie, pe esplanada cu statui din Piaţa Universităţii, Creart deschide târgul simbol al Capitalei – Bucharest Christmas Market, eveniment care îşi propune să readucă spiritul sărbătorilor de iarnă în inima oraşului.
Ce vor găsi vizitatorii zilnic la târgul de Crăciun
Începând cu ora 12,00, la târgul de Crăciun, vizitatorii vor găsi zilnic (de luni până vineri, de la 12,00 la 22,00, şi sâmbătă şi duminică, de la 10,00 la 22,00) produse artizanale, globuri pictate manual, clopoţei, coroniţe, decoraţiuni şi ornamente. Nu vor lipsi nici aromele specifice sezonului: cozonacii, prăjiturile, plăcintele, acadelele, turta dulce, ciocolata de casă, băuturile sau gustările calde.
Bradul amplasat în Piaţa Universităţii are o înălţime de 15 metri, este reutilizabil, durabil şi ecologic, creat din lemn şi împodobit cu ornamente sculptate.
Vizitatorii vor putea face plimbări în carusel şi se vor întâlni cu Moş Crăciun şi elfii săi începând cu 17 decembrie.
Ediţia din acest an se va desfăşura în condiţii speciale
Ediţia din acest an se va desfăşura în condiţii speciale, adaptate contextului epidemiologic actual, iar siguranţa vizitatorilor, a expozanţilor şi a personalului rămâne primordială, precizează organizatorii.
Preţul biletului care asigură o intrare/zi la târg este de 5 lei la achiziţionarea online, respectiv de 7 lei la casa de bilete din locaţie. Copiii cu vârsta până în 12 ani au acces gratuit. Biletele online sunt disponibile începând cu 12 noiembrie, iar casa de bilete funcţionează pe toată durata de desfăşurare a evenimentului Bucharest Christmas Market.
La Hanul Gabroveni, Arcub pregăteşte pentru luna decembrie târgul de Crăciun al creativilor din Bucureşti, Urban Christmas Market, şi expoziţia-unicat „O lume a jocurilor”.
Urban Christmas Market
Urban Christmas Market (6-23 decembrie) promovează activitatea sectorului creativ din Bucureşti, în special a creatorilor, producătorilor sau vânzătorilor de obiecte de design, obiecte decorative (obiecte din ceramică/sticlă, ilustraţii, sculpturi, tablouri etc.), bijuterii, viniluri, cărţi, albume, produse alimentare artizanale, cosmetice naturale, articole vestimentare, accesorii etc.
Secţiunea Makers’ Market este dedicată creatorilor de obiecte de design
Secţiunea Makers’ Market este dedicată creatorilor de obiecte de design, secţiunea Food & Drinks Corner este dedicată vendorilor de băuturi calde (ceai, cafea, ciocolată caldă, vin fiert) şi vânzătorilor de produse alimentare artizanale, iar secţiunea Education Corner include o serie de ateliere şi spectacole pentru copii.
Programul târgului este de la 12,00 la 21,00.
Programul dedicat sărbătorilor de iarnă de la Arcub Gabroveni este completat de expoziţia-unicat de jocuri vechi româneşti şi străine intitulată „O lume a jocurilor”, care include peste 500 de jocuri de colecţie de la 1900 până în anii 2000, din diferite perioade istorice şi din zone diferite ale lumii. Expoziţia are la bază o colecţie personală unică, de peste 1.500 jocuri, fiind pentru prima dată când o parte din aceste jocuri sunt expuse în public.
Proedus deschide, în perioada 27 noiembrie – 26 decembrie, porţile spaţiului multifuncţional de învăţare non-formală şi experienţială – Centrul Educaţional Exploratorium (bulevardul Decebal nr.11, Sector 3), care va reuni mai multe proiecte:
Târgul „Fabrica de jucării”
Pe platoul din faţa Centrului Educaţional Exploratorium, în perioada 27 noiembrie – 26 decembrie, va avea loc Târgul „Fabrica de jucării”. Acesta va fi deschis de luni până duminică, în intervalul orar 10,00-21,00, cu excepţia zilelor de 25 şi 26 decembrie, când va fi deschis în intervalul orar 14,00 – 21,00.
La căsuţele special amenajate, vizitatorii vor găsi zilnic produse artizanale, produse alimentare tradiţionale, dulciuri, decoraţiuni de Crăciun, bijuterii handmade şi ornamente. Vor fi organizate şi o serie de ateliere de creaţie pentru cei mici, unde aceştia vor învăţa cum pot confecţiona ornamente de Crăciun, decoraţiuni, felicitări. Totodată, copiii se vor putea bucura de o serie de activităţi precum plimbarea cu trenuleţul, roller coaster-ul, dar şi de spaţiul dedicat activităţilor de realitate virtuală.
Pe patinoarul în aer liber din incinta târgului vor putea patina atât cei mari, cât şi cei mici
De asemenea, pe patinoarul în aer liber din incinta târgului vor putea patina atât cei mari, cât şi cei mici. Tot în incinta Târgului „Fabrica de Jucării” se va regăsi şi un târg de brazi, de unde vizitatorii îşi vor putea achiziţiona pomul de Crăciun.
Participarea în cadrul atelierelor de creaţie se va face în baza achiziţionării unor tichete valorice. Valoarea unui tichet este de 5 lei şi se va achiziţiona de la caseria din cadrul târgului.
„DăruiEşti în BucurEşti”
Potrivit comunicatului citat, va continua şi campania „DăruiEşti în BucurEşti”, lansată în primăvară în parteneriat cu Biroul de Informare al MAE (Infoeuropa), cu ambasadele reprezentate la Bucureşti ale Germaniei, Spaniei, Greciei, Italiei, Suediei, Danemarcei, Finlandei, Poloniei, Slovaciei, cu Reprezentanţa Comisiei Europene şi cu Ministerul Afacerilor Externe.
În cadrul evenimentului, partenerii vor decora brazi cu elemente specifice fiecărei ţări. Aceştia vor fi expuşi în spaţiul din Centrul Educaţional Exploratorium până în data de 20 decembrie. Brazii vor putea fi licitaţi de persoane fizice sau juridice prin produse – dulciuri, jucării, îmbrăcăminte, rechizite, care vor ajunge la copiii din centre de plasament şi din case/apartamente în regim rezidenţial, aflate în coordonarea DGASPC din toate sectoarele Capitalei, precum şi a DGASMB şi a ONG-urilor de profil.
Campanie de conştientizare
Totodată, pentru ajutorarea căţeilor fără stăpân se derulează o campanie de conştientizare în rândul copiilor a importanţei adopţiilor iar pentru susţinerea animalelor vulnerabile bucureştenii vor putea dona produse dedicate acestora, hrană specială şi accesorii, care vor fi distribuite către ASPA şi către asociaţiile de profil. Agerpres
Citește Romania24.ro pe Google News