Connect with us

EVENIMENT

Luna Iunie a anului 2022, în top cele mai călduroase luni iunie. ”Ne așteptăm ca valurile de căldură să devină mai extreme și mai severe”

Publicat

canicula

Luna Iunie a anului 2022 a ocupat locul al treilea în topul celor mai călduroase luni iunie înregistrate până în prezent pe plan global, potrivit datelor publicate joi de serviciul european Copernicus privind schimbările climatice, informează AFP.

Iunie 2019 şi 2021 au ocupat primul, respectiv locul al doilea în topul lunilor cele mai călduroase pe scară mondială.

Programul Copernicus, care monitorizează climatul cu ajutorul sateliţilor, sistemelor de măsurare maritime, aeriene, precum şi a staţiilor meteorologice situate în lumea întreagă, explică că mai multe ”fapte marcante” au avut loc în iunie 2022.

Temperatura medie mondială pentru luna iunie a fost superioară cu circa 0,31 de grade Celsius faţă de media înregistrată între 1991 şi 2020.

Luna Iunie a anului 2022, în top cele mai călduroase luni iunie. În Europa, temperaturile extreme s-au înregistrat ăn Spania și Italia

În Europa este vorba despre a doua lună iunie cea mai călduroasă înregistrată vreodată, cu o temperatură mai mare cu circa 1,6 grade Celsius faţă de medie. Iunie 2019 a fost luna iunie cea mai călduroasă înregistrată vreodată în Europa.

Copernicus evocă în special temperaturile extreme înregistrate în Spania şi Italia.

”Sud-vestul Europei, care a cunoscut primul val de căldură în cea de-a doua jumătate a lunii mai, a fost afectată, patru săptămâni mai târziu, de o nouă perioadă de temperaturi excepţionale, care a culminat pe 17 iunie”, se precizează în comunicat.

În afara acestor regiuni, ţări precum Franţa, Japonia şi Statele Unite au cunoscut de asemenea valuri intense de căldură.

La extrema opusă, în Groenlanda şi în mare parte din America de Sud, studiul scoate în evidenţă temperaturi mai scăzute.

Luna Iunie a anului 2022, în top cele mai călduroase luni iunie. ”Ne așteptăm ca valurile de căldură să devină mai extreme și mai severe”

”Ne aşteptăm ca valuri de căldură asemănătoare celor observate anul acesta să devină mai frecvente şi mai severe în anii care vin, atât în Europa cât şi în alte părţi”, a estimat directorul serviciului pentru schimbări climatice din cadrul Copernicus, Carlo Buontempo, în lumina acestor informaţii.

”Este în mod special important să punem la dispoziţia publicului date fiabile astfel încât toată lumea să poată urmări aceste tendinţe şi să se pregătească mai bine pentru ceea ce va urma”, a adăugat el.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Pensiile ar putea fi virate înainte de sărbători. Când intră pensiile pe luna mai 2024, pe card și prin poștă

Publicat

pensiile ar putea fi virate înainte de sărbători. când intră

Pensiile ar putea fi virate înainte de sărbători. Când intră pensiile pe luna mai, pe card și prin poștă. Premierul a cerut ca banii să ajungă la pensionari înainte de Paște.

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu, să facă demersurile pentru ca toţi pensionarii să îşi primească pensiile înainte de sărbătorile pascale.

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vremea la Cluj. Averizare ANM: Ploi în averse și vânt puternic. La munte va ninge

Publicat

zapadaa 3.jpg

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de vreme rea. Se strică vremea la Cluj.

Până miercuri, 24 aprilie, sunt așteptate ploi, lapoviță și ninsoare la munte, dar și intensificări ale vântului.

Vremea la Cluj. Averizare ANM: Ploi în averse și vânt puternic. La munte va ninge

Potrivit meteorologilor, de marți, 23 aprilie și până miercuri, 24 aprilie, la ora 8.00, aria ploilor se va extinde dinspre regiunile sudice și va cuprinde…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Târgul de cArte Alba Transilvana, 10-12 mai 2024, la Alba Iulia. Lansări de carte, concerte, expoziții, conferințe. PROGRAM

Publicat

târgul de carte alba transilvana, 10 12 mai 2024, la alba

Târgul de cArte Alba Transilvana, ediția 2024, se va desfășura la Alba Iulia, în perioada 10-12 mai. Vor fi trei zile cu 58 de lansări de carte, concerte, recitaluri, expoziții, conferințe.

Sunt organizate peste 70 de standuri expoziționale de carte din domenii precum: beletristică, dezvoltare personală, business, spiritualitate, hobby, cărți pentru copii sau volume de specialitate.

A 15-a ediție a Târgului de cArte Alba Transilvana se va desfășura pe esplanada Muzeului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Șase străzi din Blaj vor beneficia de relocarea în subteran a cablurilor de energie și comunicații. Precizările primarului Rotar

Publicat

Șase străzi din blaj vor beneficia de relocarea în subteran

Șase străzi din Blaj vor beneficia de relocarea în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații. Este vorba despre străzile Clujului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu 1 și 2, Episcop Ioan Lemeny și Mitropolit Andrei Șaguna.

„O nouă veste bună! Proiectul de relocare în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații (internet, tv, telefonie) va continua pe alte șase străzi din municipiul Blaj: Clujului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu 1 și 2,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe