Connect with us

ACTUALITATE

Luvru scoate la licitaţie şansa de a admira de aproape „Mona Lisa” pentru a suplimenta veniturile afectate de pandemie

Publicat

Întrucât pandemia de coronavirus ţine vizitatorii departe, Muzeul Luvru scoate la licitaţie şansa de a admira de aproape faimosul tablou ”Mona Lisa”, precum şi o plimbare de-a lungul acoperişului muzeului pentru a-şi suplimenta veniturile afectate de criza sanitară, informează Reuters.

Persoana care va oferi suma cea mai mare va avea şansa de a asista la examinarea anuală a capodoperei lui Leonardo da Vinci, procedură întrezărită de obicei doar printre capetele mulţimii strânse în jurul portretului.

Printre cele două duzini de loturi care vor fi scoase la licitaţie se află o pictură în ulei, din 1962, de Pierre Soulages, păstrată în colecţia privată a artistului, un ceas personalizat confecţionat de producătorul de ceasuri Vacheron Constantin şi o plimbare de-a lungul acoperişului palatului Luvru, construit în urmă cu 800 de ani, alături de artistul stradal francez JR.

”Luvrul suferă asemenea tuturor marilor muzee din lume”, a spus Yann Le Touher, care se ocupă de relaţii cu clienţii în cadrul muzeului.

În fiecare an, ”Mona Lisa”, probabil cel mai faimos tablou din lume, este coborât de pe perete şi scos din cutia de sticlă în care este depozitat pentru o verificare rapidă. Opera, care datează din jurul anului 1503, riscă să se fisureze.

Câţiva lideri mondiali s-au numărat printre puţinele persoane care au fost martorii acestui eveniment în ultimele decenii.

Casa de licitaţii Christie’s speră ca vânzarea online să colecteze peste 1 milion de euro, inclusiv o sumă estimată între 10.000 şi 30.000 de euro pentru experienţa ”Mona Lisa”.

În 2019, aproape 10 milioane de vizitatori au trecut pragul Luvrului, dar muzeul a fost închis mai bine de cinci luni anul acesta în timpul celor două perioade de lockdown impuse de pandemie. În perioada în care a fost deschis, pe timpul verii, numărul vizitatorilor a scăzut cu până la 75% în timpul lunilor de vârf.

Potrivit lui Le Touher, Muzeul Luvru va pierde venituri de până la 90 de milioane de euro anul acesta.

Muzeele, teatrele şi cinematografele urmează să-şi redeschidă porţile pe 15 decembrie dacă transmiterea virusului a încetinit suficient.

Deşi Luvrul este bogat în colecţii de artă şi patrimoniu, nu este o instituţie care dispune de fonduri foarte mari, a mai precizat Le Touher.

Guvernul oferă o finanţare de 46 de milioane de euro pentru a susţine finanţele muzeului, a mai spus acesta. Sumele colectate în urma licitaţiei vor contribui la finanţarea costurilor unui nou studio dedicat proiectelor educaţionale şi programat să se deschidă în toamna viitoare.AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Restructurări la Poșta Română: Reduceri de posturi administrative și eficientizarea activității

Publicat

restructurări la poșta română: reduceri de posturi administrative și eficientizarea

Publicitate

Restructurări la Poșta Română: Poșta Română anunță că a implementat o restructurare semnificativă a aparatului administrativ. Compania a eliminat 75% din posturile de la nivel central – de la 1.200 la 300 de angajați, scrie alba24.ro.

La nivel național, numărul total de angajați a fost redus cu 18%, de la 25.000 în iunie 2021 la 20.500 în prezent.

Restructurări la Poșta Română. Reducere a aparatului administrativ central

De la începutul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Șase persoane, cu vârste cuprinse între 50 și 74 de ani, au decedat în urma unor incendii, luna trecută, în județul Botoșani

Publicat

Șase persoane, cu vârste cuprinse între 50 și 74 de

Publicitate

Șase persoane, cu vârste cuprinse între 50 și 74 de ani, au decedat în urma unor incendii, luna trecută, în județul Botoșani.

Tragediile s-au produs în localitățile Băbiceni, Rădeni, Stânca, Mitoc și Albești. Cauzele probabile care au generat aceste evenimente au fost: fumatul, jarul căzut din sobă pe materiale combustibile, amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de mijloacele de încălzire și scurtcircuitul.

Alte zeci…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Un ofițer și nouă subofițeri au fost înaintați în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, de Ziua Jandarmeriei

Publicat

botoșani: un ofițer și nouă subofițeri au fost înaintați în

Publicitate

În urmă cu 175 de ani, prin Legiuirea pentru reforma Corpului Slujitorilor în Jandarmi, semnată de domnitorul Grigore Alexandru Ghica al Moldovei, a luat ființă Jandarmeria Română ca instituție modernă, capabilă să facă față cu succes tuturor provocărilor.

Manifestarea festivă dedicată acestui moment istoric s-a desfășurat în această dimineață la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.

Cu această ocazie, pe lângă ofițerii…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Încep înscrierile pentru Festivalul – concurs al cântecului popular românesc „Satule, mândră grădină”, desfășurat la Bucecea

Publicat

Încep înscrierile pentru festivalul – concurs al cântecului popular românesc

Publicitate

Încep înscrierile pentru Festivalul – concurs al cântecului popular românesc „Satule, mândră grădină”, desfășurat la Centrul Cultural Bucecea, în perioada 20-21 mai 2025.

Consiliului Județean Botoșani, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, instituție publică de cultură, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local al Orașului Bucecea și cu Centrul Cultural Bucecea, organizează cea de-a…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe