Connect with us

EVENIMENT

Macron şi Scholz îşi arată sprijinul pentru Ucraina în faţa Porţii Brandenburg

Publicat

emanuel macron sursa foto facebook

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, şi cancelarul german, Olaf Scholz, şi-au afişat luni seară „deplinul sprijin” pentru Ucraina mergând împreună sub Poarta Brandenburg din Berlin, simbol al Războiului Rece şi iluminat pentru ocazie în culorile ţării invadate de Rusia, a constatat AFP.

„Sprijin deplin pentru Ucraina”, a declarat şeful statului francez, apropiindu-se pe jos împreună cu cancelarul german de aproximativ 200 de persoane aflate în spatele cordoanelor, întrebat ce mesaj doreau să transmită cei doi lideri cu demersul lor.

Citește și: Eşec pentru Olaf Scholz. Partidul cancelarului german a pierdut alegerile din cea mai importantă regiune

Situată în centrul Berlinului, Poarta Brandenburg a fost până în 1989 o parte integrantă a zidului care timp de decenii a separat părţile comunistă şi occidentală ale oraşului, devenind un simbol al Cortinei de Fier.

Multe persoane persoane din public erau îmbrăcate în culorile Ucrainei şi au strigat „Mariupol”, oraşul din sud-est în mare parte distrus de armata rusă.

În micul grup, unii ucraineni au criticat însă atât atitudinea guvernului german, cât şi a celui francez în conflict, Parisul şi Berlinul fiind acuzate uneori de prea multă complezenţă sau proximitate cu Rusia.

„Mi-ar plăcea să văd mai mult curaj”, a declarat pentru AFP Tania, 40 de ani, un medic care locuieşte în Germania de 25 de ani.

„Înţeleg că ei (liderii francez şi german) se tem pentru propriii cetăţeni, dar Rusia nu trebuie subestimată”, a continuat ea, avertizând că, după Ucraina, Moscova ar putea apoi să agreseze Polonia şi ţările baltice.

„Oamenii din Occident sunt speriaţi din cauza creşterii preţurilor şi a temerilor legate de al treilea război mondial”, a adaugă ea.

Olaf Scholz, în special, se confruntă cu critici frecvente pentru livrările de arme insuficiente către Ucraina şi pentru dependenţa puternică a Germaniei de importurile de energie din Rusia. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Ziua Internațională a Asistenților Medicali, sărbătorită în data de 12 mai. Cine a fost Florence Nightingale

Publicat

ziua internațională a asistenților medicali, sărbătorită în data de 12

Ziua Internațională a Asistenților Medicali (International Nurses Day) este sărbătorită pe 12 mai în fiecare an pentru a marca contribuția semnificativă a asistenților medicali și a personalului din domeniul nursingului la îngrijirea și îmbunătățirea sănătății populației.

Această zi este un moment important pentru a recunoaște munca grea și devotamentul acestor profesioniști din domeniul sănătății.

Istoria acestei zile are legătură cu Florence Nightingale,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Elevi de la Liceul de Arte „Regina Maria” și Liceul „Dorin Pavel” din Alba Iulia, pe podium la concursul Banatissimo

Publicat

foto: elevi de la liceul de arte „regina maria” și

Elevii din județul Alba au reușit din nou să se remarce prin performanțe deosebite, de această dată la concursul euroregional de corzi grave Banatissimo, ajuns la a 5-a ediție, desfășurat la Timișoara.

Concursul Euroregional de Corzi Grave Banatissimo – in memoriam Marian Uțanu, își propune continuarea tradiției competiționale și educația continuă prin muzică.

Lista premianților:

De la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia:

  • David Tudor – Premiul 1,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Horoscop săptămâna 13 – 19 mai: Ce spun astrele despre echilibru, relaxare și creativitate. Care sunt momentele benefice

Publicat

horoscop săptămâna 13 – 19 mai: ce spun astrele despre

Horoscop săptămâna 13 – 19 mai. Ce spun astrele despre echilibru, relaxare și creativitate și care sunt momentele benefice ale perioadei, vedeți mai jos. 

Horoscopul este o practică astrologică ce implică interpretarea pozițiilor și mișcărilor planetelor și a altor corpuri cerești, în special în legătură cu semnele zodiacale ale unei persoane, pentru a face predicții sau analize despre caracterul, comportamentul și evenimentele viitoare din viața lor.

Aceste…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

SFATURI de la Protecția Consumatorului la achiziționarea LEGUMELOR și FRUCTELOR proaspete

Publicat

legume fructe 1000x600.jpg

Odată cu apropierea sezonului fructelor și legumelor proaspete pe tarabele piețelor, Protecția Consumatorului oferă o serie de recomandări pentru alegerea și cumpărarea acestora, pentru evitarea unor situații nedorite.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a elaborat o serie de atenționări necesare consumatorilor atunci când achiziționează legume și fructe proaspete.

„De la etichetare și până la observarea directă, atenția…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe