EVENIMENT
MAE, recomandări pentru românii care merg în concediu cu mașina în Bulgaria, Grecia sau Turcia

MAE recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei bulgare deschise traficului internațional.
Recomandarea vine în contextul în care se desfășoară lucrări de reabilitare a carosabilului pe tronsonul bulgar al Podului Prieteniei, la punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse.
„În contextul întârzierilor înregistrate la unele puncte de trecere a frontierelor dintre Republica Bulgaria, Republica Elenă și Republica Turcia, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care intenționează să călătorească în Republica Bulgaria sau să tranziteze acest teritoriu către Republica Elenă sau Republica Turcia că, prin punctul comun de frontieră dintre România și Republica Bulgaria, Giurgiu-Ruse, în perioada 19 – 26 iunie 2022, se desfășoară pe tronsonul bulgar al podului Prieteniei Giurgiu – Ruse lucrări de reabilitare a suprafeței drumului național I-2, pe ruta Ruse-Razgrad, de la km 0 + 000 la km 1 + 057.
MAE, recomandări pentru românii care merg în concediu cum mașina în Bulgaria, Grecia sau Turcia. Pe timp de zi, se circulă pe o singură badă pe Podul Prieteniei
Pe timpul nopții, segmentul de drum va fi liber pentru circulația rutieră.
Pe timpul zilei, în zona de reparație a Podului, traficul rutier se va desfășura pe o singură bandă de circulație, fiind dirijat de indicatoare și semnalizatoare rutiere. Astfel, pentru perioada menționată, se preconizează înregistrarea unor timpi de așteptare ridicați pentru trecerea frontierei prin punctul comun de control Giurgiu-Ruse”, potrivit unui comunicat de presă.
MAE, recomandări pentru românii care merg în concediu cum mașina în Bulgaria, Grecia sau Turcia. PROGRAM la frontiere
Pe acest fond, MAE recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei bulgare deschise traficului internațional, după cum urmează:
– la frontiera româno-bulgară: Giurgiu-Ruse, Calafat–Vidin, Negru Vodă–Kardam, Vama Veche–Durankulak, Lipnița–Kainardja și Dobromir–Krushari (ultimele două puncte cu orar de funcționare între orele 08:00-20:00, pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5t), Ostrov–Silitra, Bechet–Oryahovo (ferry), Turnu Măgurele-Nikopol (ferry) și Zimnicea-Svishtov (ferry) (ultimele două puncte cu program de funcționare între orele 08:00-20:00);
– la frontiera bulgaro-elenă: Kulata–Promachonas; Makaza–Nimfea (masa totală admisă a autovehiculelor de până la 3,5t); Ilinden–Exohi (traseu ocolitor pentru PCTF Kulata, ruta spre Kavala); Kapitan Petko Voivoda–Ormenion (ruta spre Alexandropolis); Zlatograd–Termes și Ivaylovgrad–Kiprinos (ultimile două punctedoar pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5t).
– la frontiera bulgaro-turcă: Kapitan Andreevo–Kapikule; Lesovo–Hamzabeyli; Malko Târnovo–Derekoy (ultimul punct de trecere a frontierei prezintă o infrastructură redusă și înregistrează în mod constant timpi măriți de așteptare).
MAE, recomandări pentru românii care merg în concediu cum mașina în Bulgaria, Grecia sau Turcia. Recomandări pentru conducătorii auto
„De asemenea, MAE recomandă cetățenilor români să urmărească cu atenție situația din zona punctului comun de frontieră Giurgiu-Ruse, iar conducătorii auto să adopte o conduită preventivă, să circule cu viteză adecvată și să respecte cu strictețe semnalizarea rutieră temporară montată pe pod și indicațiile/semnalele autorităților de control aflate la fața locului. În această perioadă este posibil să se formeze coloane de autovehicule, în special de autocamioane.
Astfel, cetățenii români sunt sfătuiți să se asigure că dețin suficiente resurse de combustibil, apă și alimente și să mențină în stare de funcționare mijloacele mobile de comunicare, iar companiile românești de transport internațional de marfă / pasageri să ia măsurile adecvate în vederea organizării temeinice a itinerariilor de deplasare, prin luarea în considerare a posibilității înregistrării unor timpi măriți de așteptare la trecerea frontierei, și asigurarea resurselor necesare de apă și alimente persoanelor transportate”, se menționează în comunicat.
În acest context, MAE subliniază importanța informării corecte a conducătorilor auto români, achiziționării din timp a vinietelor electronice și achitării conforme a taxelor de drum de tip TOLL pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Republica Bulgaria, în conformitate cu legislația în vigoare.
sursa: Agerpres

Fiecare șofer care achiziționează o mașină rulată speră că aceasta nu va avea defecte ascunse sau un kilometraj dat înapoi. Cu toate acestea, vehiculele cu un istoric curat nu sunt tocmai ușor de găsit. Mai mult, atunci când cumpărați anumite mărci, vă asumați riscuri mai mari – mai ales dacă căutați un model accesibil din clasa premium.
Compania de date auto carVertical a realizat un studiu pentru a afla ce mărci de mașini din România au de obicei un istoric…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Impozitul pe cifra de afaceri pentru companiile mari ar putea aduce scumpiri și concedieri. Avertismentul experților

Impozitul pe cifra de afaceri, plătit de sute de companii cu cifre de afaceri de peste 50 de milioane de euro, va duce la noi scumpiri în lanț şi chiar concedieri, avertizează experții.
Peste 700 de firme, cu mai bine de un milion de angajați în total, sunt vizate de impozitul minim pe cifra de afaceri.
Un studiu realizat de Tax Institute și ASE, citat de Antena 3, arată că statul ar putea colecta, în teorie, circa un miliard de euro.
„Din păcate, situația bugetară nu…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Ziua Jandarmeriei Române este sărbătorită în fiecare an pe 3 aprilie, marcând data la care, în 1850, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a semnat „Legiuirea pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi”, actul de înființare a Jandarmeriei în Țara Românească.
În fiecare an sunt organizate ceremonii oficiale de Ziua Jandarmeriei, parade, exerciții demonstrative și activități de promovare a meseriei de jandarm în întreaga țară.
De asemenea, sunt acordate…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Ne facem de RÂS! Consumul de BERE la draft în România rămâne sub nivelul înregistrat în perioada de vârf din 2008

Mai mare rușinea! Consumul de bere la draft în România rămâne sub nivelul înregistrat în perioada de vârf din 2008, în ciuda unei creșteri de 13% în 2024 față de anul precedent.
Specialiștii consideră că puterea scăzută de cumpărare a populației reprezintă unul dintre principalii factori care au dus la această situație.
Conform datelor furnizate de Asociația Berarii României, piața berii s-a stabilizat în 2024 ușor peste pragul de 15 milioane de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro