EVENIMENT
MAE: Restricțiile pentru intrarea în Marea Britanie s-au AMÂNAT

Restricțiile pentru intrarea în Marea Britanie s-au amânat pentru data de 18 ianuarie, anunță MAE, care vine și cu precizări privind cerințele aplicabile în cazul testării pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.
„În continuarea precizărilor transmise cu privire la noile condiții de intrare pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în contextul pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile britanice au revenit cu informații suplimentare, atât cu privire la data de intrarea în vigoare a noilor măsuri, cât și cu privire la cerințele aplicabile în cazul testării pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.
Conform informațiilor oficiale anunțate de autoritățile britanice, intrarea în vigoare a noilor măsuri aplicabile la intrarea pe teritoriul Angliei (prevăzută inițial pentru data de 15 ianuarie 2021, ora 4.00 (oră locală) a fost decalată.
Acestea vor intra în vigoare începând cu 18 ianuarie 2021, ora 4.00 a.m. (oră locală). Cu toate acestea, începând cu 15 ianuarie 2021, ora 4.00 a.m. (oră locală), măsurile se aplică pentru intrarea pe teritoriul Scoției”, transmite MAE.
Astfel, toate persoanele care călătoresc în Regatul Unit pot intra pe teritoriul Angliei cu condiția prezentării unui test cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 3 zile anterior intrării pe teritoriul Angliei. Sunt acceptate testele moleculare, de tip PCR sau tehnologii derivate, LAMP (amplificare izotermă mediată prin buclă) sau antigen. Rezultatul testului negativ trebuie să fie redactat în original în limbile engleză, franceză sau spaniolă, nefiind acceptate traduceri.
„Totodată, certificatul care atestă rezultatul negativ trebuie prezentat în original și trebuie să includă următoarele informații: numele persoanei testate, data nașterii sau vârsta, rezultatul testului, data prelevării sau recepționării probei, numele laboratorului care a efectuat testul, datele de contact ale acestuia, precum și numele dispozitivului de testare. Toate informațiile disponibile la acest moment cu privire la cerințele aplicabile testării pot fi consultate la pagina de internet: https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-testing-for-people-travelling-to-england?priority-taxon=774cee22-d896-44c1-a611-e3109cce8eae. Conform autorităților britanice, prezentarea unui test cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu exclude măsura obligatorie de autoizolare pentru o perioadă de 10 zile de la sosirea în Anglia. Măsura autoizolării poate fi suspendată cu condiția efectuării unui al doilea test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, începând cu a 5-a zi de la sosire, și a prezentării unui rezultat negativ”, menționează MAE.
Potrivit sursei citate, operatorii care asigură servicii de transport de persoane au obligația de a verifica dacă pasagerii dețin un test cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 3 zile anterior intrării pe teritoriul Angliei. Persoanele care vor sosi în Anglia fără a deține un astfel de test pot fi amendate cu 500 de lire sterline.
Persoane exceptate:
Sunt exceptați de la această măsură: minorii sub 11 ani; persoanele care sosesc din Scoția, Țara Galilor, Irlanda de Nord, Republica Irlanda, Jersey, Guernsey, Isle of Man, Ascension, Faukland și St. Helena; persoanele care se deplasează în Anglia pentru urgențe medicale și nu dispun de timpul necesar efectuării testului; persoane care pot dovedi cu acte medicale că se află în imposibilitatea de a fi testate; transportatorii; echipajul aerian, maritim și feroviar; marinarii, comandanții inspectori și topografi ai navelor; muncitorii tehnici specialiști care efectuează lucrări de urgență.
Totodată, autoritățile britanice au confirmat că măsurile menționate anterior sunt aplicabile, începând cu 15 ianuarie a.c., ora 04:00 a.m. (oră locală) și pentru intrarea pe teritoriul Scoției.
MAE menționează că, până la acest moment, autoritățile din Irlanda de Nord și Țara Galilor nu au anunțat adoptarea noilor măsuri.
„MAE precizează că, până la acest moment, autoritățile britanice nu au comunicat dacă măsurile se vor aplica și persoanelor aflate în tranzit. MAE reamintește faptul că toate persoanele care sosesc în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din state care nu sunt incluse în lista statelor exceptate de la restricțiile de călătorie – denumite „travel corridors”: https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-travel-corridors – au obligația de a se autoizola pentru o perioadă de 10 zile. Totodată, MAE reamintește că toate persoanele care sosesc în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord trebuie să completeze, anterior călătoriei, un formular online, disponibil la următoarea pagină de internet: www.gov.uk/uk-border-control”, conchide MAE.
(sursa: Mediafax)
EVENIMENT
Cum funcționează o combina frigorifica side by side și de ce merită atenția celor pasionați de tehnologie și eficiență (P)

Într-o eră în care electrocasnicele devin tot mai inteligente, mai eficiente și mai adaptate nevoilor moderne, alegerea unei soluții de răcire performante este esențială.
Una dintre cele mai avansate opțiuni de pe piață este combina frigorifica side by side, un aparat electrocasnic care îmbină spațiul generos cu tehnologii de ultimă generație.
Acest tip de echipament este ideal nu doar pentru familii numeroase, ci și pentru cei care apreciază organizarea, eficiența…
Citește mai mult pe Alba24.ro

România, mai puțin atractivă pentru afaceri decât Ucraina și Rusia, în ciuda războiului. Cel mai recent raport publicat de StartupBlink, una dintre cele mai respectate platforme globale de analiză a ecosistemelor antreprenoriale, indică o scădere abruptă pentru România. Față de ediția anterioară, țara noastră a coborât patru poziții în clasament și a înregistrat o depreciere de 4,4% a scorului general.
În prezent, România ocupă locul 48 la nivel mondial. Este situată…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
TIFF.24 anunță cele două competiții internaționale. 12 producții din toată lumea, în cursa pentru Trofeul Transilvania

Cineaști aflați la primul sau al doilea lungmetraj din carieră concurează pentru trofeele competițiilor internaționale ale celei de-a 24-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care se va desfășura la Cluj-Napoca, între 13-22 iunie 2025.
12 producții din toată lumea se află în cursa pentru Trofeul Transilvania și celelalte premii ale Competiției Oficiale, în timp ce 10 filme își vor disputa premiul Competiției What’s Up Doc?.
„Complet…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Modernizarea spitalului din Zlatna: mai mulți bani de la Consiliul Județean Alba, pentru finalizarea investiției

Modernizarea spitalului din Zlatna: contribuția Consiliului Județean la investiția de reabilitare și modernizare a spitalului din Zlatna se majorează. Investiția va trebui finalizată până în 30 octombrie 2027.
Clădirea are o vechime de aproape 300 de ani, fiind construită în 1731. Au fost unele probleme identificate în perioada lucrărilor, după semnarea contractului din 2019, astfel că lucrările au durat mai mult.
Proiectul, finanțat din fonduri europene, a fost aprobat…
Citește mai mult pe Alba24.ro