Connect with us

EVENIMENT

MAI: 13 acţiuni ale poliţiştilor şi 77 de percheziţii în dosare privind fapte grave

Publicat

politia perchezitii.jpg
Arhivă foto

Poliţia Română desfăşoară, joi, 13 acţiuni de amploare în toată ţara, fiind efectuate 77 de percheziţii domiciliare în dosare penale referitoare la săvârşirea de fapte grave, precum trafic de droguri de risc şi droguri de mare risc, furt calificat din societăţi comerciale, obţinerea, în mod ilegal, de indemnizaţii pentru creşterea copilului.

„Într-unul dintre dosarele penale, activităţile desfăşurate sub coordonarea procurorilor de caz vizează destructurarea unei grupări infracţionale specializate în falsificarea unor documente de angajare. În baza acestor documente, 66 de persoane ar fi primit indemnizaţii pentru creşterea copilului cuprinse între 2.000 şi 8.000 de lei/lună şi ar fi prejudiciat bugetul Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti cu peste 5.550.000 de lei”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne transmis AGERPRES.

Peste 27.000 de efective MAI au desfăşurat, miercuri, acţiuni pentru combaterea faptelor nelegale şi pentru descurajarea activităţilor care pot pune în pericol siguranţa cetăţenilor, asigurând, în acelaşi timp, intervenţia în sprijinul oamenilor în cazul unor situaţii de risc.

„Angajaţii din structurile operative ale MAI au intervenit la 4.000 de evenimente, aproximativ 2.400 fiind pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi celelalte 1.600 pentru gestionarea unor situaţii de urgenţă. De asemenea, au fost executate şapte misiuni aero-medicale”, arată sursa citată.

Pe parcursul intervenţiilor, au fost salvate 11 persoane

Pe parcursul intervenţiilor, au fost salvate 11 persoane şi a fost acordată asistenţă medicală pentru peste 1.250 de persoane.

Echipajele de Poliţie şi Jandarmerie au prins în flagrant 120 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 128 de fapte penale.

Totodată, poliţiştii au depistat 20 persoane urmărite naţional sau internaţional.

„În urma acţiunilor desfăşurate de poliţişti au fost aplicate peste 8.600 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor depăşeşte 2,5 milioane de lei, iar a bunurilor confiscate 278.000 de lei. De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut 582 de permise de conducere şi 232 de certificate de înmatriculare”, precizează MAI.

Jandarmii au aplicat 448 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de peste 108.000 lei. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Şapte persoane, reţinute de procurorii DIICOT, în dosarul traficanţilor de droguri în licee

Publicat

mascati politisti perchezitii
Arhivă foto

Șapte inculpaţi au fost reținuți pentru 24 de ore de procurorii DIICOT, iar pentru alți șase a luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, în dosarul privind traficul de droguri în licee din Bucureşti.

„La data de 20 martie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a şapte inculpaţi şi luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de trei inculpaţi, dintre care unul minor, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinere de droguri de risc şi de mare risc”, a informat, marţi, DIICOT.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost identificate şi ridicate cantităţile de aproximativ 300 de grame de canabis, două grame de cocaină, cinci grame de ketamină şi comprimate din categoria benzodiazepinelor, cinci mărunţitoare mecanice, patru cântare electronice de mare precizie, mai multe telefoane mobile cu cartele SIM şi suma de 4.700 de lei, despre care există bănuiala rezonabilă că ar proveni din activităţi de trafic de droguri.

„Anterior, în urma activităţilor desfăşurate în cauză, au fost capturate droguri de risc şi mare risc, canabis în cantitate de 300 de grame şi 10 grame de cocaină”, arată sursa citată.

În cauză se efectuează cercetări şi cu privire la alte şapte persoane, care au dobândit calitatea de suspect.

Marţi a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a celor şapte inculpaţi.

„La activităţi au participat poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Siguranţă Şcolară şi jandarmi ai Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei”, precizează DIICOT.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

USR: Legea prin care personalul ANI primeşte spor de până la 25%, contestată la CCR

Publicat

ccr
Arhivă foto

Parlamentarii USR şi Forţa Dreptei au sesizat Curtea Constituţională pe legea prin care personalul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) primeşte spor de până la 25% pentru suprasolicitare neuropsihică.

Conform unui comunicat al USR, legea a fost adoptată săptămâna trecută. Totodată, în curs de adoptare se află şi o lege prin care se vor acorda sporuri şi majorări de salarii personalului de la APIA şi AFIR, menţionează sursa citată.

„Nicio săptămână fără câte o încercare de creştere a veniturilor pentru câte o instituţie publică. Toate fără nicio logică, fără criterii de performanţă, fără să ştim cât ne costă şi, mai ales, de ce?

Această nouă încercare a coaliţiei scumpirilor este neconstituţională şi ne aşteptăm ca CCR să emită o decizie în consecinţă”, a declarat deputatul USR Cristian Seidler.

USR menţionează că, pentru a putea majora cu până la 25% salariile angajaţilor de la ANI, coaliţia PSD-PNL a folosit un proiect de lege care se referea la salarizarea directorului de extensie universitară, „doar că amendamentul privind sporul de suprasolicitare neuropsihică a fost introdus după adoptarea legii” de către Senat.

„Prin urmare, în sesizarea depusă la CCR, USR şi Forţa Dreptei invocă încălcarea principiului bicameralismului. Totodată, este invocată încălcarea principiului legalităţii, în condiţiile în care propunerea legislativă votată este nejustificată şi nefundamentată, iar expunerea de motive (adică, documentul de fundamentare) este atât formală, cât şi substanţial neconformă din perspectiva normelor de tehnică legislativă.

Mai trebuie menţionat că noul spor se adaugă celor două aplicate deja în ANI: spor pentru gestionarea datelor şi informaţiilor clasificate (15%) şi spor pentru condiţii vătămătoare”, se arată în comunicat. Agerpres cons

Citește mai departe

EVENIMENT

Cutremur slab cu magnitudinea 2.9 produs în județul Gorj

Publicat

cutremur.jpg

Un cutremur cu magnitudinea de 2.9 s-a produs marți după-amiază în Gorj.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, marți, de 21 martie 2023, la ora 17:06:37 (ora locală a României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.9.

Seismul a avut loc la adâncimea de 17km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 17km NV de Târgu Jiu, 64km NE de Drobeta-Turnu Severin, 71km S de Hunedoara, 85km S de Deva, 96km E de Reșița.

Citește mai departe

EVENIMENT

Centrul Infotrafic: Trafic închis pe DN 67B, în județul Olt

Publicat

controale desfășurate de polițiștii din harghita. au fost aplicate amenzi
Arhivă foto

Marți seară, de la ora 18.00 traficul rutier și pietonal va fi închisa pe DN 67B, în județul Olt.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, începând de marți, 21 martie, ora 18:00, se va închide circulația rutieră și pietonală pe DN 67B, la kilometrul 119+236 de metri, pe podul peste râul Olt, între localitățile Drăgășani și Poganu, județul Olt.

Măsura a fost luată ca urmare a prăbușirii trotuarului.

 

Citește mai departe