Connect with us

EVENIMENT

MAI: 13 acţiuni ale poliţiştilor şi 77 de percheziţii în dosare privind fapte grave

Publicat

politia perchezitii.jpg
Arhivă foto

Poliţia Română desfăşoară, joi, 13 acţiuni de amploare în toată ţara, fiind efectuate 77 de percheziţii domiciliare în dosare penale referitoare la săvârşirea de fapte grave, precum trafic de droguri de risc şi droguri de mare risc, furt calificat din societăţi comerciale, obţinerea, în mod ilegal, de indemnizaţii pentru creşterea copilului.

„Într-unul dintre dosarele penale, activităţile desfăşurate sub coordonarea procurorilor de caz vizează destructurarea unei grupări infracţionale specializate în falsificarea unor documente de angajare. În baza acestor documente, 66 de persoane ar fi primit indemnizaţii pentru creşterea copilului cuprinse între 2.000 şi 8.000 de lei/lună şi ar fi prejudiciat bugetul Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti cu peste 5.550.000 de lei”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne transmis AGERPRES.

Peste 27.000 de efective MAI au desfăşurat, miercuri, acţiuni pentru combaterea faptelor nelegale şi pentru descurajarea activităţilor care pot pune în pericol siguranţa cetăţenilor, asigurând, în acelaşi timp, intervenţia în sprijinul oamenilor în cazul unor situaţii de risc.

„Angajaţii din structurile operative ale MAI au intervenit la 4.000 de evenimente, aproximativ 2.400 fiind pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi celelalte 1.600 pentru gestionarea unor situaţii de urgenţă. De asemenea, au fost executate şapte misiuni aero-medicale”, arată sursa citată.

Pe parcursul intervenţiilor, au fost salvate 11 persoane

Pe parcursul intervenţiilor, au fost salvate 11 persoane şi a fost acordată asistenţă medicală pentru peste 1.250 de persoane.

Echipajele de Poliţie şi Jandarmerie au prins în flagrant 120 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 128 de fapte penale.

Totodată, poliţiştii au depistat 20 persoane urmărite naţional sau internaţional.

„În urma acţiunilor desfăşurate de poliţişti au fost aplicate peste 8.600 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor depăşeşte 2,5 milioane de lei, iar a bunurilor confiscate 278.000 de lei. De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut 582 de permise de conducere şi 232 de certificate de înmatriculare”, precizează MAI.

Jandarmii au aplicat 448 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de peste 108.000 lei. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

We Love Retro 2024, la Cluj: cel mai mare retro party din România, line-up incendiar. Bilete cu prețuri reduse, până pe 20 aprilie

Publicat

we love retro 2024, la cluj: cel mai mare retro

Fun Factory, East 17, Whigfield, Nana, C-Block, DJ Sash!, N&D și Andreea Bănică vor concerta pe 7 iunie, de la ora 20:00, la BT Arena din Cluj-Napoca, la ediția de 10 ani a We Love Retro, cel mai mare retro party din România. Biletele mai au prețuri reduse până pe 20 aprilie, de la acea dată încolo urmând să fie disponibile numai bilete la preț întreg.

Organizatorii anunță că trupele ale căror hituri au dominat topurile anilor 90 și 2000 au pregătit un show incendiar pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum pot renunța la fumat femeile însărcinate fumătoare. Campanie a UBB Cluj-Napoca

Publicat

fumat.jpg

Departamentul de Sănătate Publică al Universității Babeș-Bolyai, în parteneriat cu Michigan State University, University of Michigan și Wake Forest University SUA, implementează în perioada ianuarie 2023 – decembrie 2024 un program gratuit de renunțare la fumat în rândul femeilor însărcinate fumătoare. 

„Cu ajutorul unei aplicații mobile și sesiuni de consiliere specializată pentru renunțarea la fumat, oferă sprijinul necesar pentru ca aceste viitoare…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Carnea de pui, de calitate în România: autoritățile au găsit o singură probă neconformă din peste 2.500 de mostre analizate

Publicat

carnea de pui, de calitate în românia: autoritățile au găsit

Carnea de pui, de calitate în România: autoritățile au găsit o singură probă neconformă (cu reziduuri de antibiotice) din peste 2.700 de mostre analizate în cadrul Programului european de control.

Autoritățile românești au prelevat, în 2022, un număr total de 2.721 de probe din sectorul avicol, a cărui producție a însumat 522.205 tone de carne de pasăre.

Rezultă 1,04 probe la fiecare 200 de tone carne de pui, producție românească, scrie G4Food.ro.

Datele analizate de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un copil de șapte ani din Câmpeni, surpriza Campionatelor Nationale de Șah pentru juniori. Stan Vlad a luat aur

Publicat

un copil de șapte ani din câmpeni, surpriza campionatelor nationale

Stan Vlad, un copil de șapte ani din Câmpeni este surpriza Campionatelor Nationale de Sah de șah pentru juniori. La vârsta de doar 7 ani este marea surpriză a Campionatelor Nationale de Sah de șah pentru juniori. Vlad Stan a câștigat titlul național în proba de dezlegări. 

Stan Vlad este un junior din Câmpeni antrenat de Mihnea Costachi și David Cordea, care la doar 7 ani a obtinut medalia de aur la Campionatele Nationale de copii si juniori, proba de dezlegari.

În perioada…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe