Connect with us

EVENIMENT

MAI: 142 de persoane, prinse în flagrant în ultimele 24 de ore, de poliţişti şi jandarmi

Publicat

masina politia.jpg

Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant, în ultimele 24 de ore, 142 de posibili autori de infracţiuni, care au săvârşit 142 de fapte penale. Dintre acestea, pentru 16 persoane au fost dispuse măsuri preventive.

„Personalul structurilor operative a intervenit vineri la 4.418 evenimente, dintre care 2.946 circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.472 circumscrise situaţiilor de urgenţă, în special pentru acordarea primului ajutor medical”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis, sâmbătă AGERPRES.

La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 755 de posibile infracţiuni, peste 22% dintre acestea fiind din oficiu. În cursul zilei de vineri au fost depistate nouă persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

„Tot în ultimele 24 de ore, echipajele de poliţie au acţionat, la nivelul întregii ţări, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră. Au reţinut 677 de permise de conducere (dintre care 63 pentru consum de alcool şi şase pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise) şi au retras 196 de certificate de înmatriculare”, arată sursa citată.

Poliţiştii şi jandarmii au constatat 9.285 de contravenţii pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,3 milioane de lei.

Pompierii au desfăşurat, vineri, 26 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind aplicate 82 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 195.300 de lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfăşurat 1.235 de misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 52 pentru stingerea de incendii şi 7 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate două persoane.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 20 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 19 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.415 cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 134.350 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 26 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 51,5%.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Vinete roșii, crescute cu succe la Stațiunea de Cercetare Horticolă a USAMV Cluj-Napoca. Le și puteți cumpăra

Publicat

vinete rosii usamv 3.jpg

Un nou proiect de cercetare a fost derulat cu succes de specialiștii de la Stațiunea de Cercetare Horticolă a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca.

În acesată stațiune, specialiștii clujeni derulează proiecte de cercetare, privind aclimatizarea unor soiuri noi de fructe sau legume

smart

Vinete roșii, crescute cu succe la Stațiunea de Cercetare Horticolă a USAMV Cluj-Napoca. Le și puteți cumpăra

În această vară au…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un polițist din Alba, care a amendat o șoferiță, a uitat să scrie datele de identificare pe procesul verbal. Ce s-a întâmplat

Publicat

un polițist din alba, care a amendat o șoferiță, a

O șoferiță a fost amendată de polițiștii rutieri ai IPJ Alba, pentru că a mers cu 24 de kilometri la oră, mai tare, pe un sector de drum unde limita era de 50 de kilometri la oră. 

Însă după ce a primit acasă procesul verbal și l-a citit femeia a observat că la rubricile privitoare la persoana contravenientului, respectiv nume, prenume, CNP, sau adresă, nu era trecut nimic. 

Mai exact toate informațiile lipseau, de pe amenda de 580 de lei.

Drept urmare, femeia a dat în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mesaj RO Alert: Un urs a fost zărit pe raza localității Răhău din județul Alba

Publicat

politie e1556619188358.jpg

Un urs a fost zărit duminică seara (24 septembrie), în jurul orei 21.30, pe raza localității Răhău. 

Locuitorii din zonă au fost avertizați să rămână în case.

De asemenea printr-un mesaj RO Alert cetățenii din localitate au fost avertizați să nu hrănească animalul și dacă îl văd să apeleze la 112.

Mai mult de atât în mesajul primit oamenii sunt avertizați să nu se fotografieze cu animalul și nici să nu încerce să îi ofere hrană.


Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE. Un nou mesaj RO-ALERT emis la Cluj. Unde lovește furtuna

Publicat

furtuna 1 scaled e1685194692906.jpg

S-a transmis mesaj prin sistemul RO-ALERT privind fenomene meteo extreme COD PORTOCALIU, pentru mai multe zone din județul Cluj.

Alerta este valabilă până duminică, 24 septembrie, la ora 21.00.

Un nou mesaj RO-ALERT emis la Cluj. Unde lovește furtuna

Sub Cod Portocaliu sunt comunele Frata, Ceanu Mare, Mica, Mociu, Unguraș, Cămărașu, Cătina, Țaga, Sânmărtin, Geaca și Buza.

Potrivit meteorologilor se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe