EVENIMENT
MAI a verificat aproape 250 de operatori economici în ultima săptămână. Amenzi de peste 2,5 milioane lei pentru nerespectarea măsurilor sanitare

Ministerul Afacerilor Interne a derulat în ultima săptămână peste 7.000 de acţiuni în care au fost angrenate peste 66.000 de efective, fiind identificaţi 247 operatori economici care nu au respectat măsurile de diminuare a impactului riscurilor şi 6.471 persoane care nu au respectat măsurile în context COVID-19.
Potrivit unui comunicat al MAI transmis duminică AGERPRES, având în vedere situaţia generală de nerespectare a condiţiilor sanitare din ultima perioadă, numărul mare de cazuri confirmate în perioada 23-29 august (8.289), la nivel strategic s-au dispus măsuri de intensificare a controalelor, organizarea de echipe de control mixte şi suplimentarea efectivelor, principalele zone vizate fiind localurile, zonele de relaxare şi agrement, cluburile, terasele, centrele comerciale etc.
„În urma evaluării efectuate la nivelul unităţilor teritoriale de poliţie, au fost desfăşurate 7.396 de acţiuni punctuale în 4.959 zone de acţiune. La activităţile desfăşurate, au fost angrenate 66.258 de efective, din care 34.318 poliţişti, 14.859 de jandarmi, 4.033 de poliţişti de frontieră, 705 cadre ISU, 6 cadre ale IGI, 8 cadre ale IGAV, 11.199 de poliţişti locali, 257 de reprezentanţi din cadrul ANSVSA, 127 de reprezentanţi ai ANPC, 309 angajaţi ai Ministerului Sănătăţii, 230 angajaţi ai Ministerului Muncii, 148 de reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, 59 de reprezentanţi ai autorităţilor publice locale”, se precizează în comunicat.
MAI informează că au fost verificaţi 20.568 operatori economici şi 145.173 persoane, fiind identificaţi 247 operatori economici care nu au respectat măsurile de diminuare a impactului riscurilor şi 6.471 persoane care nu au respectat măsurile în context COVID-19.
„Au fost aplicate 8.162 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.522.218 lei, din care 90 de sancţiuni contravenţionale operatorilor economici pentru organizarea de activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii, în valoare de 120.450 lei, 199 de sancţiuni contravenţionale persoanelor fizice pentru participarea la activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii, în valoare de 130.251 lei, 5.506 sancţiuni contravenţionale în valoare de 721.952 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 545 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 890.200 lei, pentru nerespectarea regulilor de amenajare a spaţiilor în care se desfăşoară activităţi de comerţ, alimentaţie publică şi alte servicii (terase, săli de sport etc.) şi 1.822 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 659.365 lei conform Legii nr. 61/1991 privind încălcarea unor norme de convieţuire socială”, menţionează Ministerul Afacerilor Interne. Agerpres

FCSB și Universitatea Cluj s-au întâlnit sâmbătă, pe Arena Națională, în cea de-a treia etapă a play-off-ului Superligii.
U Cluj nu a reușit să înscrie. Meciul s-a terminat 1-0 pentru FCSB, care devine lider cu 35 de puncte.
Echipele de strat:
FCSB: Târnovanu – V. Crețu, Ngezana, M. Popescu, Radunovic – Chiricheș, Alhassan – Miculescu, Cisotti, M. Toma – Bîrligea Rezerve: Zima, Tănase, Oct. Popescu, Kiki, Ștefănescu, Edjouma, Cercel, Băluță,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Sociologul Mircea Comșa, UBB, analiză privind relația dintre încrederea în instituții și vot, la alegerile prezidențiale

O analiză realizată de sociologul Mircea Comșa, publicată pe pagina „Doar un grafic să-ți mai spun”, arată care este intenția de vot a românilor, în funcție de încredrea în instituții cum ar fi Guvern, Parlament sau Biserică.
Analiza privește încrederea în diferite instituții și în oameni, iar prin vot, sociologul se referă la intenția de a vota cu un anumit candidat la alegerile prezidențiale din mai 2025.
Mircea Comșa, UBB, analiză privind relația…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
LIVE: Corul Magdalene al Universității Cambridge, în concert la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia

Corul Magdalene al Universității Cambridge susține un concert, în premieră, la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia, sâmbătă seara.
The Magdalene College Choir of the University of Cambridge a fost fondat în 1542. Corul este format din 20-24 de membri, interpretează în mod regulat la slujbele din capela universității, a cântat în mai multe țări din întreaga lume și a înregistrat numeroase albumuri muzicale.
Concertul a fost deschis de Corul…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Adăpost pentru câini fără stăpân la Câlnic. Investiție pe un teren de 5000 mp, ce trece în administrarea Consiliului Județean Alba

Adăpost pentru câini fără stăpân la Câlnic. Un teren de 5000 mp din localitate va trece în administrarea Consiliului Județean Alba, pentru demararea investiției. Proiectul intră la aprobare în ședința din 7 aprilie.
Consilierii județeni au de aprobat” încuviințarea cererii adresate Consiliului local al Comunei Câlnic pentru transmiterea imobilului – teren, înscris în CF nr. 78958 Câlnic, din domeniul public al Comunei Câlnic și din administrarea Consiliului Local al…
Citește mai mult pe Alba24.ro