EVENIMENT
MAI a verificat aproape 250 de operatori economici în ultima săptămână. Amenzi de peste 2,5 milioane lei pentru nerespectarea măsurilor sanitare
Ministerul Afacerilor Interne a derulat în ultima săptămână peste 7.000 de acţiuni în care au fost angrenate peste 66.000 de efective, fiind identificaţi 247 operatori economici care nu au respectat măsurile de diminuare a impactului riscurilor şi 6.471 persoane care nu au respectat măsurile în context COVID-19.
Potrivit unui comunicat al MAI transmis duminică AGERPRES, având în vedere situaţia generală de nerespectare a condiţiilor sanitare din ultima perioadă, numărul mare de cazuri confirmate în perioada 23-29 august (8.289), la nivel strategic s-au dispus măsuri de intensificare a controalelor, organizarea de echipe de control mixte şi suplimentarea efectivelor, principalele zone vizate fiind localurile, zonele de relaxare şi agrement, cluburile, terasele, centrele comerciale etc.
„În urma evaluării efectuate la nivelul unităţilor teritoriale de poliţie, au fost desfăşurate 7.396 de acţiuni punctuale în 4.959 zone de acţiune. La activităţile desfăşurate, au fost angrenate 66.258 de efective, din care 34.318 poliţişti, 14.859 de jandarmi, 4.033 de poliţişti de frontieră, 705 cadre ISU, 6 cadre ale IGI, 8 cadre ale IGAV, 11.199 de poliţişti locali, 257 de reprezentanţi din cadrul ANSVSA, 127 de reprezentanţi ai ANPC, 309 angajaţi ai Ministerului Sănătăţii, 230 angajaţi ai Ministerului Muncii, 148 de reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, 59 de reprezentanţi ai autorităţilor publice locale”, se precizează în comunicat.
MAI informează că au fost verificaţi 20.568 operatori economici şi 145.173 persoane, fiind identificaţi 247 operatori economici care nu au respectat măsurile de diminuare a impactului riscurilor şi 6.471 persoane care nu au respectat măsurile în context COVID-19.
„Au fost aplicate 8.162 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.522.218 lei, din care 90 de sancţiuni contravenţionale operatorilor economici pentru organizarea de activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii, în valoare de 120.450 lei, 199 de sancţiuni contravenţionale persoanelor fizice pentru participarea la activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii, în valoare de 130.251 lei, 5.506 sancţiuni contravenţionale în valoare de 721.952 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 545 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 890.200 lei, pentru nerespectarea regulilor de amenajare a spaţiilor în care se desfăşoară activităţi de comerţ, alimentaţie publică şi alte servicii (terase, săli de sport etc.) şi 1.822 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 659.365 lei conform Legii nr. 61/1991 privind încălcarea unor norme de convieţuire socială”, menţionează Ministerul Afacerilor Interne. Agerpres
21 noiembrie: Ziua Mondială a Salutului. Este o sărbătoare internațională celebrată anual la această dată, care promovează importanța salutului ca un gest simplu, dar puternic, ce poate aduce oamenii mai aproape unii de alții, indiferent de cultură sau naționalitate.
Ziua Mondială a Salutului a fost lansată pentru prima dată în anul 1973 de către Brian W. McCormack, un om de afaceri din Statele Unite, cu scopul de a…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Nelu Varga (CFR Cluj) l-a ÎMPRUMUTAT cu bani pe Mircea Geoană. „Suntem prieteni, l-am AJUTAT ca om”
Nelu Varga, patronul echipei de fotbal CFR Cluj, l-a împrumutat pe candidatul independent la prezidențiale Mircea Geoană cu o sumă de sub 100.000 de euro. Omul de afaceri clujean a explicat că Geoană i-a promis că îi va returna banii în decembrie 2024 și că l-a împrumutat în virtutea prieteniei pe care o au de zeci de ani, scrie Context.ro. Oare banii împrumutați lui Geoană sunt din cele peste 60 de milioane de euro pe care Varga i-a luat, la rândul său, cu împrumut de la…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Analiză UBB a antreprenoriatului din România. Daniel David: Politicienii au intenții bune, dar trebuie evitate extremele
Situația antreprenoriatului din România a fost analizată de o echipă de cercetători de la FSEGA din cadrul UBB. Rezultatele arată că peste 63% dintre români consideră că există condiții favorabile pentru a începe o afacere în zona în care locuiesc
O echipă de cercetători de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a lansat miercuri, 20 noiembrie, Raportul de țară…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Ninge în Apuseni și Șureanu: La munte, iarna a venit din 20 noiembrie. Imagini surprinse de camerele video de pe pârtiile de schi
În seara de 20 noiembrie 2024, prima ninsoare s-a așternut peste Munții Apuseni și Munții Șureanu. Imaginile capturate de camerele live din Arieșeni și Șureanu arată pârtii și împrejurimi acoperite de zăpadă, pregătind terenul pentru activitățile specifice sezonului rece.
Prognozele meteo indică faptul că temperaturile scăzute din zonă vor continua, ceea ce poate favoriza acumularea zăpezii și pregătirea…
Citește mai mult pe Alba24.ro