EVENIMENT
MAI: Campanie pentru creşterea gradului de conştientizare a populaţiei cu privire la metodele de recrutare folosite de traficanţii de persoane

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) dă startul campaniei „Drumul spre libertate”, o inițiativă menită să sporească gradul de conștientizare al populației vulnerabile cu privire la cele mai frecvente metode de recrutare utilizate de traficanții de persoane.
Potrivit unui comunicat de presă remis duminică AGERPRES de Ministerul Afacerilor Interne, cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, ANITP lansează campania naţională „Drumul spre libertate” care prezintă experienţa reală a unei victime a traficului de persoane şi modul în care aceasta a reuşit, în cele din urmă, să îşi refacă viaţa.
„Campania urmăreşte creşterea gradului de conştientizare a populaţiei vulnerabile cu privire la cele mai utilizate metode de recrutare folosite de traficanţi, în special metoda Loverboy”, se arată în comunicat.
ANITP informează, totodată, că în cursul acestui an au fost organizate aproximativ 1.700 de activităţi preventive cu peste 120.000 de beneficiari direcţi.
Agenţia mai derulează campania naţională ‘Distracţie în siguranţă !’, cu scopul de a informa adolescenţii şi tinerii prezenţi la festivaluri de muzică şi film, la activităţi sportive despre implicaţiile traficului de persoane şi modalităţile de evitare a potenţialelor riscuri.
În acest an, a debutat şi colaborarea cu Fundaţia Vodafone prin dezvoltarea unei secţiuni anti-trafic în cadrul aplicaţiei Bright Sky. Aplicaţia recent actualizată, include, un ghid de prevenţie a fenomenului traficului de persoane, care conţine informaţii despre cum se manifestă acesta, ce categorii de persoane sunt în risc să deveni victime, cum se pot proteja de traficanţi, unde se poate solicita ajutor.
De la începutul anului până în prezent, au mai fost organizate peste 80 de sesiuni de instruire adresate unui număr de aproximativ 2.900 de specialişti – procurori, poliţişti, judecători, inspectori de muncă. Agerpres
sursa foto: Facebook / Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane

Săptămâna trecută a avut loc deschiderea oficială – „Grand Opening” – a Clinicii Stomatologice Rotar. În cadrul unui eveniment de tip „uși deschise”, prieteni, colaboratori, membri ai comunității medicale, artiști plastici, arhitecți și designeri au putut interacționa, vizita și descoperi spațiile pline de lumină și eleganță ale clinicii. Pe lângă amfitrionii casei, Andi Moisescu a dezvăluit pas cu pas conceptul acestui eveniment, „DETALIUL EXECUTAT…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Riscul depresiei la copii crește odată cu creșterea perioadei petrecute pe rețelele sociale

Consilierul prezidenţial Diana Păun consideră că social media are un impact semnificativ asupra sănătăţii mintale şi bunăstării copiilor şi adolescenţilor şi afirmă că odată ce creşte timpul petrecut de minori pe social media, cresc riscurile depresiei şi anxietăţii, potrivit Agerpre.
„Observăm cu toţii expansiunea fără precedent a mediului virtual şi impactul semnificativ pe care acesta îl are asupra tinerilor şi asupra societăţii în general.
Odată cu…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Despăgubiri de peste un milion de lei pentru sute de agricultori din Alba care au fost afectați de secetă pedologică

Sute de agricultori din Alba au fost despăgubiți cu peste un milion de lei, pentru culturile agricole care au fost afectate de seceta pedologică din 2022.
Mai exact este vorba despre 300 de utilizatori de terenuri cu destinație agricolă care au fost despăgubiți cu suma totală 1.200.000 lei, pentru culturile agricole înființate în primăvara anului 2022, în suprafață de 6914,08 hectare, afectate de seceta pedologică.
Este vorba despre agricultorii care au terenuri ce au fost…
Citește mai mult pe Alba24.ro

De la începutul lunii septembrie și până luni, 2 octombrie, 32 de echipe formate din 200 de angajați ai companiei E.ON au dus #EnergiaLuiÎmpreună pe potecile de pe Via Transilvanica, primul traseu turistic de lungă distanță din România. În total, au fost făcuți 11 milioane de pași de către toți cei care au participat, însumând 8.300 de kilometri.
· Cei 1.400 de kilometri ai acestui traseu, din Putna și până la Drobeta-Turnu Severin, au fost parcurși…
Citește mai mult pe Cluj24.ro