ACTUALITATE
Mai mult de jumătate dintre români au încredere în ceea ce spun oamenii de ştiinţă despre mediu
Peste jumătate dintre români au încredere în ceea ce spun oamenii de ştiinţă despre mediu, iar peste 40% consideră că protejarea mediului ar trebui să fie o prioritate, chiar dacă încetineşte creşterea economică, potrivit unui sondaj realizat de SAP şi remis, joi, AGERPRES.
World Economic Forum, una dintre cele mai puternice organizaţii nonguvernamentale din lume, a utilizat tehnologiile SAP şi Qualtrics pentru a identifica opiniile populaţiei la nivel global despre teme sociale precum protejarea mediului înconjurător şi importanţa informaţiei şi coeziunii globale.
Studiul arată că 58% dintre români au încredere în ce spun oamenii de ştiinţă despre mediu. Rezultatele sondajului au fost menţionate în cadul celei de a 50-a ediţii a întâlnirii tradiţionale a World Economic Forum, ce a avut loc la Davos, Elveţia, între 21 şi 24 ianuarie 2020.
Potrivit studiului, cei chestionaţi (10.500 de persoane din 30 de ţări care cuprind aproximativ 76% din populaţia globală) consideră că activităţile umane sunt cauza încălzirii globale, chiar dacă în unele regiuni s-a observat un scepticism ridicat în privinţa cercetărilor ştiinţifice asupra subiectului.
România se află printre cele 30 de ţări incluse în studiu, respectiv una dintre cele trei ţări din zona CEE, pe lângă Polonia şi Ucraina, sondajul oferind o perspectivă concretă asupra opiniei românilor referitor la acest subiect.
România este a doua ţară europeană din clasament cu un procentaj atât de ridicat, după Italia, cu 61%. În topul ţărilor cu cel mai ridicat grad de încredere se numără India (86%), Bangladesh (78%) şi Pakistan (70%), iar la capătul opus, cu cele mai scăzute procente în acest sens, se situează Rusia (23%), Japonia (25%) şi Ucraina (33%).
Peste 42% dintre români cred că protejarea mediului ar trebui să fie o prioritate
De asemenea, conform aceluiaşi sondaj, peste 42% dintre români consideră că protejarea mediului ar trebui să fie o prioritate, chiar dacă încetineşte creşterea economică, iar 50% afirmă că urmăresc îndeaproape ştirile şi sunt la curent cu agenda publică.
„Concluziile sondajului de opinie de la World Economic Forum sunt teme care ar trebui să ne preocupe şi să ne ghideze în toate acţiunile desfăşurate, fie că ne referim la persoane fizice sau companii. SAP mizează atât la nivel local, cât şi global pe aceste direcţii, iar utilizarea tehnologiilor noastre în realizarea acestui studiu responsabilizează”, a declarat Cristian Popescu, Managing Director SAP România, citat în comunicat.
Rezultatele studiului World Economic Forum consolidează nevoia urgentă a unei abordări colective din partea companiilor, a guvernului şi societăţii civile pentru implementarea urgentă a unor politici şi strategii de rezolvare a provocărilor societăţii şi de mediu, la nivel global.
Astfel, sunt aduse în discuţie subiecte precum recalificarea populaţiei pentru job-urile viitorului, asumarea strategiilor de protejare a mediului şi crearea unui sistem educaţional puternic în acest sens. AGERPRES/
Citește mai mult pe Botosani24.ro
ACTUALITATE
Prezența la VOT până la ora 18.00 – alegeri prezidențiale 2024: Câte persoane au votat în Botoșani și în țară
Citește mai mult pe Botosani24.ro
Citește mai mult pe Botosani24.ro