Connect with us

EVENIMENT

Motivul pentru care 26% din români nu plătesc online

Publicat

online

Peste un sfert dintre români (26%) susţine că principala barieră pentru care evită plăţile online sau nu utilizează online/mobile banking în tranzacţiile bancare o reprezintă teama de furtul datelor personale, relevă datele unui studiu de specialitate, publicat marţi, 3 noiembrie.

Conform cercetării Reveal Marketing Research, pe lângă teama de furtul datelor personale, pentru români, cash-ul oferă sentimentul de control datorită contactului direct cu banii (11%), astfel încât aceştia preferă să utilizeze plata cu numerar, în detrimentul plăţii online sau prin aplicaţii mobile.

Pe acest subiect, pensionarii sunt cei care au invocat în cea mai mare măsură această barieră în ceea ce priveşte plăţile pe Internet (29%), fiind urmaţi de familiile tradiţionale (27%).

De asemenea, 11% dintre cei care locuiesc în mediul rural au menţionat obişnuinţa sau rutina de a merge la bancă sau de a simţi fizic banii cash.

În schimb, 18% dintre respondenţi susţin că nu au bariere în a efectua plăţi online sau a utiliza online/mobile banking pentru tranzacţii bancare, iar atât în mediul urban, cât şi în mediul rural se păstrează aceleaşi proporţii în răspunsuri.

Datele analizate de către specialiştii arată că 1% dintre respondenţi spun că au dificultăţi în folosirea cardului şi li se pare complicat să îl folosească.

În acelaşi timp, familiile tradiţionale care nu utilizează metodele de plată online au menţionat într-o proporţie mai mare obişnuinţa de a merge la bancă sau de a simţi fizic cash-ul (16%, respectiv 8%), în timp ce „milenialii” fără partener au menţionat teama de necunoscut (13%).

Categoriile de tineri profesionişti (25%) şi familiile moderne (22%) au declarat, într-o proporţie semnificativ mai mare, că nu au deloc bariere în a efectua plăţi online sau a utiliza online/mobile banking pentru tranzacţii bancare.

În ceea ce priveşte încrederea în sistemul bancar din România, doar un român din zece s-a declarat sceptic faţă de activitatea instituţiilor financiare şi, ca urmare, evită să utilizeze aplicaţiile mobile pentru tranzacţii bancare.

Dintre aceştia, familiile tradiţionale (11%) şi seniorii pensionari (13%) se arată reticenţi faţă de intenţiile băncilor, conform datelor Reveal Marketing Research.

De asemenea, 13% dintre „mileniali” nu utilizează serviciile de online banking având ca motiv „teama de necunoscut”. La polul opus, familiile moderne nu sunt la fel de reticente la schimbare (1%), iar această teamă este menţionată într-o proporţie de doar 4%.

Potrivit sursei citate, dintre cei care nu folosesc metodele online de plată, tinerii profesionişti declară în cea mai mare măsură că nu au încredere că banii acestora vor ajunge acolo unde ar trebui (12%).

Totodată, în cazul familiilor moderne, dar şi al familiilor tradiţionale (7%), promptitudinea instituţiilor financiare rareori reprezintă o barieră în ceea ce priveşte plata online.

Doar 7% dintre reprezentanţii acestor segmente consideră că băncile nu sunt suficient de rapide şi de eficiente, iar timpul de efectuare a tranzacţiilor este mai îndelungat.

Studiul Reveal Search Marketin a fost realizat prin metoda CAWI (Computer Assisted Web Interview), cu derularea a 1.018 interviuri online cu respondenţi în vârstă de peste 18 ani, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional urban şi rural, în perioada 4 – 10 septembrie 2020. Marja de eroare este de +/-3%, iar nivelul de încredere de 95%.

Reveal Marketing Research este o companie de cercetare de piaţă full-service, specializată în marketing research, studii sociologice, customer insight, business strategy, market development. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Bărbat REȚINUT de polițiști după ce a agresat doi tineri de 19 ani, imediat după meciul dintre U și CFR Cluj

Publicat

politie 11.jpg

Polițiștii clujeni au reținut un bărbat care a agresat doi tineri de 19 ani, după meciul de luni, dintre U Cluj și CFR Cluj.

Bărbatul de 38 de ani a aruncat cu o sticlă în cei doi tineri, iar pe unul l-a rănit în zona feței. Trei incidente violente au avut loc la Cluj-Napoca la finalul derby-ului.

Bărbat REȚINUT de polițiști după ce a agresat doi tineri de 19 ani, imediat după meciul dintre U și CFR Cluj

În data de 31 martie, Poliția municipiului Cluj-Napoca…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Preotul greco-catolic conf. dr. William Bleiziffer, din Blaj, a încetat din viață. Avea 52 de ani

Publicat

preotul greco catolic conf. dr. william bleiziffer, din blaj, a încetat

Părintele William Victor Alexandru Bleiziffer, din clerul Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, a încetat din viață. A fost preot în Catedrala Blajului, administrator al Parohiei Blaj-Veza, vicar judecătoresc al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș și cadru universitar.

Duminică, 6 aprilie, Părintele William va fi depus în Catedrala Arhiepiscopală Majoră Sfânta Treime din Blaj. Luni, 7 aprilie, ora 19:00, la Catedrala Arhiepiscopală Majoră Sfânta Treime din Blaj va fi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Copil de 15 ani, la volanul mașinii care s-a răsturnat la Săndulești, Cluj. Este cercetat pentru conducere fără permis

Publicat

accident turda bun.jpg

Un copil se afla la volanul mașinii care s-a răsturnat în afara părții carosabile, sâmbătă, la Săndulești.

Acesta a fost transportat la spital cu multiple traumatisme.

Copil de 15 ani, la volanul mașinii care s-a răsturnat la Săndulești

Potrivit reprezentanților IPJ Cluj accident de circulație s-a produs pe DJ107L, în localitatea Săndulești, în jurul orei 7.00.

Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat că, un minor de 15 ani, din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Știi cum să alegi un televizor nou? Costul real al produselor, în funcție de consumul de energie electrică

Publicat

Știi cum să alegi un televizor nou? costul real al

Știi cum să alegi un televizor nou? InfoCons a realizat un studiu cu privire la costul real al Televizoare LED si OLED ce se comercializează pe piața din România. Au fost analizate 10 tipuri de televizoare LED si OLED.

Consumul de energie (kWh / ora funcționare) pentru televizoarele LED si OLED variază între 0,032 kWh și 0.1 kWh. Media consumului lunar de energie pentru televizoarele LED si OLED analizate, luând în considerare că acesta funcționeaza o oră zilnic, este de 2.12 kWh,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe