Connect with us

EVENIMENT

Mai multe magazine din Promenada Mall București, ÎNCHISE de Protecția Consumatorului

Publicat

controale dsp ansvsa
fotografie cu caracter ilustrativ

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a întreprins, luni, 20 iunie, o acțiune de verificare a modului în care sunt respectate drepturile consumatorilor de către operatorii economici din centrul commercial Promenada, situat în sectorul I al Capitalei.

Au fost controlați 46 de operatori economici.

În urma neregulilor constatate de comisarii CRPC București-Ilfov, aceștia au aplicat, până în acest moment, amenzi contravenționale în valoare de peste 200.000 lei, 4 avertismente.

De asemenea, inspectorii ANPC au dispus măsura complementară a opririi temporare a prestării de servicii pentru 11 comercianți.

Mai multe magazine din Promenada Mall București, ÎNCHISE de Protecția Consumatorului. 11 magazine, închise temporar

Printre abaterile de la legislația specifică protecției consumatorilor se numără comercializarea unor produse alimentare cu data limita de consum depașită, utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător.

De asemenea, s-a constatat utilizarea unor materii prime fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare, depozitarea produselor alimentare direct pe pavement, utilizarea în bucătărie a unor ustensile deteriorare, veselă cu grad ridicat de uzură, lipsa informării, în lista meniu, asupra riscurilor previzibile reprezentate de ingredientele cu potențial alergen, lipsa informării consumatorilor cu privire la produsele ce provin din produse congelate, nerespectarea regimului de temperatură reglementat în lege pentru păstrarea produselor alimentare, comercializarea unor produse nealimentare cu deficiențe de etichetare și fără certificate de garanție, echipamente de joacă rupte/deteriorate, inadvertențe între prețul de la raft al produselor/serviciilor și cel de la casa de marcat, comercializarea unor produse posibil contrafacute care poartă numele unor branduri cunoscute, utilizarea echipamentului incomplete, pentru angajați, în spațiul de lucru.

Verificările operatorilor comerciali din mall-ul Promenada sunt în curs, precizează ANPC.

sursa: mediafax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Tarife ANCPI 2024: Cât vor costa operațiunile la cartea funciară. Proiect lansat în dezbatere. DOCUMENTE

Publicat

tarife ancpi 2024: cât vor costa operațiunile la cartea funciară.

Tarife ANCPI 2024: Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a lansat în consultare publică un proiect de Ordin privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de agenție și instituțiile sale subordonate.

Propunerea de modificare și completare a Ordinului directorului general al ANCPI nr. 16/2019 vizează în primul rând acordarea unor facilități la plata tarifelor încasate pentru serviciile prestate, facilități ce constau în:

  • prestarea fără…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

„Săptămâna Verde” la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș: Activități de grădinărit și învățare practică

Publicat

„săptămâna verde” la liceul cu program sportiv „florin fleșeriu” sebeș:

„Săptămâna Verde” la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș. Copiii s-au implicat în activități de grădinărit și au învățat practic din ce este compus solul. 

Elevii de la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleseriu” Sebeș au realizat un proiect inedit numit „Grădina Comunitară”, în care fiecare s-a implicat în aranjament și design ambiental.

Prima activitate a constat în reconstituirea într-un borcan a solului pădurii, „Forest in a Jar”,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

O mașină a luat FOC pe Bdul 1 Decembrie 1918 din Cluj-Napoca. Nimeni nu a fost rănit

Publicat

1713969037 pompieri incendiu bun bun.jpg

O mașină a luat foc, miercuri, pe Bdul 1 Decembrie 1918 din Cluj-Napoca. Incendiul a pornit de la motor. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca intervin în aceste momente pentru stingerea unui incendiu izbucnit la compartimentul motor al unui autoturism ce se deplasa pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din municipiul Cluj-Napoca.

O mașină a luat FOC pe Bdul 1 Decembrie 1918 din Cluj-Napoca. Nimeni nu a fost rănit

La fața…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident cu două autovehicule, pe un drum din Apuseni: Trei persoane au fost rănite

Publicat

accident cu două autovehicule, pe un drum din apuseni: trei

Accident pe un drum din Apuseni: Trei persoane au fost rănite și primesc ajutor la fața locului, au transmis reprezentanții ISU Alba. 

Secția de pompieri Câmpeni intervine pentru acordarea primului ajutor medical și asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier produs pe raza localității Mihoiești.

Din informațiile primite ar fi vorba despre două autovehicule implicate. Trei participanți la trafic au fost răniți dar sunt conștienți și primesc îngrijiri.

Nu sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe