Connect with us

ACTUALITATE

Mai multe oraşe australiene sunt ameninţate de incendii masive de vegetaţie

Publicat

hunedoara: creştere „alarmantă” a incendiilor de vegetaţie uscată
fotografie cu caracter ilustrativ

Potrivit informațiilor furnizate de Reuters, vineri au fost emise noi ordine de evacuare pentru zeci de localități rurale din Australia. Aproximativ 1.000 de pompieri sunt angajați în continuare în lupta împotriva unui incendiu de vegetație în statul Victoria, care a cauzat distrugerea proprietăților, pierderea de vieți animale și amenință să se extindă către orașele din acea regiune.

Peste 2.000 de persoane au părăsit joi mai multe localităţi din vestul statului Victoria, după ce au fost emise ordine de evacuare de urgenţă, prin care rezidenţii au fost îndemnaţi să plece din zonă când încă mai puteau să facă acest lucru în siguranţă şi să se îndrepte spre est, către centrul regional din apropiere, Ballarat, situat la 95 km vest de Melbourne.

Pompierii, sprijiniţi de peste 50 de aeronave, încercau vineri să limiteze acel incendiu masiv. Aproximativ 11.000 de hectare (110 km2) au fost devastate de flăcări, au declarat autorităţile australiene.

„Din păcate, primim rapoarte despre pierderi materiale care încep să ne parvină”, a declarat premierul statului Victoria, Jacinta Allan, în timpul unei conferinţe de presă.

„Având în vedere natura activă a incendiului şi terenul dificil din zonă, va fi nevoie de ceva timp pentru a evalua amploarea totală a pagubelor”, a adăugat ea.

Cel puţin două şcoli au fost închise

Cel puţin două şcoli au fost închise, iar elevii din patru unităţi de învăţământ au fost mutaţi în alte şcoli, în timp ce aproximativ 5.000 de proprietăţi au rămas fără curent electric în statul Victoria.

Vânturile mai puternice decât se aşteptau meteorologii au făcut ca incendiile să se propage mai repede şi mai aproape de oraşe, în timp ce echipele de urgenţă i-au îndemnat pe localnici să se adăpostească în case dacă nu pot să plece din zonele afectate.

Un front de aer rece provenit din largul coastei de sud a Australiei s-a mutat peste noapte în regiunile din estul ţării, care se luptă cu incendiile de vegetaţie, ducând la scăderea temperaturilor, însă vânturile puternice au continuat să alimenteze incendiile.

„Din nefericire, acele vânturi nu au scăzut în intensitate acolo unde am crezut noi că se va întâmpla acest lucru şi asta a făcut ca focul să accelereze acolo unde a făcut-o”, a declarat Jason Heffernan, directorul departamentului de pompieri din statul Victoria.

Echipele de urgenţă vor începe să întocmească bilanţul pagubelor începând de vineri, deşi primele rapoarte indică deja pierderi semnificative de şoproane şi animale, deoarece incendiul se extinde pe suprafeţe ocupate de mai multe ferme, a declarat Jason Heffernan. A fost confirmată distrugerea unei case. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

APIA eliberează adeverințe fermierilor crescători de animale  care doresc să acceseze credite bancare

Publicat

cerere adeverinta apia primarie 1000x600.jpg

Publicitate

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judetean Botosani informează că începând de astăzi, 24 iulie 2024, eliberează adeverințe pentru beneficiarii intervențiilor în sectorul zootehnic, gestionate de APIA, respectiv pentru:

ü  PD-21 Sprijin cuplat pentru venit – vaci de lapte
ü  PD-22 Sprijin cuplat pentru venit – carne vită
ü  PD-23 Sprijin cuplat pentru venit –bivolițe de lapte
ü  PD-24 Sprijin cuplat pentru venit – ovine-caprine

 

Adeverințele sunt eliberate în baza convențiilor încheiate de APIA cu instituții bancare și nebancare și cu fondurile de garantare din domeniul agricol.

Aceste…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un bărbat de 45 de ani, cu permisul suspendat, scos din trafic de polițiștii din Flămânzi

Publicat

politie razie.webp.webp

Publicitate

Polițiștii din Flămânzi au oprit pentru control, marți, un autoturism, condus de un bărbat, de 45 de ani, din municipiul Botoșani.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, a reieșit faptul că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

BLOCADA Botoșani: 166 de amenzi, 10 permise suspendate, în ultimele 24 de ore

Publicat

264e0fad 1fb0 46ba abca 7baae33de193 1 1000x600.jpg

Publicitate

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul acțiunii BLOCADA, beneficiind de sprijinul jandarmilor și au intervenit la 47 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate 166 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 77.965 de lei și reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 10 permise de conducere.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

APIA Botoșani: Condiții și EXCEPȚII la acordarea sprijinului financiar pentru eco-schemele din sectorul zootehnic. Campania 2024

Publicat

vaci.jpg

Publicitate

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) Centrul Judetean Botosani a făcut astăzi o serie de precizări cu privire la anumite condiții și excepții în acordarea de sprijin financiar pentru eco-schemele din sectorul zootehnic, aferente Campaniei 2024.

Conform sursei citate solicitanții care și-au asumat angajamente pentru eco-schema „PD-08 – Măsură pentru bunăstarea tineretului bovin la îngrăşat”, au obligația depunerii până la 31 iulie 2024, a decontului justificativ și a documentelor care atestă îndeplinirea cerinţelor specifice pentru activitatea de creştere şi îngrăşare desfăşurată în perioada 1 ianuarie…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe