Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Mai mulți operatori economici din judeţele Prahova şi Braşov, amendați de comisarii de la Protecţia Consumatorilor

Publicat

prahova si brasov control anpc

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au amendat cu 95.000 de lei mai mulţi operatori economici din judeţele Prahova şi Braşov, în urma controalelor efectuate în perioada 4 – 8 iulie 2022.

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, în perioada menţionată au fost verificaţi 22 de operatori economici din judeţele Prahova şi Braşov, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, respectiv şase amenzi, în valoare totală de 95.000 lei, şi nouă avertismente.

De asemenea, au fost dispuse şi măsuri complementare, respectiv oprirea definitivă de la comercializare a 84 kg de produse alimentare, în valoare de peste 5.000 lei şi oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor, pentru trei unităţi. Acestea au fost primele rezultate ale Comandamentului Munte 2022.

Mai mulți operatori economici din judeţele Prahova şi Braşov, amendați de comisarii de la Protecţia Consumatorilor: Abateri

Dintre abaterile constatate de echipele de control, cele mai importante au vizat: comercializarea unor produse alimentare expirate, modificarea stării termice a produselor alimentare, utilizarea unor condiţii de depozitare neconforme, lipsa informării cu privire la alergeni şi ingrediente care pot cauza alergii sau intoleranţe, în lista meniu, comercializarea unor produse alimentare cu caracteristici organoleptice modificate.

De asemenea, au fost depistate spaţii frigorifice neigienizate, cu depuneri de grăsimi, cântare fără a avea buletine de verificare metrologică, materii prime fără elemente de identificare şi a unor legume-fructe, fără a fi indicată ţara de origine şi calitatea acestora, etc.

control prahova si brasov1

Nu în ultimul rând, în unele dintre unităţile controlate se comercializau jucării notificate în sistemul RAPEX ca fiind periculoase şi produse textile fără etichete traduse în limba română, fără a fi menţionată pe etichetă compoziţia fibroasă sau a produselor de încălţăminte fără pictograme.

„(…) Consider că singura şansă a turismului românesc este să se confrunte cu realitatea. Atât timp cât sunt comisar şef al unei regiuni importante, din perspectiva turismului, voi lua măsuri ferme şi mă voi asigura că niciunul dintre comisarii de pe teren nu va face altfel. (…) Voi milita pentru promovarea operatorilor economici care înţeleg că legea şi, implicit, consumatorii trebuie respectaţi.

Mai mulți operatori economici din judeţele Prahova şi Braşov, amendați de comisarii de la Protecţia Consumatorilor: Ce a declarat comisarul şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia

Ar fi bine să ne caute, să ne ceară sfaturi şi să ia măsuri, înainte ca noi să ajungem acolo, pentru că nimic şi nimeni nu mă va face să închid ochii la nereguli. Am venit în această instituţie pentru că am şansa să schimb lucrurile în bine. Sunt prahovean şi mă doare inima să văd că staţiuni întregi de pe Valea Prahovei aproape dispar de pe harta turistică, din cauza neglijenţei. Acesta este doar primul val”, a declarat Ion Iordăchescu, comisar şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia.

control prahova si brasov4

Începând de la 1 iulie 2022, pe lângă structura tradiţională de control, dedicată litoralului Mării Negre şi Deltei Dunării, ANPC a mai înfiinţat, în premieră, încă patru structuri similare dedicate perioadei de vacanţă din sezonul estival 2022.

control prahova si brasov2

Este vorba despre: Comandamentul Munte, care verifică operatorii economici ce activează în industria ospitalităţii din zonele: Valea Prahovei, Braşov, Sibiu, Covasna, Harghita, coordonat de comisarul şef al Regiunii Sud Muntenia, Ion Iordăchescu; Comandamentul Moldova-Bucovina, care verifică operatorii economici ce activează în industria ospitalităţii din zonele: Neamţ, Suceava, Iaşi, coordonat de comisarul şef adjunct al judeţului Neamţ.

control prahova si brasov

Vlad Ciurea, Comandamentul Maramureş, care verifică operatorii economici care activează în industria ospitalităţii din zonele: Valea Izei, Săpânţa, Sighetu Marmaţiei, coordonat de comisarul şef al Regiunii Nord Vest, Cristian Nicula; Comandamentul Mehedinţi, care verifică operatorii economici care activează în industria ospitalităţii din zonele: Băile Herculane, Clisura Dunării, coordonat de comisarul şef adjunct al judeţului Mehedinţi, Diana Moraru. Agerpres

sursa foto: Facebook / ANPC – Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Nou record pentru gramul de aur

Publicat

1711660843 aur lingouri pixabay e1681306504193.jpg

Aprecierea monedei americane și a metalului galben la 2.192 – 2.214 dolari, aproape de maximul istoric de 2.222,39 dolari, atins în 21 martie, au ridicat prețul la gramul de aur de la recordul de 323,4240 lei, atins miercuri, la 327,8351 lei.

Față de începutul anului, prețul la gramul de aur a crescut cu 27 de lei, evoluție datorată aprecierii unciei de aur care s-a amplificat după ce oficialii Rezervei Federale americane au lăsat de înțeles că sunt pregătiți…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Accident în zona centrală din Alba Iulia. Un șofer și-a abandonat mașina după ce a lovit un autoturism parcat

Publicat

video Știrea ta: accident în zona centrală din alba iulia.

Un accident rutier s-a produs joi seara, în zona centrală a municipiului Alba Iulia, lângă centrul comercial Mercur City Center.

Șoferul unui autoturism înmatriculat în județul Sibiu a lovit o mașină parcată, iar mai apoi a abandonat autoturismul în stradă și a plecat. 

Proprietarul mașinii lovite a sunat la 112 pentru a semnala accidentul. „Operatoarea mi-a spus să am răbdare. Când au echipaj o să trimită”, ne-a transmis cititorul Alba24.

Polițiștii au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Proiect ambițios pentru Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj. Manager: Avem 1.000 de pacienți pe zi

Publicat

ambulator integrat infectioase centru diagnostic.jpg

Ambulatoriul Spitalului Clinic de Boli Infecțiose din Cluj-Napoca va fi reabilitat, își va extinde serviciile și va fi dotat cu noi echipamante medicale.

Fostul Centru de Diagnostic și Tratament, preluat de spital împreună cu Consiliul Județean Cluj, tratează zilnic 1.000 de pacienți.

Proiect ambițios pentru Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj. Manager: Avem 1.000 de pacienți pe zi

Spitalul Clinic de Boli Intecțioase are în proiect de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Lucrări de întreținere și reparații în Cetatea Alba Carolina. Licitație de peste 4,6 milioane de lei, lansată în SEAP

Publicat

lucrări de întreținere și reparații în cetatea alba carolina. licitație

Lucrări de întreținere și reparații în Cetatea Alba Carolina. Autoritățile locale din Alba Iulia alocă peste 4,6 milioane de lei pentru întreținerea și repararea elementelor și dotărilor urbane din Cetatea Bastionară de tip Vauban Alba Carolina, în următorii patru ani. 

Primăria Alba Iulia a lansat, pe 28 martie, în SEAP, o licitație pentru lucrări de întreținere și reparații în Cetatea Bastionară de tip Vauban Alba Carolina, în următorii patru ani.

Valoarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe