Connect with us

EVENIMENT

Maia Sandu, discurs în Parlamentul European: Noi facem parte din Europa, valorile UE sunt valorile noastre

Publicat

maia sandu discurs parlament european
sursa foto: captură video Facebook / Maia Sandu

„Noi facem parte din Europa, valorile Uniunii Europene sunt valorile noastre”, a spus Maia Sandu în plenul Parlamentului European: „Acordarea statutului de țară candidat pentru Moldova este decizia cea bună”.

„Deși există provocări, Moldova e hotărâtă să rămână o parte a lumii libere. Noi facem parte din Europa, valorile UE sunt valorile noastre. (…) Vă cer sprijin pentru Moldova, pentru cei care doresc să-și păstreze democrația și libertatea. E un lucru important și pentru Europa, pentru a avea un partener stabil și care să contribuie la pace în vecinătatera estică.

În același timp, independența noastră, dezvoltarea pașnică, reformele economice și politice trebuie să aibă o abncoră. Această ancoră este perspectiva clară de aderare la UE”, a spus în plenul Parlamentului European Maia Sandu, președintele Republicii Moldova.

Ea a mai spus că, „în mijlocul unor evenimente deramatice” a semnat pe 3 martie cererea de aderare la Uniunea Europeană.

„Am făcut această alegere inspirați fiind de aspirațiile poporului nostru. Am ales aderarea la UE ca un drum spre libertate, prosperitate și pace, un drum pentru care va fi nevoie de multă muncă, de coordonare și bunăvoință, dar un drum pe care merită să facem fiecare pas. (…)

Cu toții am lucrat din greu, pentru că noi credem în Uniunea Europeană, în valorile sale și în viitorul său. Știm că nu e vorba de decizii ușoare, însă acordarea statutului de țară candidat pentru Moldova este decizia cea bună”, a adăugat Sandu.

Ea a spus că Republica Moldova „aparține de Uniunea Europeană”.

Maia Sandu, discurs în Parlamentul European: „Suntem o țară europeană, cu o limbă europeană, o istorie europeană și un sistem politic european”

„Suntem o țară europeană, cu o limbă europeană, o istorie europeană și un sistem politic european. Cel puțin o treime dintre noi suntem deja cetățeni europeni, iar diaspora noastră se află în rândul dumneavoastră.

Probabil că ne-ați întâlnit. (…) Suntem europeni. Dorim să facem reforme pentru a întâri statul de drept și sistemul de justiție liber de corupție și independent. Economia și comerțul sunt din ce în ce mai conectate pe piața europeană. Pentru noi e extrem de important, pentru că UE reprezintă un proiect de pace.

Nu suntem naivi să credem că aderarea se face peste noapte, dar nu încercăm să găsim scurtături. Respectăm principiul meritelor”, a mai spus Maia Sandu.

În discursul său, Maia Sandu a criticat Federația Rusă pentru invazia Ucrainei.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO. Podcast Cluj24. Alexandru Cordoș (PSD): Electoratul de stânga vrea o schimbare. Vor fi schimbări în județul Cluj

Publicat

cordos 2.jpg

Secretarul executiv al PSD Cluj, Alexandru Cordoș, a fost desemnat candidat al social-democraților la funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. Fost consilier local la Cluj-Napoca, fost senator două legislaturi, în prezent consilier județean, acesta explică în podcastul ”Test de sinceritate”, realizat de Vasile Măgrădean, la Cluj24 de ce a decis să treacă la nivelul următor și să vizeze câștigarea funcției de președinte al CJ Cluj.

Alexandru…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Tânăr din Alba, prins la volan, beat și fără permis de conducere, pe DN 75. Ce alcoolemie avea și ce măsuri au luat polițiștii

Publicat

masina politia fb politia romana.jpg

Un tânăr din Alba a fost prins în timp ce conducea băut și fără permis. A fost oprit de polițiști pe DN 75, la Bistra.

Tânărul de 26 de ani, din comuna Vidra, a fost depistat în trafic în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 3.50, de către polițiștii Postului de Poliție Bistra. Acesta conucea un autoturism, pe raza comunei Bistra, a anunțat IPJ Alba.

Se afla sub influența băuturilor alcoolice și nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Supraînălțarea digului de pe râul Mureș, la Cisteiu de Mureș. Sistem de monitorizare cu fibră optică

Publicat

supraînălțarea digului de pe râul mureș, la cisteiu de mureș.

Supraînălțarea digului de pe râul Mureș, la Cisteiu de Mureș. O porțiune de 3,2 kilometri de dig, aflată în zona satului Cisteiu de Mureș, urmează să fie reabilitată și supraînălțată. Proiectul prevede amplasarea unui sistem de monitorizare cu fibră optică, care va putea detecta și monitoriza mișcările și deformările digului. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat recent depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Tachtsidis (CFR Cluj) îl „faultează” pe Adi Mutu: Ne-a lăsat într-un moment foarte dificil. Pentru mine nu are CARACTER

Publicat

tachtsidis cfr cluj facebook cfr.jpg

La finalul meciului CSU Craiova – CFR Cluj 0-1, mijlocașul grec al clujenilor, Panagiotis Tachtsidis, a avut un discurs dur la adresa lui Adrian Mutu, fostul lui antrenor.

Tachtsidis nu crede că va mai continua la formația din Gruia din sezonul viitor și a avut un discurs dur la adresa fostului antrenor, Adrian Mutu. Tehnicianul îl criticase după ce a luat roșu în 0-4 cu Corvinul, în Cupa României, declarând: „Cu Tachsitidis nu m-am mai întâlnit și nu mai vreau…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe