ACTUALITATE
Mâine, sâmbătă, 16.04.2022, zi lucrătoare pentru funcționarii APIA Botoșani care primesc cererile unice de plată la subvenții

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Universitatea Cluj l-a transferat pe mijlocașul Cătălin Hlistei de la Rapid.
Echipa clujeană a anunțat pe contul de Facebook că a ajuns la un acord cu mijlocașul de 27 de ani, care și-a terminat recent contractul cu Rapid. El s-a alăturat deja lotului lui Erik Lincar, aflat în cantonament în Austria.
Crescut de UTA, Hlistei a mai jucat la Pandurii și Sportul Snagov. La Rapid a ajuns în ianuarie 2019, iar în sezonul recent încheiat a strâns 16 partide în Liga 1, ultima fiind pe 4 decembrie. Atunci s-a accidentat grav, fiind nevoie să fie operat la meniscul genunchiul stâng, iar de atunci a fost în…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
ACTUALITATE
Avertizări Cod Portocaliu și Cod Galben de caniculă și furtuni, luni și marți, în Alba și alte județe din țară

Meteorologii au emis avertizări Cod Portocaliu și Cod Galben de caniculă și furtuni, valabile luni și marți în județul Alba și alte județe din țară.
Cod Galben de caniculă – în județul Alba și alte județe din țară
Potrivit ANM, în zilele de luni, 4 iulie și marți, 5 iulie, valul de căldură se va menține în toate regiunile, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36…
Citește mai mult pe Alba24.ro

În această săptămână, copiii și adolescenții, dar nu numai, nu au niciun motiv să stea în casă: în Oradea sunt anunțate numeroase ateliere și activități creative, distractive și educative. De asemenea, agenda evenimentelor cuprinde o seară dansantă în Parcul Libertății și un concert simfonic cu multe nume importante pe scenă.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Guvernul Ucrainei a predat până în prezent cadavrele a peste 400 de militari ruşi căzuţi în luptă. Rusia le ”recuperează în secret”, evitând să o facă public, pentru ca populaţia să nu vadă acest lucru, a declarat Irina Vereşciuk, viceprim-ministru responsabil cu reintegrarea teritoriilor temporar ocupate ale Ucrainei, pentru presa locală, citată luni de EFE.
”Am returnat peste 400 de cadavre… Evident că sunt foarte puţine, pentru că ştim că-s mulţi mai mulţi” militari ruşi morţi în război, a explicat oficialul guvernamental.
Rusia ”nu vrea ca cetăţenii săi să vadă că este predat un număr mare de cadavre. Îşi dă seama ce potenţial exploziv are un astfel de demers”, aşa că ”o face aproape în secret, nu public, şi încearcă să nu ne predea nouă niciun cadavru”, a adăugat ea.
În opinia lui Vereşciuk, lipsa unui acord cu ruşii în această chestiune va crea probleme în viitor.
”Realizăm identificarea şi analiza genetică în conformitate cu protocoalele europene. Rusia nu susţine din principiu protocoalele europene. Se cramponează de practicile sale barbare medievale şi de propriile sale protocoale”, a acuzat Vereşciuk. ”În viitor, aceasta va fi o problemă importantă pentru că testele pe care ei le fac, analizele lor genetice, evident că nu se vor potrivi şi este posibil să nu coincidă cadavrele pe care ni le predau cu listele noastre (cu militarii decedaţi). Este o problemă cu care ne confruntăm, dar ne gândim cum putem s-o rezolvăm”, a adăugat ea.
Potrivit guvernului ucrainean, aproape 36.000 de militari ruşi au murit pe teritoriul Ucrainei de la începerea invaziei ruse, la 24 februarie, o cifră dezminţită de Kremlin. În aproape patru luni de război, ruşii au reuşit practic să obţină controlul asupra întregului est al Ucrainei (zona Donbas) şi al anumitor regiuni din sud aflate în apropierea peninsulei ucrainene Crimeea, anexată ilegal de Moscova în 2014, notează EFE.
Agerpres