Connect with us

ACTUALITATE

Majorarea alocaţiilor pentru copiilor, la mâna Guvernului. Este condiţionată de o ordonanţă de urgenţă

Publicat

copii

Alocaţiile copiilor vor putea fi majorate, după cum a decis Parlamentul joi, doar dacă se schimbă şi legislaţia de acordare a acestora, prin ordonanţă de urgenţă dată de Guvern, potrivit alba24.ro.

PSD își asumă dublarea alocațiilor copiilor, deși amendamentul la buget în acest sens a fost depus de PNL și a fost votat doar de trei parlamentari social-democrați. Îi acuză pe liberali că în amendamentul adoptat de Parlament au indicat o sursă eronată pentru aceste creşteri şi au greşit la calcule, astfel că suma propusă era insuficientă pentru majorările cerute.

„PSD va crește alocațiile pentru copii și va îndrepta lucrurile făcute prost de Opoziție. Într-un demers pur demagogic, cei de la PNL s-au trezit în ultimul moment să ceară majorarea alocațiilor. Dar au făcut-o prost, pentru că nu înțeleg legile și economia: au indicat o sursă eronată pentru aceste creșteri și au greșit la calcule astfel că suma propusă era insuficientă pentru majorările cerute. Mai mult, nu au știut că Legea Bugetului alocă bani doar pentru instituții, nu și pentru drepturi ale persoanelor, cum sunt alocațiile. Deci amendamentul lor la Legea Bugetului era inaplicabil. Guvernul PSD+ALDE va îndrepta aceste lucruri și va emite o ordonanță de urgență care să reglementeze corect majorările de alocații pentru copii”, au arătat social-democrații, vineri pe pagina de Facebook a PSD.

Ministerul Muncii a făcut precizări, vineri, privind votul de joi din Parlament cu privire la mărirerea alocațiilor copiilor.

În funcție de votul de vineri pe Legea bugetului, Guvernul va trebui să vină cu o Ordonanță de urgență.

Alocațiile de stat pentru copii sunt prevăzute în Legea 61/1993, cu modificările și completările ulterioare, la articolul 3. Pentru majorarea alocațiilor de stat pentru copii este necesară modificarea acestei legi. Legea Bugetului stabilește doar bugete ale instituțiilor, potrivit Ministerului Muncii.

Suma prevăzută inițial în proiectul de buget pentru anul 2019 pentru plata alocațiilor de stat pentru copii a fost de 4,05 miliarde lei.

Reamintim că parlamentarii au adoptat joi un amendament al deputatului PNL Robert Sigartău care majorează alocația copiilor de la 84 de lei la 150 de lei. Cu 123 de voturi pentru și 119 împotrivă s-a adoptat amendamentul susținut în plen de deputatul PNL. Decizia a fost urmată de scandal în Parlamentul României, majoritar PSD-ALDE.

Liviu Dragnea a spus, de la tribuna Parlamentului, că sursa de finanțare precizată de liberalii nu este sustenabilă. Liderul PSD a adăugat că majorarea alocației pentru copii poate fi făcut doar prin mărirea deficitului bugetar.

Pentru a putea efectua această modificare la proiectul de buget, Comisia de buget a Camerei Deputaților a revenit asupra Legii privind plafoanele, majorând deficitului bugetar de la 2,55%, cât era inițiat, la 2,76%, pentru a putea asigura finanțarea creșterii alocației pentru copii.

Raportul suplimentar de admitere cu amendamente al Comisiei de buget a fost votat vineri dimineață de camera Camerei Deputaților. Ulterior va fi un plen reunit al Parlamentului, unde va fi dat votul final asupra proiectul de buget pentru 2019.

sursă: alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: O nouă pictură stradală în Parcul Mihai Eminescu din municipiul Botoșani

Publicat

fb img 1713984892592 668x600.jpg

Publicitate

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani se găsește de astăzi o nouă pictură stradală, realizată în cadrul proiectului ,,Orașul nostru în straie de sărbătoare”, pregătit de Centrul Creatiei Botosani în parteneriat cu Școala Gimnazială ,,Elena Rareș” și în colaborare cu Liceul de Artă ,,Ștefan Luchian” Botoșani.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Corneliu Maricel Maxim, consilier local din muncipiul Botoșani

Publicat

maxim 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi consilierul local din CLM Botoșani, Corneliu Maricel Maxim.
Acesta a părăsit recent PNL Botoșani și va candida pe listele noii formațiuni politice numite Forța Dreptei, o formațiune care a reușit deja să îi atragă pe vechi liberali care sunt nemulțumiți de alianța cu PSD. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primăriile din județul Botoșani care stau mereu cu mâna întinsă la Guvern. De ce este nevoie de o reformă administrativă

Publicat

index 8 1000x600.webp.webp

Publicitate

Zeci de primării de comună din județul Botoșani sunt total dependente de sumele primite de la Guvern, din fondurile de rezervă, fiind incapabile să acopere, din veniturile proprii, plata salariilor și a facturilor la utilități, scrie ADEVĂRULi.

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din fonduri proprii, riscând falimentul. An de an, sunt la mâna Guvernului, care le dă banii fără de care nu ar supraviețui.

Majoritatea comunelor aflate în asemenea situație sunt localități cu populație săracă, puțină,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primăria Mihai Eminescu: Aducem la cunoștința locuitorilor obligația de a asigura buna gospodărire și de a păstra curățenia

Publicat

primaria eminescu 1000x600.jpg

Publicitate

  1. Primaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu prevederile Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 200/19.03.2024 si  ale HCL -ului nr. 49/26.03.2024 luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI PE INTREG TERITORIUL JUDETULUI BOTOSANI

aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia.

Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea  de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre Primaria Comunei Mihai Eminescu  pentru asigurarea igienei…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe