Connect with us

ACTUALITATE

Managerii estimează o creștere a activității în industria prelucrătoare, comerț și servicii

Publicat

Managerii estimează o creștere moderată a activității în industria prelucrătoare, comerțul cu amănuntul și servicii în perioada aprilie-iunie 2022, a anunțat joi Institutul Național de Statistică (INS).

În cadrul anchetei de conjunctură din luna aprilie 2022, efectuată de INS, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creșterea moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +11%).

Referitor la numărul de salariaţi se estimează o relativă stabilitate, iar în ceea ce privește preţurile produselor industriale se prognozează o creștere accentuată în următoarele trei luni (sold
conjunctural +43%).

Potrivit estimărilor din luna aprilie 2022, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni creșterea volumului producţiei (sold conjunctural +25%). De asemenea, managerii estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi, iar în ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creșterea accentuată a acestora (sold conjunctural +59%).

Și în sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni o tendinţă de creștere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +9%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere moderată (sold conjunctural +7%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creșterea moderată a numărului de salariaţi și o creștere accentuată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +58%).

Conform estimărilor din luna aprilie 2022, cifra de afaceri din servicii va cunoaşte o creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +12%). Se estimează relativă stabilitate a numărului
de salariaţi, în timp ce preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creștere (sold conjunctural +28%).

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

CJ Cluj alocă 40 de milioane de lei pentru lucrări de întreținere a celor 63 de drumuri din județ

Publicat

drumuri cluj.jpg

Consiliul Județean Cluj ar urma să aloce nu mai puțin de 40 de milioane de lei pentru întreținerea drumurilor județene în acest an.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre care vizează aprobarea programelor de lucrări de modernizare și reabilitare, respectiv de întreținere și reparare a drumurilor județene în anul 2023.

CJ Cluj alocă 40 de milioane de lei pentru lucrări de întreținere a celor 63 de drumuri din județ

„Infrastructura rutieră rămâne, și în anul curent, una dintre prioritățile absolute ale Consiliului Județean. Ne vom axa, în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO Zona fostului talcioc din Alba Iulia a devenit un imens șantier. Stadiul lucrărilor la locuințele sociale și ansamblul urban

Publicat

santier gheorghe sincai 3 1000x600.jpeg

Terenul fostului talcioc din Alba Iulia a devenit un imens șantier. În zonă se află în prezent în construcție un ansamblu de locuințe sociale și un ansamblu urban cu spații socio-culturale, educative și de recreere. 

Primul bloc de locuințe sociale va avea 21 de apartamente și un regim de înălțime P+2E. În prezent, muncitorii au finalizat fundațiile, au început montarea structurii metalice și lucrează la turnarea plăcii peste parter. 

Ansamblu de locuințe sociale – cartier Gheorghe Șincai

În luna mai 2022 a fost câștigată licitația pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO.Milionarul Ștefan Vuza, cu investiții și în Cluj, este cel mai mare colecționar de LEGO din lume. Are peste 4.500 de modele

Publicat

lego 1.jpg

Milionarul român Ștefan Vuza, care deține printre altele combinatul Chimcomplex și are investiții și în Cluj-Napoca, deține, pe lângă o avere de peste 530 de milioane de euro și cea mai mare colecție privată de LEGO din lume.

stefan vuza

„Sunt colecționar de Lego. Am început acum 19 ani și în timp am construit cea mai mare colecție privată de Lego din lume fără ca acesta să fi fost scopul inițial! Ca antreprenor când nu găseam soluții la problemele mele curente, mă retrăgeam în sălile de Lego și construiam, de multe ori fără harta. Lego te ajută exponențial în creativitate, este foarte bun…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un copil a rămas BLOCAT într-o mașină la un mall din Cluj-Napoca. A intervenit SMURD

Publicat

smurd masina cluj e1634720297384.jpg

Un copil a rămas blocat, miercuri seara, într-un autoturism aflat în parcare la centrul comercial VIVO din Cluj-Napoca.

Pompierii au intervenit pentru a-l extrage din mașină.

Vom reveni cu detalii.

Sursa: ISU Cluj

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe