Connect with us

EVENIMENT

Managerul Serviciului de Ambulanţă Maramureş şi angajaţi ai instituţiei, judecaţi de DNA pentru abuz în serviciu şi fals

Publicat

dna
Arhivă foto

Managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Maramureş şi mai mulţi angajaţi ai instituţiei au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, într-un dosar cu privire la comiterea mai multor fapte, între care abuz în serviciu şi uz de fals.

Conform datelor comunicate joi de DNA, procurorii din cadrul Biroului Teritorial Baia Mare au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor Ligia-Sanda-Marinela Micle, manager general al SAJ Maramureş, pentru uz de fals, abuz în serviciu asimilată infracţiunilor de corupţie, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată, şi complicitate la folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată; Simona-Carmen Miclea, director economic al SAJ Maramureş, şi Nicoleta-Bianca Ploscar, economist în cadrul SAJ, pentru uz de fals şi abuz în serviciu; Florin-Mihai Dan, consilier juridic la SAJ Maramureş, pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată, şi complicitate la folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată.

Anchetatorii arată că, în data de 4 februarie 2019, managerul general, împreună cu directorul economic şi economistul SAJ, ar fi aprobat, cu încălcarea prevederilor legale, plata unei facturi emise de o unitate hotelieră despre care ar fi cunoscut faptul că este falsificată în modalitatea consemnării prestării unor servicii în favoarea Serviciului de Ambulanţă Judeţean Maramureş, care în fapt nu s-au realizat.

„Concret, în factura respectivă erau menţionate servicii ‘închiriere sală de conferinţe’, deşi în realitate ar fi fost vorba de ‘servicii de cazare’ de care ar fi beneficiat doi funcţionari din cadrul Ministerului Sănătăţii, în contextul organizării la Baia Mare a Conferinţei ‘Medicina de Urgenţă Azi’, ediţia a IV-a.

Precizăm că acea conferinţă s-a desfăşurat în sălile de şedinţă ale unei alte unităţi hoteliere, iar pentru utilizarea spaţiilor respective nu au fost efectuate plăţi, locaţia fiind pusă la dispoziţia organizatorilor în mod gratuit”, precizează DNA.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Maramureş şi angajaţi ai instituţiei, judecaţi de DNA pentru abuz în serviciu şi fals. Ce mai susțin anchetatorii

De asemenea, în perioadă mai 2019 – august 2022, inculpata Ligia-Sanda-Marinela Micle, în aceeaşi calitate, beneficiind de sprijinul consilierului juridic al instituţiei, Florin-Mihai Dan, ar fi aprobat mai multe documente în baza cărora soţul său, inginer în cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Maramureş, ar fi fost angajat la aceeaşi unitate medicală, cu contract de muncă cu timp parţial de 4 ore/ zi, pe o perioadă determinată, la compartimentele Transport şi Audit intern, iar ca urmare a acestor demersuri, soţul inculpatei ar fi obţinut, în perioada iulie 2019 – octombrie 2022, doar de la aceste noi locuri de muncă, venituri salariale în valoare totală de 84.460 lei, spun anchetatorii.

„În aceeaşi manieră ar fi procedat şi inculpatul Dan Florin-Mihai care, în perioada iunie 2019 – septembrie 2022, beneficiind de ajutorul managerului Micle Ligia-Sanda-Marinela, ar fi ocupat mai multe funcţii temporar vacante, cu timp parţial de 2 sau 4 ore/ zi, după cum urmează: economist, inginer IA, auditor intern şi o funcţie în cadrul Serviciului mişcare şi exploatare auto.

Pentru activitatea desfăşurată la aceste noi locuri de muncă, inculpatul Dan Florin-Mihai ar fi obţinut venituri salariale în valoare totală de 62.629 lei”, se menţionează într-un comunicat al DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureş. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ECONOMIE

Depozitele de înmagazinare a gazelor naturale se apropie de capacitate maximă, declară ministrul Energiei

Publicat

virgil popescu sursa fb
Arhivă foto

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat joi, la Mediaș, că depozitele de înmagazinare a gazelor naturale se află în prezent la o capacitate de peste 60% și se estimează că până în septembrie vor ajunge la 100%.

„Noi trebuie să ne obişnuim cu ideea că România va deveni exportator net de gaze la sfârşitul lui 2026. Să nu uităm că vom fi exportatori de gaze, iar gazele intră şi ies din România.

Depozitele noastre în momentul de faţă sunt peste 60%. Sunt peste 1,9 miliarde metri cubi.

Estimez că în septembrie stăm la 100%”, a spus Popescu.

Întrebat dacă România mai importă gaze din Azerbaidjan, el a precizat că doar în situaţia în care va creşte consumul.

„Dacă creşte consumul. Din Azerbaidjan, mai avem un contract de un miliard metri cubi pentru iarna asta, de plasă de siguranţă. De cât avem nevoie din el….”, a punctat Popescu.

Ministrul Energiei s-a declarat foarte optimist în ceea ce priveşte decizia de investiţie în Neptun Deep, reamintind că aceasta va fi luată în cursul lunii iunie.

Depozitele de înmagazinare a gazelor naturale se apropie de capacitate maximă, declară ministrul Energiei. Ce susține ministrul Popescu

„Am spus că-s foarte optimist că decizia de investiţie va fi anunţată…

Această decizie va fi comunicată bursei, bănuiesc, prima dată, de către ambele companii, pentru că nu numai Petrom trebuie să ia, trebuie să ia şi Romgaz.

Eu am fost dimineaţă la Romgaz, am discutat cu conducerea Romgaz.

Ei sunt pregătit şi astăzi să ia această decizie”, a afirmat Virgil Popescu.

El a participat, la Mediaş, la lansarea oficială a testelor privind funcţionarea aparatelor de utilizare a gazelor naturale şi a reţelei de distribuţie cu amestec de 80% gaze naturale şi 20% hidrogen, aceasta fiind prima etapă a proiectului pilot 20HyGrid. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Victimele infracţiunilor vor putea solicita vouchere în limita a cinci salarii de bază

Publicat

ce salariu avea șefa secției de oncologie de la spitalul
Arhivă foto

Persoanele victime ale infracțiunilor vor avea posibilitatea de a solicita un avans din compensația financiară sub formă de vouchere, pentru a acoperi nevoile urgente, în limita unei sume echivalente cu cinci salarii de bază minime brute pe teritoriul țării.

O hotărâre în acest sens a fost aprobată în şedinţa de joi a Guvernului.

Voucherele vor fi acordate într-un termen de cel mult 72 de ore de la aprobarea cererii, informează Executivul.

Prin hotărârea de guvern au fost aprobate metodologia de emitere, distribuire şi decontare a voucherelor, precum şi criteriile de selectare a entităţilor publice şi private înrolate în mecanismul de acordare.

„De asemenea, se operaţionalizează prevederile Legii nr. 230/2022 de consolidare a Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), prin care a fost instituit Mecanismul naţional de susţinere a prevenirii criminalităţii, un fond care reutilizează în interes social activele confiscate în cadrul procesului penal”, se arată în comunicatul Guvernului.

Victimele infracţiunilor vor putea solicita vouchere în limita a cinci salarii de bază. Precizările Guvernului

Totodată, se înfiinţează Unitatea pentru Protecţia Victimelor, în vederea îndeplinirii atribuţiilor privind aplicarea metodologiei de emitere, distribuire şi decontare a voucherelor, privind stabilirea cuantumului acestora, precum şi a criteriilor de selectare a entităţilor publice şi private înrolate în mecanismul de acordare.

Înfiinţarea acestei unităţi nu va avea impact financiar, realizându-se cu încadrarea în numărul de posturi deja existent şi finanţat.

Fondurile necesare pentru acordarea voucherelor pentru victimele infracţiunilor vor fi asigurate de la bugetul Ministerului Justiţiei.

„Introducerea acestui mecanism de compensare, sub formă de vouchere, va contribui la simplificarea acoperirii nevoilor urgente ale victimelor, de tipul cheltuielilor de hrană, cazare, transport, medicamente şi materiale sanitare, precum şi materiale de igienă şi de uz personal”, precizează Guvernul. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: O mașină scăpată de sub control a intrat în terasa unui bar, în Adjud – Vrancea. Șoferul a ajuns la spital

Publicat

acc adjud vrancea

Un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane a avut loc, joi după-amiază în municipiul Adjud, județul Vrancea.

Potrivit ISU Vrancea, pompierii militari din cadrul Secției de Pompieri Adjud au intervenit , cu 1 ambulanța SMURD și 1 autospecială de stingere cu apă și spumă la un eveniment rutier produs în municipiul Adjud, pe strada Republicii.

Un autoturism a intrat în terasa unui bar.

În urma impactului șoferul autoturismului a suferit traumatisme la membrele inferioare.

Echipajul SMURD a preluat pacientul, un bărbat în vârsta de 37 de ani, pe care, ulterior, l-a transportat la spital, pentru îngrijiri de specialitate.

De asemenea, pompierii au asigurat masurile necesare de prevenire a incendiilor, la locul intervenției.

Citește mai departe

EVENIMENT

Motociclist decedat, în urma unui accident produs pe o șosea din Argeș

Publicat

ambulanta
Arhivă foto

Un bărbat a murit, joi după-amiază, după ce a intrat cu motocicleta într-un cap de pod,  în Argeș.

Potrivit IPJ Argeș, accident rutier s-a produs pe DN 65A, în Costești.

UPDATE ora 18.00: Motociclistul a decedat

Din verificările preliminare, efectuate de polițiștii Formațiunii Rutiere Costești, s-a stabilit că un bărbat de 74 de ani, din Costești, care se deplasa cu o motocicletă pe DN 65A, pe raza orașului Costești, din direcția Pitești spre Costești, în împrejurări care vor fi stabilite prin cercetări, în curbă ușoară, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, părăsind partea carosabilă spre dreapta direcției sale de mers, și intrând în coliziune cu un cap de pod.

Echipajul medical sosit la fața locului a efectuat manevre de resuscitare, însă fără rezultat, fiind constatat decesul bărbatului.

În cauză urmează să fie întocmit dosar penal conform art.192 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul rutier a avut loc.

Știrea inițială

La fața locului se afla polițiștii Formațiunii Rutiere Costești, pentru efectuarea cercetării și stabilirea preliminară a cauzelor producerii accidentului.

Motociclistul, bărbat vârstnic, a ieșit în afara carosabilului și a intrat în coliziune cu un cap de pod.

La acest moment i se efectuează manevre de resuscitare de către echipajele medicale aflate la fața locului.

 

Citește mai departe