Connect with us

EVENIMENT

Managerul Serviciului de Ambulanţă Maramureş şi angajaţi ai instituţiei, judecaţi de DNA pentru abuz în serviciu şi fals

Publicat

dna
Arhivă foto

Managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Maramureş şi mai mulţi angajaţi ai instituţiei au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, într-un dosar cu privire la comiterea mai multor fapte, între care abuz în serviciu şi uz de fals.

Conform datelor comunicate joi de DNA, procurorii din cadrul Biroului Teritorial Baia Mare au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor Ligia-Sanda-Marinela Micle, manager general al SAJ Maramureş, pentru uz de fals, abuz în serviciu asimilată infracţiunilor de corupţie, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată, şi complicitate la folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată; Simona-Carmen Miclea, director economic al SAJ Maramureş, şi Nicoleta-Bianca Ploscar, economist în cadrul SAJ, pentru uz de fals şi abuz în serviciu; Florin-Mihai Dan, consilier juridic la SAJ Maramureş, pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată, şi complicitate la folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată.

Anchetatorii arată că, în data de 4 februarie 2019, managerul general, împreună cu directorul economic şi economistul SAJ, ar fi aprobat, cu încălcarea prevederilor legale, plata unei facturi emise de o unitate hotelieră despre care ar fi cunoscut faptul că este falsificată în modalitatea consemnării prestării unor servicii în favoarea Serviciului de Ambulanţă Judeţean Maramureş, care în fapt nu s-au realizat.

„Concret, în factura respectivă erau menţionate servicii ‘închiriere sală de conferinţe’, deşi în realitate ar fi fost vorba de ‘servicii de cazare’ de care ar fi beneficiat doi funcţionari din cadrul Ministerului Sănătăţii, în contextul organizării la Baia Mare a Conferinţei ‘Medicina de Urgenţă Azi’, ediţia a IV-a.

Precizăm că acea conferinţă s-a desfăşurat în sălile de şedinţă ale unei alte unităţi hoteliere, iar pentru utilizarea spaţiilor respective nu au fost efectuate plăţi, locaţia fiind pusă la dispoziţia organizatorilor în mod gratuit”, precizează DNA.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Maramureş şi angajaţi ai instituţiei, judecaţi de DNA pentru abuz în serviciu şi fals. Ce mai susțin anchetatorii

De asemenea, în perioadă mai 2019 – august 2022, inculpata Ligia-Sanda-Marinela Micle, în aceeaşi calitate, beneficiind de sprijinul consilierului juridic al instituţiei, Florin-Mihai Dan, ar fi aprobat mai multe documente în baza cărora soţul său, inginer în cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Maramureş, ar fi fost angajat la aceeaşi unitate medicală, cu contract de muncă cu timp parţial de 4 ore/ zi, pe o perioadă determinată, la compartimentele Transport şi Audit intern, iar ca urmare a acestor demersuri, soţul inculpatei ar fi obţinut, în perioada iulie 2019 – octombrie 2022, doar de la aceste noi locuri de muncă, venituri salariale în valoare totală de 84.460 lei, spun anchetatorii.

„În aceeaşi manieră ar fi procedat şi inculpatul Dan Florin-Mihai care, în perioada iunie 2019 – septembrie 2022, beneficiind de ajutorul managerului Micle Ligia-Sanda-Marinela, ar fi ocupat mai multe funcţii temporar vacante, cu timp parţial de 2 sau 4 ore/ zi, după cum urmează: economist, inginer IA, auditor intern şi o funcţie în cadrul Serviciului mişcare şi exploatare auto.

Pentru activitatea desfăşurată la aceste noi locuri de muncă, inculpatul Dan Florin-Mihai ar fi obţinut venituri salariale în valoare totală de 62.629 lei”, se menţionează într-un comunicat al DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureş. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Aurelia Cristea și Alexandru Cordoș și-au LANSAT candidaturile din partea PSD la Primăria Cluj-Napoca și șefia CJ Cluj

Publicat

candidati psd 4 e1713520889739.jpg

Candidații PSD la Primăria Cluj-Napoca, respectiv președinția Consiliului Județean Cluj, Aurelia Cristea și Alexandru Cordoș, și-au lansat, vineri, candidaturile la alegerile locale din 9 iunie și și-a depus dosarele la Biroul Electoral Municipal și Biroul Electoral Județean.

Aurelia Cristea a declarat într-o conferință de presă la Casa de Cultură a Studenților că simte din plin pulsul orașului și îndrăznește să vrea mai mult pentru Cluj-Napoca.

FOTO….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ACCIDENT cu trei mașini la Bucea, în Cluj. O femeie de 71 de ani a necesitat îngrijiri MEDICALE

Publicat

politie masina bun.jpg

Un accident rutier a avut loc, vineri, pe raza loc. Bucea din jud. Cluj. Au fost implicate trei mașini. O femeie de 71 de ani a necesitat îngrijiri medicale.

„Accident rutier înregistrat în jurul orei 14:00, pe DN1 E60 , în interiorul localității Bucea, pe sensul de mers Huedin – Oradea, produs pe fondul nepăstrării distanței în mers, fiind implicate trei autovehicule.

ACCIDENT cu trei mașini la Bucea, în Cluj. O femeie de 71 de ani a necesitat îngrijiri…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Mihai Enache (AUR): ”Coaliția terorii PSD-PNL continuă abuzurile la adresa AUR!”

Publicat

cort interior ok 1024x683 1.jpg

~Au comasat alegerile doar pentru a bloca AUR să câștige alegerile europarlamentare. Au încălcat Constituția, au călcat în picioare toate legile din această țară și tratatele internaționale în privința desfășurării alegerilor doar pentru a salva posturile de conducere ale lui Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă~, a spus Mihai Enache, candidat din partea AUR la Primăria Capitalei.

Acesta a precizat că reprezentaniții PSD și PNL nu s-au oprit aici ci, ”din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Clujean de 28 de ani, REȚINUT pentru FURT de biciclete. Sfaturile Poliției

Publicat

hot de biciclete 1 e1713528673817.jpeg

Un clujean de 28 de ani a fost reținut pentru furt de biciclete. A furat inclusiv 30kg de țevi de cupru. A cauzat un prejudiciu de aproximativ 7.700 de lei.

„În data de 18 aprilie a.c. polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 1 Poliție Cluj-Napoca au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 28 de ani, din Cluj-Napoca, cercetat pentru furtul mai multor biciclete.

bicicleta furatabicicleta furata

FOTO. Clujean de 28 de ani, REȚINUT pentru FURT de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe