Connect with us

EVENIMENT

Managerul și foștii directori ai Spitalului Municipal Caracal, plasați sub control judiciar de DNA

Publicat

dna
Arhivă foto

Managerul Spitalului Municipal Caracal, Liviu Radu, fostul director financiar-contabil Marian Mitran și fostul director medical Mihaela Ionescu, sunt sub cercetare din partea procurorilor DNA Craiova pentru mai multe infracțiuni legate de acordarea stimulentului de risc COVID în perioada decembrie 2020 – martie 2021. Aceștia au fost plasați sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Măsura controlului judiciar dispusă faţă de managerul Liviu Radu în data de 8 iunie a fost contestată de acesta la Tribunalul Olt, însă magistraţii i-au respins definitiv plângerea, printr-o hotărâre pronunţată vineri, în camera de consiliu.

La începutul acestei săptămâni Liviu Radu a fost suspendat temporar, pe o perioadă de două luni, de la conducerea Spitalului Caracal, printr-o decizie a administraţiei locale.

Potrivit unui comunicat al DNA, remis vineri AGERPRES, toate cele trei persoane puse sub control judiciar sunt inculpate pentru complicitate, sub forma participaţiei improprii, la folosirea sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept sau reţinerea pe nedrept de fonduri ori active din bugetul Uniunii Europene sau bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.

Totodată, Liviu Radu este inculpat şi pentru infracţiunile de: abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit; abuz în serviciu şi fals intelectual, în formă continuată.

Marian Mitran mai este inculpat şi pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi fals intelectual în formă continuată.

Managerul și foștii directori ai Spitalului Municipal Caracal, plasați sub control judiciar de DNA. Medicul Mihaela Ionescu este acuzată şi de fals intelectual

Medicul Mihaela Ionescu, director medical al Spitalului Caracal în perioada 2020 – 2021, este acuzată şi de fals intelectual în formă continuată.

Potrivit sursei citate, cele trei persoane din conducerea Spitalului Municipal Caracal inculpate în cauză, ar fi făcut demersuri pentru obţinerea în mod ilegal a unor fonduri europene şi apoi ar fi dispus abuziv de sumele obţinute cu titlu de stimulent de risc.

„În perioada decembrie 2020 – martie 2021, în contextul aprobării unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, inculpatul Radu Dumitru Liviu împreună cu inculpaţii Mitran Marian şi Ionescu Mihaela, ar fi întreprins mai multe demersuri pentru obţinerea în mod ilegal a unor fonduri europene şi ulterior au dispus în mod abuziv de sumele obţinute cu titlu de stimulent de risc. (…)

Concret, în contextul de mai sus, cei trei inculpaţi ar fi întocmit şi semnat mai multe documente în care ar fi fost inserate date care nu ar fi corespuns realităţii, pe care ulterior le-au înaintat către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate în vederea decontării.

Managerul și foștii directori ai Spitalului Municipal Caracal, plasați sub control judiciar de DNA. Ce susțin procurorii

Aceste demersuri ar fi avut ca urmare obţinerea pe nedrept de către Spitalul Municipal Caracal a sumei de 740.000 lei din fonduri europene.

Ulterior, din suma obţinută în mod ilegal, inculpaţii Radu Dumitru Liviu şi Mitran Marian ar fi dispus în mod abuziv plata către 136 de persoane a unor stimulente de risc nedatorate, în valoare totală de 326.250 lei”, se arată în comunicatul DNA Craiova.

Sursa citată menţionează că, în aceeaşi perioadă, cu încălcarea prevederilor legale, managerul Liviu Radu nu ar fi dispus acordarea stimulentelor de risc (în valoare totală 45.000 lei) pentru un număr de 19 persoane îndreptăţite să le primească.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri ce aparţin celor trei persoane inculpate.

Liviu Radu a fost şi primar al municipiului Caracal în perioada 2016 – 2020. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

A început Săptămâna Patimilor: Lunea Mare, ziua în care femeile încep curățenia de Paște. Semnificații, tradiții și obiceiuri

Publicat

a început săptămâna patimilor: lunea mare, ziua în care femeile

A început Săptămâna Patimilor. Credincioșii au intrat în Săptămâna Patimilor. Este Lunea Mare din Săptămâna Patimilor lui Iisus Hristos: Săptămâna premergătoare Paștilor, Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare. 

Este ultima săptămână din Postul Paștelui, săptămână în care creștinii se pregătesc pentru întâmpinarea sărbătorii Învierii Domnului.

Săptămâna Patimilor este o săptămână plină de tradiții și obiceiuri la creștini.

La…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

CFR Cluj-Sepsi OSK, 2-1. Avem doi oameni în PLUS, ce facem cu ei

Publicat

cfr cluj fotbal e1709919191807.jpeg

CFR Cluj a întâlnit, duminică seara, pe Sepsi OSK, într-un meci care încheia etapa a 7-a a play-off-ului Superligii de fotbal. Clujenii, cu evoluții oscilante, erau pe locul 3 înaintea meciului, având 34p., în timp ce covăsnenii erau pe 6, cu 28p. După o partidă în care a avut dublă superioritate numerică mai mult de o repriză, CFR câștigă cu 2-1, goluri marcate de Muhar (min.6 și 97), respectiv Alimi (min.20, pen.).

cfr-sepsicfr-sepsi

Echipe de start:

CFR Cluj: Sava –…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Săptămâna Patimilor: După FLORII începe Săptămâna Mare- zile de post negru, rugăciune și abstinență. Ce nu ai voie să faci

Publicat

săptămâna patimilor: după florii începe săptămâna mare zile de post

Săptămâna Patimilor – Ce semnifică fiecare zi din Săptămâna Mare. Credincioşii intră în ultima săptămână a Postului Paştilor, numită Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare.

Fiecare zi din această săptămână are o semnificaţie specială în desfăşurarea evenimentelor premergătoare Învierii Domnului.

După Florii, credincioşii intră în ultima săptămână a Postului Paştilor, numită Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare. Începând din seara…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Reacția lui Voicu Paul după ce a plecat din PNL la PSD Alba Iulia: ”Sunt un traseist”. Cum își motivează decizia

Publicat

reacția lui voicu paul după ce a plecat din pnl

Voicu Paul a reacționat duminică 28 aprilie, după ce a fost făcut anunțul că a plecat din PNL spre PSD Alba Iulia. Fiind unul dintre cei mai vechi oameni din PNL Alba Iulia, Voicu Paul a ținut să își motiveze alegerea, printr-o postare pe Facebook. 

Acesta a spus că dacă este să aibe o etichetă de traseist, o va purta ”pentru ca orașului să îi fie bine”.

Însă a pus plecarea sa pe baza rupturii din PNL la momentul plecării lui Gabriel Pleșa în USR. De alfel,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe