Connect with us

EVENIMENT

Managerul și foștii directori ai Spitalului Municipal Caracal, plasați sub control judiciar de DNA

Publicat

dna
Arhivă foto

Managerul Spitalului Municipal Caracal, Liviu Radu, fostul director financiar-contabil Marian Mitran și fostul director medical Mihaela Ionescu, sunt sub cercetare din partea procurorilor DNA Craiova pentru mai multe infracțiuni legate de acordarea stimulentului de risc COVID în perioada decembrie 2020 – martie 2021. Aceștia au fost plasați sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Măsura controlului judiciar dispusă faţă de managerul Liviu Radu în data de 8 iunie a fost contestată de acesta la Tribunalul Olt, însă magistraţii i-au respins definitiv plângerea, printr-o hotărâre pronunţată vineri, în camera de consiliu.

La începutul acestei săptămâni Liviu Radu a fost suspendat temporar, pe o perioadă de două luni, de la conducerea Spitalului Caracal, printr-o decizie a administraţiei locale.

Potrivit unui comunicat al DNA, remis vineri AGERPRES, toate cele trei persoane puse sub control judiciar sunt inculpate pentru complicitate, sub forma participaţiei improprii, la folosirea sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept sau reţinerea pe nedrept de fonduri ori active din bugetul Uniunii Europene sau bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.

Totodată, Liviu Radu este inculpat şi pentru infracţiunile de: abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit; abuz în serviciu şi fals intelectual, în formă continuată.

Marian Mitran mai este inculpat şi pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi fals intelectual în formă continuată.

Managerul și foștii directori ai Spitalului Municipal Caracal, plasați sub control judiciar de DNA. Medicul Mihaela Ionescu este acuzată şi de fals intelectual

Medicul Mihaela Ionescu, director medical al Spitalului Caracal în perioada 2020 – 2021, este acuzată şi de fals intelectual în formă continuată.

Potrivit sursei citate, cele trei persoane din conducerea Spitalului Municipal Caracal inculpate în cauză, ar fi făcut demersuri pentru obţinerea în mod ilegal a unor fonduri europene şi apoi ar fi dispus abuziv de sumele obţinute cu titlu de stimulent de risc.

„În perioada decembrie 2020 – martie 2021, în contextul aprobării unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, inculpatul Radu Dumitru Liviu împreună cu inculpaţii Mitran Marian şi Ionescu Mihaela, ar fi întreprins mai multe demersuri pentru obţinerea în mod ilegal a unor fonduri europene şi ulterior au dispus în mod abuziv de sumele obţinute cu titlu de stimulent de risc. (…)

Concret, în contextul de mai sus, cei trei inculpaţi ar fi întocmit şi semnat mai multe documente în care ar fi fost inserate date care nu ar fi corespuns realităţii, pe care ulterior le-au înaintat către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate în vederea decontării.

Managerul și foștii directori ai Spitalului Municipal Caracal, plasați sub control judiciar de DNA. Ce susțin procurorii

Aceste demersuri ar fi avut ca urmare obţinerea pe nedrept de către Spitalul Municipal Caracal a sumei de 740.000 lei din fonduri europene.

Ulterior, din suma obţinută în mod ilegal, inculpaţii Radu Dumitru Liviu şi Mitran Marian ar fi dispus în mod abuziv plata către 136 de persoane a unor stimulente de risc nedatorate, în valoare totală de 326.250 lei”, se arată în comunicatul DNA Craiova.

Sursa citată menţionează că, în aceeaşi perioadă, cu încălcarea prevederilor legale, managerul Liviu Radu nu ar fi dispus acordarea stimulentelor de risc (în valoare totală 45.000 lei) pentru un număr de 19 persoane îndreptăţite să le primească.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri ce aparţin celor trei persoane inculpate.

Liviu Radu a fost şi primar al municipiului Caracal în perioada 2016 – 2020. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Doi bărbați din Alba cercetați de polițiști pentru furt de material lemnos. Cât lemn au sustras timp de aproape o lună

Publicat

doi bărbați din alba cercetați de polițiști pentru furt de

Doi bărbați Galda de Jos sunt bănuiți pentru furt, după ce ar fi sustras mai mulți metri cubi de lemn. 

Cazul a fost comunicat de reprezentații IPJ Alba, în buletinul de presă, din data de 29 februarie 2024. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 28 februarie 2024, polițiștii Postului de Poliție Galda de Jos au depistat doi bărbați de 44 și 54 de ani, din comuna Galda de Jos, care sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt de material lemnos.

Se pare că, în perioada 15…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Reduceri la impozitul pe clădiri și terenuri pentru persoanele ce donează sânge de cel puțin trei ori pe an. PROIECT

Publicat

reduceri la impozitul pe clădiri și terenuri pentru persoanele ce

Reduceri la impozitul pe clădiri și terenuri pentru persoanele ce donează sânge. Cetățenii care donează sânge de cel puțin trei ori într-un an vor putea beneficia de reduceri la impozitul pe clădiri și la cel pe terenurile deținute. Reducerile vor putea fi hotărâte de către consiliile locale și se vor putea cumula cu bonificația de 10%. 

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal a fost adoptată de Senat pe 11 decembrie…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cluj-Napoca, magnet pentru cerșetori. Peste 500 de persoane din toată țara și Republica Moldova, depistate de Poliția Locală

Publicat

cersetori cluj.jpg

Cluj-Napoca a devenit, în ultimii ani, unul dintre cele mai dezvoltate orașe din România, fiind în diverse topuri privind calitatea vieții, dar ocupând și un loc fruntaș la nivel național în ceea ce privește nivelul de salarizare.

Acest boom economic vine, însă, și cu un cost, și anume o creștere a cazurilor de cerșetori care dau năvală la Cluj-Napoca din toată țara și chiar din străinătate.

Cluj-Napoca, magnet pentru cerșetori. Peste 500 de persoane…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Șoferul unui TIR, prins de polițiști cu asigurare RCA falsă, pe Autostrada A1 Sebeș-Sibiu. Polița era atribuită unui autoturism

Publicat

Șoferul unui tir, prins de polițiști cu asigurare rca falsă,

Șoferul unui TIR a fost oprit joi de polițiști, pe autostrada A1 Sebeș – Sibiu, în zona Săliște. Bărbatul le-a prezentat oamenilor legii o asigurare RCA falsă, numărul și seria acesteia fiind atribuite unui autoturism.

De la începutul acestui an, polițiștii din cadrul Biroului Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au întocmit 10 dosare penale în care administratori ai firmelor de transport din țară sunt cercetați penal pentru infracțiuni de fals în înscrisuri…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe