Connect with us

EVENIMENT

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iași, Carmen Dorobăţ, nu mai are voie să deţină funcţii de conducere

Publicat

sursa foto: Youtube

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf Parascheva” din Iaşi, Carmen Dorobăţ, nu mai are voie să conducă nicio instituţie publică sau privată, după ce a fost condamnată într-un dosar de luare de mită de la studenţi pentru promovarea examenelor.

Decizia a fost pronunţată miercuri de magistraţii Curţii de Apel Iaşi, după ce Carmen Dorobăţ a atacat cu recurs decizia instanţei de judecată în care aceasta a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de luare de mită din 2015, când era profesor la Universitatea de Medicină.

Instanţa stabilise iniţial şi că Dorobăţ nu mai are voie să predea în instituţii de învăţământ de stat sau privat.

„Admite contestaţia la executare formulată de inculpata Carmen Mihaela Dorobăţ împotriva deciziei penale pronunţate de Curtea de Apel Iaşi în dosarul nr. 1747/99/2015. Stabileşte că modificarea dispusă prin decizia penală menţionată referitoare la dispoziţiile privind pedeapsa complementară şi pedeapsa accesorie aplicate inculpatei Carmen Mihaela Dorobăţ atât pe lângă fiecare pedeapsă principală, cât şi pe lângă pedeapsa principală rezultantă, priveşte doar interzicerea exercitării dreptului prev. de art. 66 lit. g din Codul penal, al cărui conţinut a fost extins, cu menţinerea interzicerii execitării drepturilor aşa cum au fost aplicate prin sentinţa penală pronunţată de Tribunalul Iaşi. Cheltuielile judiciare efectuate pentru soluţionarea cererii rămân în sarcina statului”, se precizează în hotărârea publicată pe site-ul Curţii de Apel Iaşi.

Decizia este definitivă.

Carmen Dorobăţ, manager al Spitalului de Boli Infecţioase „Sf.Parascheva” din 2004, a declarat jurnaliştilor că se va conforma deciziei magistraţilor.

„Am clarificat prin avocaţii mei exprimarea deciziei finale. Desigur, mă voi conforma. Sunt convinsă că managementul va merge la fel de bine. Vă mulţumesc pentru colaborarea instituţională pe care am avut-o”, a transmis Carmen Dorobăţ jurnaliştilor.

Carmen Dorobăţ şi soţul acesteia, Gheorghe Dorobăţ, au fost condamnaţi în urmă cu o săptămână, de Curtea de Apel Iaşi, la 3 ani de închisoare cu suspendare, respectiv 2,3 ani de închisoare cu suspendare şi interzicerea dreptului de a preda în instituţii de învăţământ superior public sau privat. Cei doi au fost acuzaţi de luare de mită.

Potrivit DNA, la sfârşitul lunii ianuarie 2015, şeful Catedrei de „Anestezie generală” din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi, Gheorghe Dorobăţ, care la acea vreme era şi şeful secţiei ATI din Spitalul de Neurochirurgie „Nicolae Oblu”, a primit, prin intermediul soţiei sale, prof. univ. dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase, 2.000 de euro. Conform unui comunicat DNA, banii proveneau de la 20 de studenţi care au livrat câte 100 de euro în carnetele de student, pentru ca astfel să li se acorde nota 9 la disciplina „Anestezie Generală”, la un examen ce se desfăşura în aceeaşi zi.

Potrivit rechizitoriului DNA, mita a fost dată pentru că majoritatea celor 20 de studenţi nu obţinuseră nota de trecere la examenul practic, condiţie obligatorie pentru a fi primiţi să susţină, conform regulamentului, proba scrisă. Procurorii au procedat la organizarea unui flagrant. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Directorul Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia, Daniel Fonoage, scapă de acuzațiile aduse de o federație sindicală

Publicat

imag0174.jpg

Directorul Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia, Daniel Fonoage, scapă de acuzațiile de abuz în serviciu aduse de Federația Sindicatelor Independente din Educație. 

Tribunalul Alba a respins plângerea formulată de sindicat, împotriva ordonanței de clasare anterioare, a Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. 

”Respinge ca neîntemeiată plângerea formulată de petenta Federația Sindicatelor Independente din Educație reprezentată prin Damo Ștefan –…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VINERI: „Start la mișcare”, în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis sau badminton

Publicat

vineri: „start la mișcare”, în șanțurile cetății alba carolina. cros

Iubitorii sportului cu vârste între 5 și 18 ani sunt invitați vineri, 26 aprilie, pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina din Alba Iulia, la evenimentul „Start la Mișcare”.

În cadrul acestuia va avea loc un cros, pe o distanță de 2 km respectiv 2,7 km. De asemenea, vor avea loc ateliere de handbal, baschet, tenis sau badminton.

„Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, alături de Primăria municipiului Alba Iulia și CSM Alba Iulia vă invită să participați, în ziua de 26…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Bosch inaugurează a doua clădire de birouri pentru Centrul de Inginerie din Cluj-Napoca. Investiția, 21 de milioane euro

Publicat

centrul de inginerie bosch cluj 2 e1713873196980.jpg

Compania Bosch a inaugurat cea de-a doua clădire de birouri construită în cadrul Centrului de Inginerie din Cluj-Napoca, în urma unei investiții de aproximativ 21 de milioane de euro, pe o perioadă de trei ani. Investiția totală, începută în 2017, în cele două clădiri ale centrului din Cluj se ridică la peste 50 de milioane de euro.

Deschiderea oficială a avut loc, marți, în prezența managementului local al companiei și a reprezentanților autorităților și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 20 de elevi de la Colegiul ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia au reușit calificări la etape naționale de olimpiadă

Publicat

peste 20 de elevi de la colegiul ”horea, cloșca și

Peste 20 de elevi de la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia au reușit performanța calificării la etape naționale de olimpiadă. Aceștia participă în perioada aprilie-mai la competițiile naționale, alături de alți elevi din țară.

Majoritatea s-au calificat la etapa națională la olimpiade precum engleză, franceză, română, matematică.

Reprezentanții colegiului au prezentat lista elevilor care participă la olimpiade naționale.

Elevi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe