EVENIMENT
Manelistul Dani Mocanu, condamnat la 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la ură sau discriminare

Manelistul Dani Mocanu a fost condamnat, joi, de Judecătoria Piteşti la şase luni de închisoare cu executare într-un dosar în care este acuzat că a lansat în aprilie 2019 un videoclip pe canalul YouTube în care incita la ură împotriva femeilor.
„Condamnă pe inculpatul, M.D., la pedeapsa de 250 de zile amendă penală, pentru săvârşirea infracţiunii de incitare la ură sau discriminare (…), cuantumul unei zile amendă fiind de 60 lei, în total 15.000 de lei. Constată că infracţiunea pentru care inculpatul a fost condamnat prin prezenta a fost comisă în timpul termenului de supraveghere stabilit prin S.P. nr. x Judecătoriei Piteşti, astfel cum a fost modificată prin D.P. nr. x a Curţii de Apel Piteşti, revocă amânarea aplicării pedepsei de 6 luni închisoare (…), aplică inculpatului această pedeapsă şi dispune executarea ei. (…) Contopeşte pedeapsa amenzii aplicată prin prezenta cu pedeapsa de 6 luni închisoare (…), urmând ca inculpatul să execute pedeapsa închisorii de 6 luni, precum şi pedeapsa amenzii în întregime, în total o pedeapsă rezultantă de 6 luni închisoare şi amenda în cuantum de 15.000 lei (250 de zile amendă). În baza art. 88 alin. 3 C.pen, pedeapsa închisorii se va executa în stare de detenţie”, se arată în minuta deciziei.
De asemenea, instanţa a obligat YouTube să retragă/înlăture videoclipul „Curwa” (Official Video) Hit 2019, precum şi toate videoclipurile conexe.
Decizia nu este definitivă.
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, în data de 27.04.2019, Dani Mocanu a încărcat pe platforma online YouTube un videoclip filmat şi montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg la ură şi discriminare împotriva femeilor.
„La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări şi a generat venituri de aproximativ 34.000 USD, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului”, menţionează anchetatorii. AGERPRES
EVENIMENT
FOTO: Polițiștii SAS din Alba Iulia, vizitați de elevii din Ciugud. Activități ”Școala altfel” în Alba

Polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale (SAS) și cei ai Biroului Pregătire Profesională au primit vizita elevilor din Ciugud, în cadrul unei activități ”Școala altfel”.
Cei mici au aflat care este misiunea polițiștilor și au văzut cum se antrenează aceștia.
Bucuria a fost și mai mare atunci când și-au făcut apariția câinii Tina și Bruno, însoțiți de polițiștii Compartimentului Canin din cadrul Serviciului Criminalistic.
Polițiștii răspund…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
O femeie din Suatu a născut singură acasă. Nimeni nu știa că e gravidă. Are nevoie de pătuț și hăinuțe pentru băiețel

O femeie din comuna Suatu a născut singură, acasă, în noaptea de vineri spre sâmbătă.
Proaspăta mămică și copilul sunt bine, doar că au nevoie de câteva lucruri necesare, în condițiile în care familia nu are o situația financiară bună.
O femeie din Suatu a născut singură acasă. Nimeni nu știa că e gravidă.
În cursul nopții trecute în comuna Suatu, din județul Cluj, o tânără femeie a născut acasă, fără a fi pregătită pentru venirea pe lume a…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO: Bogdan Rus, pompierul din Alba care face artă prin foc. Secretele fierăriei tradiționale, dezvăluite la Aiud

Una dintre atracțiile evenimentului PlantFEST Aiud 2025 este atelierul de fierărie tradițională. Aici, Bogdan Rus, fierarul-pompier, dezvăluie secretele unui meșeteșug pe cale de dispariție. Sunetul de ciocan pe nicovală, scânteia din forja veche de peste un secol și procesul prin care metalul prinde suflet sunt elementele ce întregesc atmosfera la atelierul în aer liber.
„Fierăria este una dintre cele mai bune meșteșuguri care s-au putut înființa pe pământ, deoarece a pus…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Peste 340 de milioane de ambalaje, returnate în martie prin Sistemul Garanție-Returnare. Programul va fi extins în zonele rurale

Peste 340 de milioane de ambalaje au fost returnate în martie prin Sistemul Garanție-Returnare (SGR).
Cifra este de 348,8 milioane și reprezintă aproximativ 32.100 de tone de PET-uri, sticle și doze de aluminiu care au fost salvate de la a ajunge deșeuri și redirecționate către reciclare.
Infrastructura sistemului s-a dezvoltat semnificativ, cu 192 de noi mașini automate de colectare (RVM-uri) instalate în ultima lună. Aceste aparate facilitează accesul cetățenilor la serviciile…
Citește mai mult pe Alba24.ro