Connect with us

ACTUALITATE

MApN recrutează rezervişti voluntari. Numărul de locuri disponibile și județele unde se fac înscrierile

Publicat

militari mapn
sursa foto: Facebook MApN

Ministerul Apărării Naționale continuă recrutarea pentru îndeplinirea serviciului militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar.  Ministerul Apărării Naționale a anunțat că organizează o nouă campanie de recrutare și selecție pentru cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României.

Astfel, pentru anul 2020, sunt disponibile 1.059 de locuri de rezerviști voluntari (maiştri militari, subofiţeri, gradați și soldați), în unități militare din județele Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Iași, Ilfov, Neamț, Sibiu, Tulcea, Vrancea și din municipiul București.

Procesul de recrutare și selecție se desfășoară în baza prevederilor Legii nr.270/2015, privind Statutul rezerviștilor voluntari și a Ordinului ministrului apărării naționale nr.M.25/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.270/2015, cu modificările și completările ulterioare.

Pentru înscriere cetăţenii se pot prezenta, până la data de 10 iulie, atât la sediul Centrului Militar Zonal/Județean/de Sector, pe a cărui rază de responsabilitate își au domiciliul, cât și la alt Centru Militar Zonal/Județean/de Sector, în situația în care locul de muncă sau reședința temporară diferă de localitatea de domiciliu.

La prezentare candidații vor avea asupra lor următoarele documente:
– actul de identitate, în original și copie;
– certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maximum șase luni înainte de data depunerii;
– acte de studii și/sau alte documente care atestă alte competențe dobândite în viața civilă, în original și copie;
– permisul de conducere (pentru candidații fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuțiilor postului presupune conducerea tehnicii specifice), în original și copie;
– livretul militar (numai pentru cei care dețin calitatea de rezervist), în original și copie.

Candidații care optează pentru îndeplinirea serviciului militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României vor completa o cerere de înscriere.

Ulterior, personalul recrutor din cadrul Centrului Militar Zonal/Județean/de Sector va informa cadidații cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare și selecție, respectiv, unitatea militară în care urmează să susțină probele de selecție, unitatea sanitară unde va avea loc examinarea medicală și unitatea militară / centrul de instruire în care se va executa programul de instruire inițială (pentru candidații proveniți din rândul cetăţenilor fără pregătire militară).

De asemenea, candidații proveniți din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliați în ceea ce privește orientarea către arme/servicii și specialități militare pentru care aceștia prezintă abilități și aptitudini.

Pentru detalii suplimentare privind organizarea și desfășurarea activităţilor specifice procesului de recrutare, selecție și instruire, inclusiv a modului de aplicare a măsurilor de prevenire și control a infecției cu noul coronavirus COVID-19, se recomandă contactarea telefonică a Centrelor Militare Zonale/Județene/de Sector.

Datele de contact ale acestora sunt disponibile pe pagina de internet a Ministerului Apărării Naționale, la adresele:
https://www.mapn.ro//contact/centre_militare/index.php
http://recrutare.mapn.ro/index.php?pagina=Contact.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Botoșani: Peste 40 de amenzi aplicate în cadrul unei acțiuni organizată pentru prevenirea indisciplinei pietonilor și bicicliștilor

Publicat

pietoni.jpg

Publicitate

Duminică, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauze generatoare indisciplina pietonilor sau a bicicliștilor, din municipiul Botoșani.

Activitățile au fost desfășurate în intervalul orar 15:00-19:00, pe artere rutiere, atât din municipiul Botoșani, cât și din zonele rurale aflate în competența Biroului Rutier, pentru reducerea riscului rutier și impunerea unui climat…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Sfânta Liturghie în cadrul Cercului Pastoral-Misionar „Sfântul Ioan Iacob” în biserica Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Horodiștea

Publicat

foto: sfânta liturghie în cadrul cercului pastoral misionar „sfântul ioan iacob”

Publicitate

Într-o atmosferă de rugăciune, comuniune și profundă trăire duhovnicească, biserica Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Horodiștea a devenit astăzi locul în care inimile și gândurile preoților și credincioșilor s-au unit în jurul luminii credinței. A fost o zi aparte, marcată de întâlnirea Cercului Pastoral-Misionar „Sfântul Ioan Iacob”, care a adus împreună slujitori ai altarului și suflete dornice de întărire…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Senatorul PSD Doina Federovici cere ambulanțe noi pentru Botoșani

Publicat

senatorul psd doina federovici cere ambulanțe noi pentru botoșani

Publicitate

Atunci când sănătatea este în joc, fiecare minut contează. Pentru cei aflați în situații critice, ambulanțele poate face diferența. Din acest motiv, starea tehnică a ambulanțelor și prezența lor în timp util pe teren este o chestiune de siguranță publică și de respect față de viața botoșănenilor.

În acest context, senatorul PSD Doina Federovici a adresat, de la tribuna Senatului, o întrebare oficială șefului Departamentului pentru…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Localitatea săracă din județul Botoșani care poate deveni pion principal în reconstrucția Ucrainei

Publicat

localitatea săracă din județul botoșani care poate deveni pion principal

Publicitate

Darabani, cel mai nordic oraș din România, ar putea deveni port terestru și un punct cheie în reconstrucția Ucrainei de după război. Autoritățile locale fac demersuri, inclusiv în relația cu Ucraina, pentru deschiderea unui nou punct vamal cu țara vecină, dar și realizarea unui hub economic la graniță, scrie ADEVĂRUL

Discuțiile privind reconstrucția Ucrainei includ și viitorul zonelor de frontieră care au șansa de a se transforma în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe