Connect with us

ACTUALITATE

MApN schimbă condițiile de acordare a gradelor pentru veterani. Cine și-a dat demisia nu mai poate avansa în rezervă

Publicat

militari

Ministerul Apărării schimbă condițiile de acordare a gradelor pentru rezerviști, veterani și fostele cadre din armata României din perioada 23 august 1944 – 31 decembrie 1961.

Potrivit unui proiect publicat în dezbatere pe pagina Ministerului Apărării, un cadru militar în retragere poate beneficia de cel mult două ori de prevederile Legii nr. 80/1995.

Propunerile privind acordarea gradelor/înaintarea în gradul următor a cadrelor militare în retragere se înaintează ierarhic prin structura centrală a entităților prevăzute la art. 9, cu cel puțin 60 de zile înaintea datelor prevăzute de lege, prevede documentul. În cel mult 30 de zile, direcția calității vieții personalului centralizează, analizează și promovează propunerile pentru aprobare.

De asemenea, proiectul prevede modificarea uneia dintre condițiile de acordare a gradului următor:

  • să nu fi fost trecuți în rezervă/retragere din motive disciplinare, prin demisie sau la cererea militarului respectiv.

Și pentru acordarea gradului de general de brigadă/similar, militarul trebuie să îndeplinească alte condiții:

  • să fi deținut în activitate gradul de colonel/similar cel puțin 3 ani
  • să fi deținut calificativul “foarte bine”, o funcție de șef de secție superioară într-o structură central, sau de comandant/director/președinte, inclusive la nivelul asociațiilor cadrelor militare în rezervă sau în retragere de la nivel județean.

sursa: legestart.ro, mapn.ro, Alba24.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Vezi ce URMEAZĂ la Zilele Clujului în acest sfârșit de săptămână

Publicat

zilele clujului 1 e1665127392517.jpg

Zilele Clujului continuă cu Delia, The Motans și mulți alți artiști. Concerte în Piața Muzeului și Parcul Central, Festivalul Gastronomic Internațional, Festivalul de Vin, zonă de aventură, Tabăra istorică pe str. Potaissa, regal folcloric și multe altele. Parada Zilelor Clujului va avea loc sâmbătă, de la ora 17:00 în Piața Unirii.

zilele clujului

zilele clujului

Mai multe și diverse bucurii, mai multă poftă de-a trăi! Un alt motto dedicat celei de-a X-a ediții a Zilelor Clujului surprinde multitudinea de evenimente care se desfășoară în Cluj-Napoca la acest sfârșit de săptămână și diversitatea lor….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ce spune AUR despre creşterea taxelor pe proprietăţi

Publicat

bani 1 1000x600.jpg

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) este împotriva creșterii taxelor de proprietate și a solicitat Guvernului României să renunţe la această iniţiativă.

„Creşterea taxelor pe proprietăţile realizate de români nu e o soluţie de redresare economică. AUR este categoric împotriva creşterii taxelor pe casele şi apartamentele românilor, susţinută de actualii guvernanţi. AUR este împotriva creşterii taxelor pe proprietate şi solicită Guvernului şi partidelor din Coaliţia pentru Sărăcirea Românilor să renunţe la această iniţiativă”, a transmis, vineri, AUR, printr-un comunicat de presă.

Potrivit AUR, proprietăţile imobiliare reprezintă o modalitate de stocare a valorii, a rezultatelor unei munci anterior desfăşurate şi deja impozitate.

„Principial vorbind, reimpozitarea unor active la care statul nu a avut vreo contribuţie este o decizie discutabilă. În orice caz, ‘subminarea prosperităţii românilor’ ar trebui să existe ca infracţiune în Codul penal şi să fie aspru pedepsită”, a completat AUR. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Pasaj de legătură cu Baciu. Cum arată acum proiectul. Consiliul Local a votat. Finanțarea, asigurată prin PNRR

Publicat

pasaj nou baciu.jpg

Noul proiect al pasajului de la intrarea și ieșirea din Baciu a trecut la vot în Consiliul Local Cluj-Napoca. Primarul a vorbit despre acesta doar cu o zi în urmă și a precizat că este unul distinct față de cel de la Tăietura Turcului, cu care va fi, însă, conectat.

Un nou proiect menit să descongestioneze traficul într-o zonă foarte aglomerată a Clujului, a fost trecut prin Consiliul Local.

Citește și: Nou PROIECT pentru Cluj. Pasaj SUSPENDAT la intrarea și ieșirea din Baciu. Va face legătură cu cel de la Tăietura Turcului

Potrivit primarului Emil Boc, acest prtoiect urmează să fie finanțat…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

ALBA: Câte cazuri COVID au fost raportate după 156 testări în 24 de ore. Situația infectărilor pe localități, 7 octombrie

Publicat

teste alba covid coronavirus 1000x600.jpg

Au fost înregistrate 9 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore, în județul Alba, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP), vineri, 7 octombrie. 

În județul Alba, sunt 292 cazuri active, în total (306 anterior).

De la începutul pandemiei, în Alba au fost 59.234 cazuri confirmate, 57.939 persoane vindecate, 1.310 decese.

În ultimele 24 de ore, în județul Alba, au fost făcute 156 testări: 28 PCR (20 la spitalul județean și 8 la DSP) și 128 teste rapide.

Comparativ, joi erau 21 cazuri noi, după 182 de testări.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe