Connect with us

EVENIMENT

Maramureş: Oferta turistică şi tradiţiile populare ale judeţului, prezentate la Târgul de Turism al României

Publicat

cj maramures targ turism fb
Sursa foto: Facebook / Consiliul Judeţean Maramureș

Conform unui comunicat de presă transmis vineri de către Consiliul Județean (CJ) Maramureș către AGERPRES, prezentarea tradițiilor și obiceiurilor populare, precum și a ofertei turistice a județului Maramureș la Târgul de Turism al României, ediția de primăvară desfășurată la Romexpo București, a atras atenția și interesul vizitatorilor.

Cea de-a 49-a ediţie a Târgului de Turism al României şi-a deschis oficial porţile joi, 15 februarie.

La deschiderea evenimentului au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ionel Bogdan şi deputatul de Maramureş Florin Alexe, care s-au arătat încântaţi de felul în care standul judeţului reflectă identitatea culturală a acestor locuri.

De asemenea, delegaţia judeţului a avut onoarea de a primi vizita ambasadorului Statului Israel în România, Reuven Azar. Despre Maramureş au vorbit admirativ rapsodul Grigore Leşe şi regizorul britanic Charlie Ottley, un vechi prieten al judeţului.

Participarea la această ediţie este coordonată de către Organizaţia de Management al Destinaţiei Judeţene Maramureş, care are alături în cadrul târgului reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Maramureş, dar şi alţi promotori.

„Ambasadori ai veseliei asociate cântecului şi jocului autentic sunt şi de această dată membrii Ansamblului Folcloric Naţional ‘Transilvania’, a căror reprezentaţii fără cusur atrag sute de spectatori.

Gastronomia tradiţională constituie un alt element prin care judeţul Maramureş se remarcă, astfel că degustările de preparate cu specific local nu lipsesc din programul pregătit de către organizatori.

Cu sprijinul Centrului pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale ‘Liviu Borlan’ Maramureş, vizitatorii au ocazia să deguste câteva dintre bucatele prezente în mod curent pe mesele maramureşenilor. Totodată, cei mai pofticioşi dintre aceştia pot să achiziţioneze diverse produse cu specific local de la standul Visit Maramureş”, aminteşte comunicatul CJ.

Meşteşugurile populare sunt, la rândul lor, intens promovate în cadrul evenimentului

Meşteşugurile populare sunt, la rândul lor, intens promovate în cadrul evenimentului, unde este organizat şi un mic târg cu participarea meşterilor: Florica Vâţ – meşter popular specializat în confecţionarea podoabelor (zgărdane, brăţări) şi aranjamentelor cu flori naturale uscate, Viorica Pop – meşter popular specializat în confecţionarea de costume tradiţionale specifice ţării Lăpuşului şi producător local de miere şi ulei de dovleac, Cristian Cadar – meşter popular specializat în confecţionarea măştilor tradiţionale, Tobias Tekar – meşter popular specializat în realizarea de sticle artizanale şi sculptură în lemn, Dan Avram – meşter popular specializat în intarsie şi în realizarea şi sticlelor artizanale, Adriana Avram – meşter popular specializat în ţesut şi confecţionarea podoabelor.

Mai mult, cei care doresc să fie martori ai felului în care arta populară prinde viaţă prin dibăcia meşterilor, sunt invitaţi să asiste la demonstraţii de lemnărit susţinute de meşterul Ioan Bârsan, demonstraţii de olărit susţinute de meşterul Daniel Leş şi demonstraţii de ţesut susţinute de meşterul Anuţa Stan.

Printre promotorii judeţului se numără şi reprezentanţi ai Muzeului de Ştiinţe Astronomice Baia Mare, un obiectiv cultural-ştiinţific, educaţional şi turistic extrem de important, Complexul Turistic Simared, dar şi ai unor structuri de cazare din judeţ.

În cadrul unei iniţiative de promovare a siguranţei, în standul Maramureşului au fost invitaţi şi reprezentanţi ai Crucii Roşii Române – Filiala Maramureş, parteneri de încredere ai Organizaţiei de Management al Destinaţiei Judeţene Maramureş.

Pe toată durata târgului, în perioada 15-18 februarie, la standul judeţului Maramureş vor avea zilnic seri de micro-evenimente. Agerpres

Sursa foto: Facebook / Consiliul Judeţean Maramureș

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Colaborare Cluj-Eindhoven în domeniul inovării și IT. Boc: Putem să ne conectăm cu Europa prin soluții inteligente de mobilitate

Publicat

cluj eindhoven colaborare boc 1.jpg

Colaborarea între Cluj și orașul olandez Eindhoven în domeniu inovării și IT. O delegație din regiunea Brabant a fost astăzi la Primăria Cluj-Napoca pentru a discuta cu universitățile clujene despre colaborări pe verticale comune legate de conceptul Smart Cities și dezvoltarea de orașe reziliente.

Delegația din Țările de Jos, de la Universitatea Tehnică Eindhoven, regiunea Brabant, parte a consorțiului european Cities 4.0, a fost primită marți la Primărie…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Impactul prin VOLUNTARIAT: Experiența Magdei în Izmir cu AIESEC Cluj

Publicat

mert kahveci hk7rvlxgvbw unsplash scaled e1713252851877.jpg

Magda a fost într-un voluntariat cu AIESEC din august până în octombrie, în Izmir. Aici, ea a predat timp de 6 săptămâni copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 15 ani.

De ce a vrut să meargă într-o astfel de oportunitate? Pentru că acasă făcea parte dintr-o echipă de organizare a unor tabere pentru copii și voia să afle cum poate aduce mai mult impact și ce activități inovative poate aduce în interacțiunea cu copiii din aceste tabere.

magdamagda

Cum au…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Georgiana Teodorescu (AUR): România a avut comisar european pentru Transporturi timp de 5 ani.Rezultatele? Zero pe toate liniile

Publicat

georgiana teodorescu 1.jpg

Georgiana Teodorescu, candidat AUR pentru Parlamentul European, o acuză pe Adina Vălean, comisar european pentru Transporturi, că nu a făcut aproape nimic în mandatul său de 5 ani la Bruxelles.

„Toți românii știu că suntem în urmă cu infrastructura. Zi de zi de ne confruntăm cu șantiere care ajung în scurt timp să aibă 34 de ani de la inaugurare.

Mortalitatea pe șoselele României este printre cele mai mari din Uniunea Europeană. Acestea sunt doar…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Emil Boc: 4,5 milioane de euro alocați pentru sportul clujean. Cu 25% mai mult decât anul trecut. Ce sumă a primit U Cluj

Publicat

stadio cluj arena u cluj.jpg

4,5 miloane de euro, fonduri nerambursabile, au fost alocați, marți, pentru 37 de asociații și structuri care activează în domeniul sportului în Cluj-Napoca.

Finanțările pentru sportul clujean au crescut de 7 ori din 2012 până acum, potrivit primarului Emil Boc.

Emil Boc: 4,5 milioane de euro alocați pentru sportul clujean. Cu 25% mai mult decât anul trecut. Ce sumă a primit U Cluj

Suma din acest an, 21.875.000 lde ei, care reprezintă aproximativ 4,5…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe