Connect with us

EVENIMENT

Maramureș: Trafic rutier în condiţii de iarnă şi intensificări de vânt în zona montană

Publicat

pasul prislop drum zapada
Arhivă foto

Traficul rutier pe majoritatea tronsoanelor de drumuri europene, naţionale, judeţene şi comunale se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar la munte vântul suflă cu intensitate, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

„Pe toate drumurile din judeţ traficul rutier decurge în condiţii de iarnă. Sectoarele de drumuri naţionale au carosabilul curat şi umed. S-a acţionat pe sectoarele de drumuri naţionale cu 5 utilaje şi s-au împrăştiat 13 tone de material antiderapant. Sectoarele de drumuri judeţene au carosabilul curat şi parţial uscat. Pe sectoarele de drumuri judeţene s-a intervenit cu 10 utilaje şi s-au răspândit 44 tone de material antiderapant. Vizibilitatea în trafic este bună. (…) În zonele joase din judeţ se semnalează ceaţă. Vântul suflă slab, la moderat şi cu unele intensificări în zonele de munte”, a spus Dan Bucă.

De asemenea, stratul de zăpadă măsura până la 57 cm la Cavnic, 49 cm la Firiza, 46 cm în Pasul Gutâi, 40 cm la Băiuş, 28 cm în Baia Borşa, 20 cm în Poiana Borşa, 38 cm la staţia meteo Iezer, 20 cm la Târgu Lăpuş şi 5 cm la Ocna Şugatag.

Hidrologii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Maramureş au semnalat prezenţa gheţii la malurile râurilor Tisa, Vişeu, Vaser, Ruscova, Iza şi Cavnic şi sloiuri de gheaţă care curg pe râurile Suciu şi Lăpuş. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Titularizare 2024: fișa de înscriere pentru candidați. Dosarele pot fi înregistrate până în 17 mai. Acte necesare și procedura

Publicat

titularizare 2024: fișa de înscriere pentru candidați. dosarele pot fi

Titularizare 2024: Candidații își pot depune dosarele de înregistrare la concursul național, până în 17 mai. Proba scrisă va fi organizată în 17 iulie, iar în iunie se desfășoară inspecțiile la clasă.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

2.500 de transplanturi renale realizate la Cluj, în 30 de ani. Bornă istorică pentru Institutul de Urologie și Transplant Renal

Publicat

transplant1.jpg

Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca marchează o bornă extraordinară și, în același timp, foarte importantă. 2.500 de transplanturi renale au fost realizate cu succes de medicii clujeni.

Asta înseamnă tot atâtea vieți salvate de echipele ICUTR în 30 de ani, de când se fac operații de transplant de rinichi la Cluj-Napoca.

2.500 de transplanturi renale realizate la Cluj, în 30 de ani. Bornă istorică pentru Institutul de Urologie și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comunicat de presă: Theodora Golf Club, cel mai mare resort de golf din România, dă startul noului sezon fantastic de golf

Publicat

comunicat de presă: theodora golf club, cel mai mare resort

 Săptămână aceasta, între 22 și 26 aprilie 2024, cel mai mare resort de golf din România, Theodora Golf Club, a dat „Verde la golf” și și-a deschis porțile pentru copii din grădinițele, școlile și liceele din județul Alba.

Citește mai departe

EVENIMENT

Pedeapsă mai blândă la Curtea de Apel pentru un consilier local PNL Sebeș, prins beat la volan. Cum a fost schimbată sentința

Publicat

pedeapsă mai blândă la curtea de apel pentru un consilier

Curtea de Apel Alba Iulia a schimbat pedeapsa unui consilier local PNL din Sebeș, condamnat pentru conducere sub influența alcoolului. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe