Connect with us

ACTUALITATE

Maraton de vaccinare în Capitală: 11.207 persoane vaccinate până sâmbătă seara

Publicat

11.207 persoane s-au vaccinat în centrele implicate în maratonul de weekend, începând cu 29 octombrie ora 8:00 și până sâmbătă la ora 19:00.

La Palatul Copiilor s-au vaccinat 2.253 de persoane, la Circul Metropolitan: 1.350, la Cora Pantelimon: 1.376, la Romexpo: 2.232, la Mall Vitan: 589, la Park Lake: 1.059, la Lunca Cernei: 1.205 iar la Centrul Sf. Andrei: 1.143 persoane.

Un nou maraton de vaccinare a fost organizat de Comitetul Național de Coordonare a Activității de Vaccinare (CNCAV), în weekend, în Capitală, fiind disponibile 49 de fluxuri în cele șase sectoare ale Bucureștiului. Cele 49 de fluxuri vor avea program prelungit până la finalul anului, în weekend.

La aceste centre pot fi vaccinate toate categoriile eligibile (12+) și se administrează toate dozele.

(sursa: Mediafax)


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Florin Cîțu atrage atenția asupra costurilor pentru creșterea pensiilor

Publicat

Președintele PNL, Florin Cîțu, atrage atenția asupra costului care va fi plătit pentru creșterea pensiilor și a pensiilor minime de la 800 la 1.000 de lei: „Ne ducem la 9,5% din PUB, adică atingem cifra alocată în PNRR”, le-a spus Cîțu colegilor săi în ședința BEX.

Florin Cîțu le-a atras atenția colegilor săi, în ședința BEX a PNL, asupra costurilor mari cu pensiile în 2022, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

„Am făcut niște calcule. Cu cheltuielile pentru creșterea pensiilor plus pensia minimă, ne ducem la 9,5% din PIB, adică atingem cifra alocată în PNRR. Costurile sunt deja mari, este nevoie de o reformă a sistemului de pensii. Iar la buget, când se face, pentru pensii, trebuie să ținem cont de legea plafoanelor, dar și de PNRR”, a spus Cîțu.

Pensiile urmează să crească cu 10% de la 1 ianuarie, creșteri salariale fiind posibile și în sectorul sanitar și în învățământ, a anunțat duminică liderul PSD Marcel Ciolacu.

Ciolacu a dat asigurări că sumele necesare majorărilor vor fi găsite. „Vom găsi soluții, veți vedea în bugetul de stat. Important este cum îți echilibrezi veniturile. Avem cele mai mici venituri din PIB din toată Europa. Noi nu ne gândim să fim mai eficienți la colectare, noi ne gândim cum îi lăsăm pe oameni să moară de foame. Pensia minimă crește la 1.000 de lei, nu este o extravaganță”, a spus politicianul.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Adrian Wiener: Certificatul verde la locul de muncă, o măsură corectă. Va crește rata de vaccinare

Publicat

Certificatul verde COVID-19 la locul de muncă este o măsură corectă care va crește rata de vaccinare, declară vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților Adrian Wiener (USR). Proiectul este blocat acum în Parlament și se așteaptă decizia politică a coaliției PSD-PNL-UDMR.

Adrian Wiener crede că PSD va încerca să îndulcească certificatul verde CCOVID-19: „Ideal ar fi ca decizia, chiar politică fiind, să fie luată în baza implicațiilor în ceea ce privește sănătatea publică. Evident, este o reținere din partea PSD-ului, mai ales din partea PSD-ului, în a lua măsuri impopulare și este practic amânată această decizie, încearcă să fie pregătită comunicațional, probabil vor găsi formule de a o îndulci, de a crește praguri sau știu eu, de a elimina anumite sectoare din economie unde să fie obligatoriu acest certificat verde”.

Medicul-deputat precizează la RFI că a primit și el mesaje de amenințare

Medicul-deputat precizează la RFI că a primit și el mesaje de amenințare, dar consideră că certificatul verde la locul de muncă pentru anumite categorii este o măsură corectă: „Reținerea este una politică, mersul mai departe ar fi în interesul sănătății publice, pentru că evident, ar crește rata de vaccinare, evident, ar scădea riscurile de la locurile de muncă din România și cu siguranță ar scădea numărul de îmbolnăviri.

Eu sper ca acum, având responsabilitatea guvernării și fiind responsabili de aceste decizii, să se decidă cât mai repede. E adevărat, este o măsură impopulară, este o măsură care a născut foarte multe zbateri, am primit cu toții sute de mesaje, chiar mesaje de amenințare. Este o măsură care cu siguranță va genera proteste, dar cred că este o măsură corectă până la urmă, pentru că prin ceea ce a trecut acest popor, prin această catastrofă sanitară, cred că suntem datori cu toții reprezentând interesul public, să încercăm să o limităm”.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Aproape 20.000 de persoane s-au vaccinat în weekend în București

Publicat

Aproape 20.000 de persoane au fost vaccinate în weekend în Capitală, a anunțat luni CNCAV.

De vineri de la ora 8.00 până duminică la ora 24.00, în București au fost vaccinate 19.817 persoane.

La Maratonul Vaccinării s-au vaccinat 9.808 persoane.

Astfel, la centrul de la Palatul Copiilor au fost vaccinate 1.801 persoane, la Circul Metropolitan 1.057 de persoane, la Cora Pantelimon 676 de persoane, la Romexpo 2.193 de persoane, la Mall Vitan 435 de persoane, la Park Lake 1.521 de persoane, la Lunca Cernei 1.061 de persoane, iar la centrul Sfântul Andrei 1.064 de persoane.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

România, medaliată cu bronz în Cupa Mondială de floretă pentru junioare

Publicat

scrima

Echipa României a obţinut medaliile de bronz în Cupa Mondială de floretă pentru junioare pe echipe, desfăşurată duminică în Sala ”Constantin Jude” din Timişoara.

România, în componenţa Emilia Corbu, Andreea Dincă, Paula Radu, Teodora Şofran, a învins Franţa în sferturi, cu 45-42, dar a fost întrecută de Rusia cu 45-19 în semifinale.

În finala mică, echipa României a învins Polonia cu 45-43.

Victoria a revenit Ucrainei, care a întrecut Rusia cu 40-34 în finală.

La competiţie s-au aliniat 11 echipe.
AGERPRES

 

Sursa foto: (c) Federatia Romana de Scrima/facebook.com

Citește mai departe