Connect with us

EVENIMENT

Maratonul de vaccinare anti-COVID de la Târgu Mureş – un mare succes. 5.000 de persoane imunizate

Publicat

Maratonul ”Mureşul se Vaccinează”, găzduit de Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ”George Emil Palade”, este un „mare succes”, peste 5.000 de persoane fiind imunizate în 48 de ore, ceea ce reprezintă un record la nivel naţional, a declarat, duminică, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Alexandru Rafila.

„Gândindu-mă la dimensiunea oraşului, chiar a judeţului, a numărului de fluxuri de vaccinare, 5.000 de persoane vaccinate reprezintă un record la nivel naţional”, a precizat Rafila, într-o conferinţă de presă.

În opinia sa, un motiv pentru care foarte multe persoane s-au prezentat la centrele de vaccinare l-a reprezentat încrederea populaţiei în profesioniştii din sănătate, în cadrele didactice de la UMFST Târgu Mureş. „Lucrul ăsta este cel care contează. Mai mult, chiar îi sugerez domnului rector, dacă se poate, să menţină, împreună cu Direcţia de sănătate publică, un centru de vaccinare, sigur, nu cu 10 linii, dar ar fi bine să fie şi simbolic deschis un astfel de centru la UMFST Târgu Mureş”, a transmis Alexandru Rafila.

Pe de altă parte, el a vorbit despre încrederea oamenilor în autorităţi atunci când nu se politizează o problemă de sănătate publică.

„Este vorba de interesul populaţiei, aici nu ne interesează niciun fel de apartenenţă politică, de conotaţie politică a acestei acţiuni. (…) Trebuie să fie beneficiară întreaga populaţie, întreaga comunitate, iar comunitatea mureşenilor se pare că a înţeles acest lucru foarte bine şi a utilizat aceste servicii de vaccinare. Ce se întâmplă la nivel naţional, sigur sunt semnale pozitive. Aţi văzut că o parte dintre restricţii au fost ridicate. Vaccinarea însă oferă o mare oportunitate, este oportunitatea de a nu ne întoarce la restricţii. (…) Dacă reuşim în campania de vaccinare, atunci avem o şansă şi cred că acesta trebuie să fie un mesaj foarte puternic, să nu ne întoarcem la restricţii”, a evidenţiat Rafila.

El a remarcat însă că, „din păcate”, numărul de persoane care se vaccinează anti-COVID cu prima doză este inferior celor care fac rapelul. „Lucrul ăsta trebuie echilibrat, pentru că dorinţa de a veni la vaccinare, în mod evident, este legată de administrarea primei doze de vaccin, altfel o să scadă ritmul vaccinării în următoarele săptămâni şi diversele ţinte nu vor fi atinse”, a explicat deputatul PSD.

Rectorul UMFST ”George Emil Palade”, Leonard Azamfirei, a afirmat că numărul mare de persoane vaccinate la maraton a întrecut şi aşteptările organizatorilor, iar acest lucru a fost posibil deoarece toate autorităţile au fost prezente, ca persoane, ca instituţii, la evenimentul care a animat oraşul şi judeţul în aceste zile.

„Fiecare persoană care se vaccinează este o şansă în plus pe care o dăm vieţii locuitorilor acestui judeţ”, a susţinut Azamfirei.

Prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, a spus că este extrem de mulţumită de rezultatele acestui maraton, care a fost organizat „impecabil” de Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureş, cu peste 300 de voluntari implicaţi, zece fluxuri de vaccinare cu o capacitate de aproximativ 100 de persoane pe oră.

Alexandru Rafila şi Leonard Azamfirei au vaccinat, duminică, mai multe persoane în cadrul maratonului de la Târgu Mureş. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Cetățenii din Sebeș pot preda medicamentele expirate și nefolosite la Spitalul din oraș. Precizările Primăriei

Publicat

cetățenii din sebeș pot preda medicamentele expirate și nefolosite la

Cetățenii din Sebeș și din localitățile limitrofe pot preda medicamentele expirate și nefolosite la Spitalul Municipal din oraș, în fiecare zi de sâmbătă. Acestea urmează să fie predate ulterior firmelor specializate în preluarea și distrugerea lor. 

Potrivit reprezentanților administrației locale, conform Legii nr. 269/2023, publicată în MO nr. 916/11.10.2023, medicamentele expirate și/sau neutilizate provenite de la populația municipiului Sebeș și localitățile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Clădirea Anatomia a UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca se modernizează. Proiect de peste 11 milioane de euro

Publicat

anato 1.jpg

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMFIH) ”Iuliu Hațieganu” și Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest au semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului de modernizare și reabilitare a clădirii Anatomia, situată pe str. Clinicilor nr. 3-5, valoarea proiectului depășind 11 milioane de euro.

Proiectul este implementat de UMF „Iuliu Hațieganu” prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, Prioritatea 6 – „O Europă educată”, iar…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Permis auto cumpărat cu 2000 de euro de pe Facebook. Ce a pățit un bărbat din Alba după ce a mers cu ”documentul” la poliție

Publicat

permis auto cumpărat cu 2000 de euro de pe facebook.

Un bărbat din Alba a fost condamnat pentru fals în acte, după ce a mers la poliție, să își schimbe permisul. Însă, permisul pe care îl avea era fals, cumpărat de pe Facebook. 

Cu 2000 de euro, acesta și-a cumparat un permis englezesc pentru a conduce următoarele categorii de autoturisme: B1/ B/ BE/ C1/ C/ C1E/ CE/ f/ k/ p / q.

Deși știa că este fals acesta a crezut că îi poate păcăli pe polițiști. Însă, cei de la Permise Auto și-au dat seama că actul este un fals….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Lucrări pe DJ 107 M, la Poiana Aiudului. Proiect pentru amenajarea acceselor, acostamentelor și a șanțuri pentru scurgerea apelor

Publicat

lucrări pe dj 107 m, la poiana aiudului. proiect pentru

Lucrări pe DJ 107 M, la Poiana Aiudului. Primăria comunei Livezile vrea să refacă accesele la proprietăți și acostamentele și să amenajeze șanțuri pentru scurgerea apelor pluviale pe o porțiune de circa 760 de metri lungime din drumul județean DJ 107 M, la Poiana Aiudului.

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat recent depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Amenajare parcări, acostamente și șanțuri în zona DJ 107 M”,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe