Connect with us

EVENIMENT

Maratonul Internaţional Sibiu: Aproape 5.600 de participanţi aleargă pentru 40 de cauze comunitare

Publicat

Sursa foto: Facebook

Aproape 5.600 de alergători, profesionişti şi amatori, atât adulţi, cât şi copii, vor participa sâmbătă, 1 iunie, la cea de-a opta ediţie a Maratonului Internaţional Sibiu, un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală.

Potrivit organizatorilor, numărul alergătorilor din acest an este cu 40% mai mare faţă de anul trecut, iar tema ediţiei este „Alegeri libere”.

„Alergătorii vin atât din Sibiu, cât şi din afara judeţului şi chiar a ţării: de la Oradea şi Constanţa la Germania şi Marea Britanie. De asemenea, circa 50 de companii din Sibiu şi-au anunţat participarea la eveniment, atrăgând peste 1.500 de participanţi din rândurile angajaţilor”, se arată într-un comunicat de presă, remis AGERPRES.

Startul se va da din Piaţa Mare, iar traseul traversează centrul istoric, ajunge în parcul Sub Arini şi Complexul Naţional Muzeal Astra. Cursa de maraton (42 kilometri) va ajunge până în satele Răşinari şi Poplaca.

Maratonul Internaţional Sibiu 2019, cofinanţat de Primăria Sibiu, este un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, organizat de Fundaţia Comunitară Sibiu, alături de Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, Grey Projects şi partenerul principal Visma Software.

Până la momentul dat, cele 40 de cauze au peste 750.000 de lei promişi, adică 79% din targetul cumulat al proiectelor. 9 dintre acestea au depăşit targetul pe care şi l-au propus, iar 31 mai au nevoie de susţinere.

Printre cele care şi-au atins/depăşit targetul se numără: Campanie de castrări gratuite câini şi pisici – vrem mai puţină suferinţă şi mai multă decenţă – Asociaţia Pentru Protecţia Animalelor şi a Naturii Animal Life, Universul simţurilor – Camera polisenzorială pentru copiii cu dizabilităţi din CSEI nr. 2, Sibiu – Asociaţia „Prietenii Şcolii de Deficienţi de Auz Sibiu”, We Help Şcoala din Mag! – Asociaţia WeHelp!, O bibliotecă pentru copiii din Săcădate – Asociaţia „Vatra-Satului” Săcădate sau Primul centru de suport din Sibiu pentru cei afectaţi de cancer – Asociaţia Sus Inima.

Toate cauzele mai pot fi susţinute până în data de 1 iulie 2019.

Detalii despre fiecare proiect se găsesc pe pagina www.maratonsibiu.ro/proiecte-2019, se mai menţionează în comunicat.

Pentru buna desfăşurare a competiţiei, în data de 1 iunie traficul va fi restricţionat complet sau parţial pe mai multe străzi din Sibiu, precum şi pe DJ 106 Răşinari-Poplaca. AGERPRES / (AS – autor: Oana Mălina Negrea, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Vremea în Alba în weekend 19-21 aprilie: Se opresc ploile și se mai încălzește puțin. La munte ninge. Prognoza meteo pe localități

Publicat

vremea în alba în weekend 19 21 aprilie: se opresc ploile

Vremea în Alba în weekend 19 – 21 aprilie: Se opresc ploile și mai încălzește puțin. La munte ninge. Prognoza meteo pe localități. Vremea se mai îmbunează puțin. Temperaturile sunt în creștere, iar ploile se răresc. Cu toate acestea, la munte sunt anunțate temperaturi negative și ninsori.

În weekend vremea se mai încălzește, maximele cresc cu câteva grade. Se mai anunță câteva averse, dar vom avea parte și de perioade cu soare, mai ales sâmbătă.

La munte…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Gheorghe Rotar, primarul din Blaj, își anunță candidatura pentru un nou mandat la primărie

Publicat

live video: gheorghe rotar, primarul din blaj, își anunță candidatura

Gheorghe Valentin Rotar, primarul din Blaj, își anunță candidatura pentru încă un mandat la Primăria Municipiului Blaj. 

Evenimentul are loc joi, 18 aprilie 2024, de la ora 18.00, la Palatul Cultural din Blaj.

Invitați la eveniment sunt și liderii liberali din Alba, Ion Dumitrel, Florin Roman sau Mircea Hava, alături cu alți membri din PNL.

De asemenea va fi prezentată echipa PNL Blaj pentru Consiliul Local, dar și cei care vor reprezenta Blajul în Consiliul Județean….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un bărbat din Cut s-a îmbătat și a incendiat mașina fratelui său. Unde a fost prins și de ce este cercetat pentru trei infracțiuni

Publicat

politie e1556619188358.jpg

Un bărbat din Cut s-a îmbătat și a incendiat mașina fratelui său. Apoi, deși era beat, avea și permisul suspendat, s-a urcat la volanul unei mașini. A fost tras pe dreapta de polițiști și s-a ales cu un dosar penal pentru trei infracțiuni. 

Fapta s-a produs în noaptea de 14 spre 15 aprilie 2024. În data de 17 aprilie, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore. Este vorba despre un bărbat de 55 de ani din Cut.

Acesta este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Operațiune ”anti-fake” la Alba Iulia: Polițiștii au confiscat haine contrafăcute în valoare de peste 9.600 lei, de la un magazin

Publicat

operațiune ”anti fake” la alba iulia: polițiștii au confiscat haine contrafăcute

Operațiune ”anti-fake” la Alba Iulia: Polițiștii au confiscat haine contrafăcute în valoare de peste 9.600 de lei de la un magazin din Alba Iulia. 

Reprezentanții IPJ Alba au transmis că, la data de 17 aprilie 2024, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au indisponibilizat, în vederea confiscării, 52 de articole vestimentare.

Marfa, în valoare de 9.610 lei, a fost descoperită în urma unui…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe