Connect with us

EVENIMENT

Marea Britanie, a cincea ţară din lume cea mai afectată de pandemia de COVID-19. Numărul deceselor a crescut cu 861, ajungând la un total de 13.729

Publicat

marea britanie coronavirus afectată decese

Bilanţul deceselor provocate de noul coronavirus în spitalele din Marea Britanie a crescut joi cu încă 861, cea mai semnificativă creştere din ultimele cinci zile, numărul total al deceselor consemnate oficial ajungând la 13.729, transmite Reuters.

Raportat la numărul deceselor, Marea Britanie este a cincea ţară din lume cea mai afectată de pandemia de COVID-19, după SUA, Italia, Spania şi Franţa. Dar cifrele publicate zilnic de autorităţile sanitare britanice cuprind numai decesele din spitale, o metodă criticată pentru că rămân astfel necunoscute mare parte din decesele din căminele de bătrâni, ceea ce distorsionează datele despre amploarea epidemiei.

Conform datelor publicate joi de Ministerul britanic al Sănătăţii, au fost efectuate de la începutul epidemiei 327.608 teste, din care 103.093 au dat rezultat pozitiv pentru noul coronavirus, iar numărul testelor efectuate în ultimele 24 de ore este de 18.665, din care 4.617 au fost pozitive.

Ministrul sănătăţii Matt Hancock a susţinut că epidemia în Marea Britanie se apropie de vârf, dar a avertizat că este prea devreme pentru a relaxa măsurile de izolare impuse luna trecută, întrucât dacă s-ar proceda astfel virusul ”va reveni puternic”. ”Deşi vedem o aplatizare a numărului cazurilor, încă nu avem o aplatizare a numărului deceselor”, aşadar ”considerăm că este prea devreme pentru a face o schimbare”, a explicat membrul cabinetului condus de premierul Boris Johnson, acesta din urmă fiind el însuşi convalescent după infectarea cu noul coronavirus.AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VREMEA până la finalul lunii mai: Cât de tare se încălzește. Condiții meteo de Paște 2024

Publicat

vremea până la finalul lunii mai: cât de tare se

VREMEA până la finalul lunii mai. Condiții meteo de Paște 2024. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni. Se anunță timp frumos, cu temperaturi potrivite pentru perioada în care ne aflăm.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Val de premii ale elevilor clujeni la Olimpiada Națională de Coregrafie de la Cluj-Napoca

Publicat

3 coregrafie.jpg

Cei mai buni elevi care studiază discipline coregrafice în învățământul preuniversitar din România, au participat la Cluj-Napoca, în perioada 22 -25 aprilie, la Olimpiada Națională de Coregrafie.

La această olimpiadă, au participat 108 elevi, din opt orașe din România: București, Constanța, Iași, Timișoara, Bacău, Galați, Brăilași Cluj-Napoca.

Premii și mențiuni

coregrafiecoregrafie

Județul Cluj a fost reprezentat la disciplinele Dans Clasic și Dans Contemporan…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fost deținut al Penitenciarului Aiud, trimis în judecată. A distrus de două ori vasul de WC și ușa de la baie

Publicat

fost deținut al penitenciarului aiud, trimis în judecată. a distrus

Un fost deținut al Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud a fost trimis în judecată pentru distrugere. În data de 19 aprilie 2024, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară.

”La data de la...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Crima din Sâncel: Rareș Gligor, bărbatul care l-a ucis pe unchiul iubitei sale, trimis în judecată

Publicat

crima din sâncel: rareș gligor, bărbatul care l a ucis pe

Rareș Gligor Udvar, bărbatul din Alba arestat preventiv, după ce a ucis un bărbat din Sâncel, a fost trimis în judecată. Acesta l-a ucis pe unchiul iubitei sale cu mai multe lovituri de cuțit. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe