Connect with us

ACTUALITATE

Marea Britanie, din nou pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Nemții impun măsuri pentru persoanele venite din Regat

Publicat

Arhivă foto

Germania a reinclus vineri Marea Britanie pe lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, în urma informaţiilor despre extinderea variantei indiene a coronavirusului în această ţară, în timp ce premierul britanic Boris Johnson a atenţionat că această variantă riscă să perturbe procesul de relaxare a restricţiilor, în pofida vaccinării masive a populaţiei britanice, transmite Reuters.

Vorbind la o conferinţă de presă, Boris Johnson a asigurat că Marea Britanie va continua aplicarea planului de relaxare a restricţiilor antiepidemice, dar a atras atenţia că extinderea variantei indiene a coronavirusului ar putea perturba aplicarea acestui plan ce cuprinde ridicarea tuturor restricţiilor până pe 21 iunie.

El a mai spus că această variantă se extinde în unele oraşe din nordul Angliei, dar încă nu există dovezi conform cărora ea ar diminua eficacitatea vaccinării.

În schimb, principalul responsabil sanitar britanic, Chris Whitty, a declarat că la ora actuală cercetătorii britanici cred că varianta indiană a coronavirusului este mai transmisibilă decât varianta britanică apărută iniţial anul trecut în comitatul Kent.

”Considerăm la ora actuală (…) că această variantă este mai transmisibilă decât B.1.1.7 (varianta britanică). Întrebarea concretă acum, pentru următoarele 2-3 săptămâni, este dacă aceasta este puţin mai transmisibilă sau dacă este mult mai transmisibilă şi dacă va avea implicaţii asupra evoluţiei pe termen lung a epidemiei în Regatul Unit şi de asemenea a pandemiei în lume”, a explicat responsabilul britanic.

Premierul Johnson a asigurat în acest context că va accelara campania de vaccinare, astfel încât a doua doză de vaccin anti-COVID-19 să fie administrată cât mai rapid persoanelor cu vârste de peste 50 de ani.

În acest timp, în urma informaţiilor privind creşterea răspândirii variantei indiene în Marea Britanie, Germania a anunţat vineri reincluderea acestei ţări pe lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, în pofida scăderii semnificative a cazurilor de COVID-19 înregistrate recent pe teritoriul britanic.

Prin urmare, începând de duminică persoanele sosite din Marea Britanie în Germania vor trebui să rămână 10 zile în carantină, cu excepţia cazurilor în care dovedesc că au fost vaccinate ori s-au recuperat după o infecţie recentă cu coronavirus, sau dacă prezintă un test PCR negativ.

Detectată prima dată în octombrie 2020 în India, noua variantă, responsabilă cel puţin parţial pentru explozia epidemică din această ţară, a fost clasată săptămâna aceasta de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) ca ”variantă care stârneşte îngrijorare”, alături de variantele britanică, sud-africană şi braziliană.

Varianta indiană B.1.617 grupează de fapt trei sub-variante distincte (B.1.617.1, B.1.617.2 şi B.1.617.3), cu unele mutaţii comune şi altele diferite.

În raportul său publicat joi, Public Health England a acordat o atenţie specială sub-variantei B.1.617.2, a cărei prezenţă a crescut rapid în Marea Britanie, cu peste 1.300 de cazuri confirmate.

AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: Bătaie de joc cu bani cheltuiți pe școli și grădinițe fără copii. În unele clădiri se mai fac praznice și cumetrii

Publicat

index 6 1000x600.webp.webp

Milioane de euro au aruncat pe apa sâmbetei autoritățile locale din România, din fonduri de la Banca Mondială sau guvernamentale, pentru școli fără elevi. Numai în județul Botoșani sunt cel puțin 22 de școli astfel finanțate și închise din lipsă de elevi, scrie ADEVĂRUL.

Scăderea populației, mai ales în mediul rural, este o problemă care afectează întreaga țară, dar mai ales comunele din nordul Moldovei, unde exodul accelerat al tinerilor a lăsat cătunele aproape goale. Îmbătrânirea populației și plecarea masivă în străinătate a localnicilor tineri lasă școlile fără elevi.

Conform datelor oficiale, în aproximativ 13 ani, populația școlară s-a redus cu peste 14.000 de elevi. În ciuda acestor realități tot mai evidente,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Alt HAIDUC în trafic: Tânăr din Suceava, prins conducând cu viteză prin Botoșani deși nu avea permis

Publicat

razie politisti radar amenda 3 1000x600.jpeg

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control la data de 16 aprilie 2024, pe drumul public din comuna Vârfu Câmpului, un autoturism condus de un tânăr, de 33 de ani, din județul Suceava, care circula cu viteză peste limita legală.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta are exercitarea dreptului de a conduce autovehicule, suspendată.

“Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Copila de 13 ani a fost găsită de polițiști noaptea trecută în municipiul Botoșani

Publicat

img 20240416 wa0013 859x600.jpg

Copila de 13 ani din Botoșani, căutată de familie a fost găsită, în cursul nopții, pe raza municipiului Botoșani. Aceasta a fost internată în Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență.

Se continuă verificările pentru a stabili împrejurările în care minora a părăsit domiciliul.

Dacă o vedeți sunați la 112! O copilă de 13 ani din municipiul Botoșani a plecat de acasă și nu s-a mai întors

Știrea inițială: Polițiștii botoșăneni au anunțat că efectuează verificări pentru localizarea unei minore, de 13 ani, din municipiul Botoșani, care astăzi, în jurul orei 12:00, a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit.

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Percheziții la Botoșani. Ce caută oamenii legii

Publicat

img 20240417 wa0000 926x600.jpg

Polițiștii din cadrul Politției Orașului Bucecea, cu sprijinul polițiștilor de ordine publică și a celor de la acțiuni speciale au pus in executare, in această dimineața 18 Percheziții domiciliare la persoane bănuite de braconaj piscicol din com. Varfu Câmpului, județul Botosani și comuna Hănțești județul Suceava.

Aproximativ 100 de forțe de ordine sunt angrenate în acțiune pentru probarea activității infracționale a persoanelor care efectuează pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte ilegale (respectiv plase monofilament cu ochiul sub dimensiunile minime admise).

YouTube video

YouTube video


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe