Connect with us

ACTUALITATE

Marea Britanie, Franţa şi Finlanda recomandă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani

Publicat

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie a aprobat miercuri utilizarea vaccinului împotriva COVID-19 de la partenerii Pfizer şi BioNTech pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, relatează Reuters.

Comisia pentru vaccinuri din ţară a recomandat vaccinarea pentru copiii din grupa de vârstă care se află într-un grup de risc clinic.

Copiii vor primi două doze de câte 10 micrograme din vacinul Pfizer-BioNTech – o treime din doza pentru adulţi – la un interval de opt săptămâni între prima şi a doua doză, a indicat Comitetul mixt pentru Vaccinare şi Imunizare.

Toţi copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani din Franţa pot fi vaccinaţi împotriva coronavirusului, a anunţat miercuri guvernul francez,notează dpa.

Ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran, a anunţat potrivit canalului de televiziune BFMTV că pot fi făcute programări. Dozele vor fi injectate la centre de vacinare, farmacii şi cabinete medicale.

Anterior, Franţa a permis vaccinarea împotriva coronavirusului în această grupă de vârstă doar pentru copiii cu afecţiuni preexistente şi cei care locuiesc cu persoane expuse unui risc deosebit. Practica este controversată, unele ţări refuzând vaccinările pe scară largă pentru cei foarte tineri.

145 de copii au fost spitalizaţi după ce au fost infectaţi cu coronavirus

Ministrul francez a spus că, potrivit unui ultim bilanţ, 145 de copii au fost spitalizaţi după ce au fost infectaţi cu coronavirus, 27 dintre ei fiind la terapie intensivă.

Virusul circulă cel mai mult în rândul copiilor. Unul din cinci copii a fost testat pozitiv pentru virus. Ministrul francez nu a precizat la ce grupă de vârstă se referă cifrele. Numărul de infecţii în Franţa a crescut brusc în ultimele săptămâni.

Datele recente arată aproximativ 545 la fiecare 100.000 de persoane infectate săptămâna trecută. Având în vedere acest lucru, guvernul are în vedere reguli mai stricte pentru accesul în restaurante şi centre culturale în noul an.

Finlanda va începe de joi vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, a anunţat miercuri Ministerul Afacerilor Sociale şi Sănătăţii, notează Reuters.

Institutul finlandez pentru Sănătate a recomandat la începutul acestei luni vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârsta de cinci ani şi peste dacă aceştia sau persoane din familia lor sunt expuse unui risc ridicat de infecţie severă. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

UE prelungeşte suspendarea tarifelor vamale pentru importurile din Ucraina până în iunie 2024

Publicat

un clujean a a furat dintr o locuinţă 25.000 de euro
Arhivă foto

Statele membre ale Uniunii Europene au ajuns joi la un acord pentru prelungirea suspendării tuturor tarifelor vamale, cotelor și măsurilor de apărare care afectează exporturile Ucrainei către UE, cu încă un an, până în luna iunie 2024.

Această decizie a venit după înlăturarea embargoului impus de unele state membre UE asupra importurilor de cereale din Ucraina. Informația a fost transmisă de Reuters.

Consiliul Uniunii Europene, care regrupează guvernele statelor membre, a postat pe Twitter că miniştrii europeni ai Comerţului au convenit această prelungire joi, la o reuniune.

Uniunea Europeană a eliminat tarifele vamale şi alte restricţii pentru o perioadă iniţială de 12 luni, începând cu luna iunie 2022.

Suspendarea tuturor tarifelor vamale pentru exporturile Ucrainei în UE a declanşat plângeri din partea organizaţiilor fermierilor, culminând cu decizia din luna aprilie a Poloniei şi Ungariei de a interzice unele importuri de cereale din Ucraina.

Ţările membre din Est au devenit rute de tranzit pentru cerealele din Ucraina care nu mai pot fi exportate prin porturile de la Marea Neagră.

UE prelungeşte suspendarea tarifelor vamale pentru importurile din Ucraina până în iunie 2024. Cinci state vecine cu Ucraina vor interzice vânzările pe piaţa internă pentru anumite cereale din Ucraina

Încă dinainte de invazia declanşată de Rusia în luna februarie a anului trecut, Ucraina a beneficiat de eliminarea unei mari părţi din tarifele UE, în unele cazuri cu perioade de tranziţie, conform acordului de liber schimb UE-Ucraina care a intrat în vigoare în 2016.

Cu toate acestea, până în 2022, UE a menţinut un preţ minim la fructe şi legume precum şi tarife şi cote la alte produse agricole sensibile precum carne, lactate, zahăr şi unele cereale.

Cinci state vecine cu Ucraina (Ungaria, Polonia, Bulgaria, România şi Slovacia) vor interzice vânzările pe piaţa internă pentru anumite cereale din Ucraina, dar vor permite tranzitul lor pentru a fi exportate în altă parte.

Parlamentul European a sprijinit deja propunerea care vizează suspendarea tarifelor vamale pentru importurile din Ucraina. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

A murit Tina Turner, regina rock ‘n’ roll-ului

Publicat

a murit regina rock ‘n’ roll ului. tina turner avea 83

Regina rock ‘n’ roll-ului, Tina Turner, a murit la vârsta de 83 de ani. Tina Turner luase în calcul sinuciderea asistată, după ce și-a pierdut ambii copii.

Tina Turner a vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume şi a devenit una dintre cele mai faimoase artiste din toate timpurile.
A fost prima artistă de culoare şi prima femeie care a apărut pe coperta revistei Rolling Stone.

Tina Turner a fost o sursă de inspiraţie pentru generaţii întregi de artişti şi fani şi va rămâne în amintirea tuturor ca regina rock ‘n’ roll-ului.

„Tina Turner, „Regina Rock’n Roll” a murit astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală suferită, în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveţia”, transmite purtătorul de cuvânt.

„Cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii şi un model de urmat”, transmite el, potrivit Sky News.

Tina Turner a devenit faimoasă în anii ’60 ca solista formaţiei Ike & Tina Turner Revue, alături de soţul ei abuziv, Ike Turner.

După despărţirea de acesta în 1978, Tina Turner şi-a relansat cariera solo în anii ’80, cu albume de succes precum Private Dancer şi Foreign Affair şi hituri precum What’s Love Got to Do with It şi The Best.

Tina Turner a fost şi actriţă, jucând în filme ca Tommy, Mad Max Beyond Thunderdome sau Last Action Hero.

În 1993, a fost lansat filmul biografic What’s Love Got to Do with It, bazat pe cartea ei de memorii I, Tina: My Life Story.

În 2009, s-a retras din activitate după turneul Tina!: 50th Anniversary Tour.

Tina Turner a vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume şi a devenit una dintre cele mai faimoase artiste din toate timpurile.

A primit 12 premii Grammy şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame şi în Grammy Hall of Fame.

A fost prima artistă de culoare şi prima femeie care a apărut pe coperta revistei Rolling Stone. Rolling Stone a clasat-o printre cei mai mari 100 de artişti şi cei mai mari 100 de cântăreţi din toate timpurile.

Tina Turner a fost o sursă de inspiraţie pentru generaţii întregi de artişti şi fani şi va rămâne în amintirea tuturor ca regina rock ‘n’ roll-ului.

Mai multe probleme de sănătate

De-a lungul anilor,  avusese mai multe probleme de sănătate. În 2018, cântăreaţa a dezvăluit în „Tina Turner: My Love Story” că a suferit de boli care îi pun viaţa în pericol. Mai mult, în 2013, la câteva săptămâni de la căsătoria cu Erwin Bach, Turner a suferit un accident vascular cerebral şi a trebuit să treacă printr-o perioadă lungă de reabilitare pentru a învăţa să meargă din nou.

În 2016, a fost diagnosticată cu cancer intestinal. Regina Rock’n Roll-ului preferase să opteze pentru remedii homeopate, pentru a-şi trata hipertensiunea care îi provocase leziuni renale şi insuficienţă renală. I-a fost recomandat un transplant de rinichi, dar şansele de a primi un rinichi au fost mici şi a fost îndemnată să înceapă dializa. Turner evaluase şi sinuciderea asistată şi se înregistrase la Exit, o asociaţie care ghidează procesul, dar în cele din urmă soţul ei se oferise să doneze un rinichi, transplantat pe 7 aprilie 2017.

Tina Turner pierduse deja doi copii: fiul cel mare, Craig Raymond Turner, pe care l-a avut după 18 ani de relaţie cu Raymond Hill, saxofonistul trupei sale, Kings of Rhythm, a fost găsit mort la 59 de ani, pe 4 iulie 2018, când s-a sinucis. Fiul celălalt, Ronnie Turner, avut cu cel de-al doilea soţ, Ike Turner, a murit la vârsta de 62 de ani, pe 9 decembrie 2022, după o lungă luptă cu diverse probleme de sănătate, inclusiv cancer.

Sursa Mediafax.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Papa Francisc transmite sprijinul său pentru comunitatea catolică din China în contextul tensiunilor actuale

Publicat

1643128008 papa.jpg
Arhivă foto

Papa Francisc și-a exprimat miercuri sprijinul față de comunitatea catolică din China, adresând un mesaj de solidaritate către aceia care se confruntă cu suferința, inclusiv preoți și credincioși. Această declarație vine într-un context tensionat, având în vedere situația catolicilor din această țară, conform informațiilor furnizate de AFP.

„Astăzi este ziua mondială de rugăciune pentru Biserica Catolică din China”, a declarat papa argentinian după audienţa sa generală.

„Vreau să-mi exprim sprijinul pentru fraţii şi surorile noastre din China, împărtăşindu-le bucuriile şi speranţele.

Dedic un gând special tuturor celor care suferă, preoţi şi credincioşi, pentru ca aceştia să găsească consolare şi încurajare în comuniunea şi solidaritatea Bisericii Catolice universale”, a adăugat papa Francisc.

În octombrie, Vaticanul şi regimul comunist de la Beijing şi-au reînnoit pentru doi ani acordul lor istoric semnat în 2018 cu privire la problema spinoasă a numirii episcopilor în China.

Papa Francisc transmite sprijinul său pentru comunitatea catolică din China în contextul tensiunilor actuale. Vaticanul şi-a exprimat „surpriza” şi „regretele” după numirea unui episcop într-o dieceză din China

Însă, la sfârşitul lunii noiembrie, Vaticanul şi-a exprimat „surpriza” şi „regretele” după numirea unui episcop într-o dieceză din China nerecunoscută de Sfântul Scaun, considerând că acest lucru a încălcat acordul din 2018, reînnoit prima dată în 2020.

Acest acord, al cărui conţinut nu a fost făcut public, are drept scop să reunească catolicii chinezi împărţiţi între Bisericile oficiale şi cele subterane, oferind totodată papei ultimul cuvânt în numirea episcopilor.

În patru ani, textul a provocat nemulţumire în interiorul Bisericii, unii văzând în el un control al Beijingului asupra celor aproximativ 10 milioane de catolici din ţară, unde biserici au fost distruse, în timp ce restricţiile asupra libertăţii religioase sunt în continuare criticate. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Franța mobilizează 35.000 de agenți de securitate și militari pentru a proteja ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2024

Publicat

mexicul speră să găzduiască jocurile olimpice de vară în 2036
Arhivă foto

Ministrul de Interne al Franței, citat de Reuters, a anunțat că 35.000 de agenți de securitate și militari vor fi mobilizați pentru a asigura protecția ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2024. Această măsură are scopul de a preveni eventuale amenințări de securitate, inclusiv atacuri cu drone, în timpul paradei fluviale ce va avea loc în inima Parisului.

Sute de mii de spectatori sunt aşteptaţi să se alinieze de-a lungul râului Sena, pe un traseu de 6 km, pentru a vedea delegaţiile naţionale navigând într-o flotilă de bărci de la podul Austerlitz până la poalele Turnului Eiffel.

După o ediţie a Jocurilor de la Tokyo, care a avut loc în spatele uşilor închise, Parisul promite un spectacol sportiv deschis maselor, dar se confruntă cu multiple riscuri de securitate, de la lovituri efectuate cu drone şi atacuri cibernetice la activişti pentru climă şi protestatari antiguvernamentali.

Ministrul de interne Gerald Darmanin a declarat că întăririle vor veni de la Ministerul Apărării. Armata franceză are sarcina de a conduce apărarea ţării împotriva atacurilor cu drone.

„Dronele reprezintă o ameninţare cu totul nouă.

Am lucrat mult la ameninţarea clasică, fie că este vorba de delincvenţi, fie că este vorba de o persoană înarmată cu o armă, o bombă, orice ar fi acea bombă…

Ştim cum să detectăm şi să combatem această ameninţare”, a declarat Darmanin într-o conferinţă de presă.

„Sosirea dronelor încărcate cu explozibili în teatrul de operaţiuni civile este o noutate. Nu există nicio certitudine că această ameninţare se va materializa, dar este cea mai greu de oprit”.

Franța mobilizează 35.000 de agenți de securitate și militari pentru a proteja ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2024. Precizările ministrului de Interne francez

Darmanin a declarat că guvernul va cere forţelor de poliţie din alte părţi ale Europei să îşi intensifice schimbul de informaţii cu privire la persoanele care ar putea reprezenta o ameninţare teroristă pentru a le împiedica să ajungă pe teritoriul francez.

El a declarat că Franţa a cerut, de asemenea, Comisiei Europene să i se permită să restabilească controalele la frontieră în timpul Jocurilor Olimpice şi al Cupei Mondiale de Rugby din acest an pentru persoanele care sosesc din ţările din Spaţiul Schengen, care nu necesită paşaport şi care permite circulaţia fără restricţii a persoanelor.

Comisia Europeană va da curs, fără îndoială, cererii Franţei, dar Parisul aşteaptă încă un răspuns, a continuat ministrul.

Reuters a dezvăluit că organizatorii Paris 2024 au plănuit să instaleze flacăra olimpică pe Turnul Eiffel, deşi nu în vârful monumentului.

Darmanin a declarat că se aşteaptă ca peste 600.000 de persoane să participe la evenimentul de lansare a Jocurilor, inclusiv 100.000 care vor plăti până la 2.700 de euro fiecare pentru un loc pe malul inferior al râului.

Spectatorii vor putea vedea holograme pe apă, dansatori pe acoperişurile clădirilor din apropiere şi spectacole aeriene.

„Ştim că cel mai mare eveniment al planetei va atrage o mulţime de oameni care vor să petreacă şi apoi, fără îndoială, alţii care vor să strice petrecerea”, a declarat primarul Parisului, Anne Hidalgo.

Sursa: MediaFax

Citește mai departe