Connect with us

EVENIMENT

Marea Britanie îi va împiedica pe cei care sosesc ilegal să rămână în țară

Publicat

Cei care sosesc ilegal în Marea Britanie vor fi împiedicați să rămână, a declarat premierul Rishi Sunak într-un interviu publicat duminică, înaintea unei noi legislații care se așteaptă să fie prezentată săptămâna viitoare, relatează Reuters.

Sub presiunea propriilor parlamentari pentru a găsi o soluție la fluxul de migranți care sosesc în Marea Britanie peste Canalul Mânecii dinspre Europa, Sunak a făcut din oprirea ambarcațiunilor mici una dintre cele cinci priorități cheie.

„Nu faceți nicio greșeală, dacă veniți aici ilegal, nu veți putea rămâne”, a declarat Sunak pentru ziarul Mail on Sunday.

Conform practicii actuale, solicitanții de azil care ajung în Marea Britanie au adesea posibilitatea de a rămâne în țară pentru a le fi audiat cazul.

O nouă lege care să abordeze această problemă urmează să fie prezentată marți, potrivit ziarului, după ce anul trecut peste 45.000 de persoane au făcut această traversare periculoasă. Cererile de azil în Regatul Unit sunt sub media Uniunii Europene, arată datele oficiale.

Anul trecut, fostul prim-ministru Boris Johnson a convenit asupra unui acord pentru a trimite în Rwanda zeci de mii de migranți, mulți dintre aceștia făcând călătoria din Afganistan, Siria sau alte țări care suferă de război, la peste 6.400 de kilometri (4.000 de mile) distanță.

Politica s-a confruntat cu o bătălie juridică după ce primul zbor de deportare planificat a fost blocat de o ordonanță de ultim moment acordată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Marea Britanie îi va împiedica pe cei care sosesc ilegal să rămână în țară. Înalta Curte de la Londra a declarat că această politică este legală

În decembrie, Înalta Curte de la Londra a declarat că această politică este legală, însă opozanții încearcă să facă apel la acest verdict.

Întrebat la Sky News dacă celor care sosesc ilegal în Marea Britanie li se va interzice să ceară azil, ministrul Chris Heaton-Harris a declarat: „Cred că da, da”.

„În cazul în care oamenii vin ilegal în această țară, atunci ei vor fi returnați sau trimiși undeva, cum ar fi Rwanda”.

Mail on Sunday a relatat că, în conformitate cu noua lege, cererile de azil ale celor care sosesc cu ambarcațiuni mici vor fi declarate inadmisibile, iar aceștia vor fi îndepărtați și li se va interzice permanent să se întoarcă.

„Legile noastre vor fi simple în intenție și în practică – singura rută către Marea Britanie va fi o rută sigură și legală”, a declarat ministrul de interne Suella Braverman pentru ziarul Sun on Sunday.

Heaton-Harris a declarat că el crede că vor fi puse la dispoziție mai multe rute sigure și legale ca parte a planului.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Jandarmeria Alba își prezintă în weekend tehnica din dotare și autospecialele de intervenție. Evenimente la Carolina Mall

Publicat

jandarmeria alba își prezintă în weekend tehnica din dotare și

Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba va organiza o serie de activități de informare și prezentare a ofertei educaționale, la Carolina Mall din Alba Iulia.

Evenimentul este organizat cu prilejul sărbătoririi a 174 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române.

Sâmbătă și duminică (30-31 martie 2024), între orele 15-19, jandarmii vor prezenta tehnica, materialele din dotare și autospecialele folosite în misiuni.

De asemenea, va avea loc prezentarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Fundația UNITECH – un nou HUB de inovare și antreprenoriat lansat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Publicat

utcn sedii 1 e1711623014266.jpg

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca anunță lansarea Fundației UNITECH, un centru de inovare și antreprenoriat, care va consolida colaborarea dintre mediul universitar și sectorul de afaceri, cercetători, studenți și profesioniști din diverse domenii. Obiectivul principal al fundației constă în contribuția la dezvoltarea unui ecosistem care să conecteze oameni, idei și oportunități în vederea creării unor parteneriate solide și orientate către viitor.

Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Cinci elevi de la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș s-au calificat la etapa națională a olimpiadei de Istorie

Publicat

foto: cinci elevi de la colegiul național ”lucian blaga” din

Cinci elevi de la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș s-au calificat la etapa națională a olimpiadei de Istorie. Aceștia au obținut premiul I la etapa județeană.

Competiția națională se va desfășura anul acesta între 27 aprilie-1 mai la Brașov.

Elevii calificați la olimpiada națională de Istorie

  • Damaris Vasinc (clasa a XI-a)
  • Constantin Olar (clasa a X-a)
  • Ioana Olaru (clasa a XI-a)
  • Cristiana Cioca (clasa a IX-a)
  • David Puțan (clasa a IX-a).

Aceștia au fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mai multe posturi de conducere la instituții publice. Regulile stabilite de Guvern, explicate de ministrul Finanțelor

Publicat

mai multe posturi de conducere la instituții publice. regulile stabilite

Numărul posturilor de conducere în instituțiile publice va putea crește de la 8% la 10%, potrivit ordonanței aprobate joi de Guvern. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a explicat care sunt condițiile.

Creșterea de posturi de conducere se va putea aplica doar dacă în prealabil a fost realizată reorganizarea instituţională. A doua condiție, dacă există angajamente faţă de Comisia Europeană pe un anumit domeniu de activitate.

„Sunt două condiţii pentru a avea procentul de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe