Connect with us

ACTUALITATE

Marea Britanie. Numărul persoanelor care se simt singure s-a dublat faţă de anul trecut

PublicatProcentul de persoane în Marea Britanie care se simt singure în timpul pandemiei este mai mult decât dublu din martie 2020, în ciuda scăderii nivelurilor generale de anxietate, relevă un nou studiu, citat luni de DPA.

Un sondaj realizat de Mental Health Foundation a arătat de asemenea că mai puţini adulţi simt că se descurcă bine cu stresul provocat de pandemie comparativ cu anul trecut.

Din 4.251 de adulţi chestionaţi în februarie 2021, peste un sfert (26%) declară acum că se simt singuri, în creştere faţă de procentul de 10% înregistrat în martie anul trecut.

Persoanele mai tinere sunt de asemenea mai predispuse să se simtă singure, cu 48% dintre cei chestionaţi în februarie declarând că se simt singuri.

Fundaţia notează că sentimentul de singurătate nu a revenit la nivelurile de dinainte de lockdown în niciun moment al anului trecut, chiar şi atunci când cele mai multe restricţii au fost ridicate în timpul verii.

Aproximativ două treimi (64%) dintre cei chestionaţi cred că fac faţă bine pandemiei, în scădere de la 73% anul trecut.

Numărul celor care se confruntă cu gânduri de sinucidere a crescut de asemenea de la 8% anul trecut la 13% în prezent.

Dar anxietatea generală legată de pandemie a scăzut în rândul adulţilor, de la 62% dintre cei chestionaţi în martie 2020 la 42% în februarie 2021.

Dr. Antonis Kousoulis, director pentru Anglia şi Ţara Galilor la Mental Health Foundation, a spus că “este important ca oamenii să ţină minte că pandemia afectează indivizii în moduri diferite”.

“Ceea ce vedem (din studiu) este o imagine complexă”, a declarat el.

“În ceea ce priveşte unele măsuri, adulţii din Regatul Unit se simt mai bine decât în martie 2020, în schimb alţii, nici mai bine sau mai rău. Mai puţini dintre noi suferim de anxietate în legătură cu pandemia, dar mai mulţi dintre noi se simt acum singuri şi slăbiţi de stresul din ultimul an”, a notat el.

“Este absolut important să ne amintim că experienţa de anul trecut nu a fost împărtăşită de toată lumea. Am fost cu toţii în aceeaşi furtună, dar nu cu toţii în aceeaşi barcă”, a mai remarcat el.

“Cu toate acestea, pentru mulţi dintre noi, următoarele luni şi chiar ani vor rămâne duri, vulnerabili şi incerţi”, a adăugat el.

Sondajul a subliniat că adulţii tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani, studenţii full-time şi şomerii se simt mult mai probabil stresaţi de o gamă largă de măsuri, comparativ cu adulţii în Marea Britanie în general.

Dr. Kousoulis a adăugat: “Unul dintre obiectivele noastre cheie, când am lansat studiul acum un an, a fost să identificăm ce se întâmplă în rândul populaţiei din Regatul Unit şi dacă unele grupuri erau extrem de serios afectate”.

“Acum putem vedea clar că printre cei mai serios afectaţi sunt tinerii adulţi, şomerii şi studenţii”, a adăugat el. “În aceste grupuri, experienţele dureroase, inclusiv singurătatea, lipsa de speranţă şi sentimentul suicidar, sunt mult mai frecvente. Acest lucru este deosebit de îngrijorător, într-un moment în care şomajul este în creştere. Factorii de decizie politică trebuie să-şi îndrepte sprijinul către aceste grupuri mai vulnerabile, pentru a preveni ca acestea să atingă punctul de criză”, a notat el. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Sute de tone de deșeuri scoase de pe malul lacului Fundeni. Utilajele nu au ajuns la apă

Publicat

Sursă foto: Captură Facebook Radu Mihaiu

Sute de tone de deșeuri au fost scoase de pe malul lacului Fundeni în doar cinci zile în cadrul campaniei de curățenie care a fost inițiată de Primăria Sectorului 2. Utilajele nu au ajuns la apă, trebuie să fie eliberate câteva straturi de gunoi, susține primarul Radu Mihaiu.

343 tone de deșeuri au fost scoase de pe malul lacului Fundeni. Este doar începutul deoarece situația este foarte gravă, spune primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, pe Facebook. Utilajele nu au ajuns la apă, iar în lac sunt adevărate insule de gunoaie, mai spune Mihaiu.

„În numai cinci zile, dintr-un singur depozit de gunoi ilegal, echipele Administrației Domeniului Public au scos 343 tone deșeuri de pe malul lacului Fundeni. Situația acolo e atât de gravă încât utilajele nu se pot apropia suficient de apă până nu eliberăm drumul de câteva straturi de gunoi. Iar în lac, insulele de deșeuri se întind așa de mult încât cei de la Apele Române vor fi nevoiți să aducă un utilaj special șenilat cu care să ajungă atât de departe. Lacul Fundeni e o bombă ecologică, dar nu ne vom opri până nu îl limpezim”, a anunțat Radu Mihaiu pe Facebook.

Primarul susține că gropile de gunoi de la lacul Fundeni s-au format din cauza mafiei care a golit în zonă numeroase camioane de deșeuri.

Sursă: Mediafax

Citește mai departe

ACTUALITATE

Doi pacienți din 4 cu COVID, duși de la București la Iași, au murit

Publicat

Doi dintre pacienții cu COVID-19, transferați de la București la Iași, au murit, a declarat, duminică, Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie Iași.

Lucian Eva a spus că din cei patru pacienți transferați sâmbătă, de la București la Iași, doi au murit.

„Din păcate doi dintre ei au decedat, ambii în vârstă de aproximativ 70 de ani, cu afectare severă a plămânilor, peste 80% și cu multiple afecțiuni asociate, diabet zaharat, hipertensiune, boală renală cronică. Cei care sunt în momentul de față în viață au afectare pulmonară mai puțin severă, 50% sunt afectați plămânii și au vârste cuprinse între 70 și 90 de ani”, a spus Eva.

În prezent, la Iași mai sunt disponibile 6 locuri pentru bolnavii COVID, la ATI, iar potrivit managerului Spitalului de Neurochirurgie, urmează să fie ocupate de pacienți care vor fi transferați din București sau Mureș.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat sâmbătă, o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Iași pentru transportul, în regim de urgență, a patru pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, aflați în stare gravă.

Sursă: Mediafax

Citește mai departe

ACTUALITATE

De la Boris Johnson la Angela Merkel, liderii europeni s-au vaccinat cu AstraZeneca

Publicat

Mai mulți lideri europeni au ales să se vaccineze cu serul de la AstaZeneca. În România, vaccinarea cu AstraZeneca se poate face fără programare.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, și vicecancelarul Olaf Scholz s-au vaccinat vineri cu Vaxzevria, vaccinul produs de compania AstraZeneca.

Citește și Regatul Unit, la un pas de normalitate: De la 1.200 de decese pe zi în ianuarie, la 30 în aprilie. Vaccinare pe bandă rulantă

„Mă bucur că mi-a fost administrată astăzi prima doză a vaccinului AstraZeneca”, a spus Angela Merkel.

Preşedintelui Frank-Walter Steinmeier i-a fost administrat același tip de vaccin la începutul lunii aprilie.

De asemenea, premierul francez, Jean Castex, ministrul sănătății francez, Olivier Veran, premierul britanic, Boris Johnson, și premierul italian, Mario Draghi, au ales același vaccin.

„Vaccinul este cheia pentru depășirea pandemiei! Reamintim că începând de din 16 aprilie, puteți opta pentru vaccinare fără programare cu Vaxzevria (AstraZeneca)”, scrie pe pagina RO Vaccinare.

Sursă: Mediafax

Citește mai departe

ACTUALITATE

Report de peste 5 milioane de euro la Joker şi de peste 1,57 milioane de euro la Loto 6/49

Publicat

loto-6-49

Un report de peste 25 de milioane de lei (peste 5 milioane de euro) se înregistrează la categoria I a jocului Joker, la tragerile loto de duminică, în timp ce reportul la categoria I la Loto 6/49 este de peste 7,77 milioane de lei (peste 1,57 milioane de euro), potrivit unui comunicat remis de Loteria Română.

La Noroc este în joc un report cumulat în valoare de peste 2,7 milioane de lei (peste 549.500 de euro), iar la categoria a II-a a jocului Joker reportul este de peste 53.000 de lei (aproximativ 10.800 de euro).

La Noroc Plus, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 1,47 milioane de lei (peste 300.300 de euro), iar la Loto 5/40, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de aproximativ 495.000 de lei (aproximativ 100.500 de euro).

La categoria a II-a a Loto 5/40 se înregistrează un report în valoare de peste 21.000 de lei, în timp ce la Super Noroc este în joc, la categoria I, un report cumulat în valoare de peste 64.200 de lei (peste 13.000 de euro).

La tragerea Joker de joi a fost câştigat premiul de categoria a III-a în valoare de 53.162,36 lei. Biletul norocos a fost jucat la o agenţie din Feteşti, judeţul Ialomiţa, şi a fost completat cu două scheme reduse cod 24 la Joker, în total 28 de variante şi 3 variante la Noroc Plus. Pe lângă premiul de categoria a III-a, câştigătorul a obţinut şi şase câştiguri de categoria a V-a, încă şase câştiguri de categoria a VII-a şi un câştig de categoria a VIII-a, câştigul total obţinut fiind în valoare de 56.122,91 lei. AGERPRES

Citește mai departe