Connect with us

ACTUALITATE

Marea Britanie, unde 54% dintre adulți beau săptămânal, ar putea rămâne fără băutură de Crăciun

Publicat

bauturi pixabay
sursa foto: pixabay.com

Magazinele din Regatul Unit ar putea rămâne fără vin și alte băuturi înainte de Crăciun, în condițiile în care nu există suficienți șoferi pentru a face livrările, scrie CNN.

Avertismentul a fost făcut într-o scrisoare trimisă săptămâna trecută de Asociația britanică a comerțului cu vin și băuturi spirtoase (WTSA) secretarului britanic al transporturilor, Grant Shapps. Scrisoarea a fost semnată de 48 de membri ai asociației industriale, inclusiv de producătorii de șampanie și coniac Moet Hennessy, deținut de LVMH (LVMHF), și Laurent-Perrier.

„Aceasta este o problemă urgentă pentru afacerile noastre și este imperativ ca guvernul să ia măsuri imediate pentru a ajuta la atenuarea impactului crizei lipsei de șoferi înainte de perioada Crăciunului”, se arată în scrisoare.

Industria dorește ajutor pentru o mai bună direcționare a mărfurilor din porturi, precum și actualizări mai regulate din partea guvernului cu privire la rapiditatea cu care procesează testele și permisele de conducere pentru vehiculele grele de marfă.

Scrisoarea a îndemnat guvernul să prelungească cu un an un program de vize temporare

De asemenea, scrisoarea a îndemnat guvernul să prelungească cu un an un program de vize temporare care permite șoferilor din străinătate să acopere deficitul pe termen lung. Programul de trei luni urmează să expire la 28 februarie anul viitor.

„Vedem deja întârzieri majore în ceea ce privește termenele de livrare a vinurilor și băuturilor spirtoase, ceea ce duce la creșterea costurilor și limitează gama de produse disponibile pentru consumatorii britanici”, a declarat Miles Beale, directorul executiv al WSTA, într-o declarație.

În 2019, 54% dintre adulții din Anglia au declarat că au consumat alcool cel puțin o dată pe săptămână, potrivit unui studiu realizat de parlamentul britanic.

Nevoie de până la cinci ori mai mult timp pentru a importa vin și băuturi spirtoase

Asociația industriei băuturilor a declarat că pentru unii dintre membrii săi este nevoie de până la cinci ori mai mult timp pentru a importa vin și băuturi spirtoase decât în urmă cu un an. De asemenea, asociația a mai spus că majorarea costurilor a fost transferată importatorilor prin faptul că transportatorii de mărfuri au fost nevoiți să plătească mai mult pentru șoferii care erau mai puțini.

Guvernul britanic a precizat într-o declarație că nu se așteaptă la perturbări în aprovizionarea cu alcool în acest Crăciun.

„Guvernul a acționat rapid pentru a face față provocărilor din lanțurile noastre de aprovizionare, care au fost provocate de presiunile globale, inclusiv pandemia și lipsa internațională de șoferi de camion”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului.

Lipsa șoferilor de camioane a provocat o criză a carburanților la începutul acestui an, cu multe benzinării închise și cozi lungi la cele care au fost suficient de norocoase pentru a se aproviziona. În septembrie, guvernul britanic a desfășurat cisterne de combustibil ale armatei pentru a acoperi lacunele în aprovizionarea cu combustibil.

De asemenea, supermarketurile se străduiesc de luni de zile să își țină rafturile complet aprovizionate, pe fondul unei crize a lanțului de aprovizionare cauzate de pandemie și a lipsei de muncitori, cauzată parțial de ieșirea țării din Uniunea Europeană.

Unii lucrători din UE au plecat după Brexit

Unii lucrători din UE au plecat după Brexit, iar fermele, fabricile de procesare a alimentelor și companiile de transport rutier nu mai pot recruta din Uniunea Europeană din cauza noilor norme britanice privind imigrația.

Guvernul a emis 5.000 de vize temporare pentru șoferii străini, dar Asociația britanică de transport rutier de mărfuri a declarat că Marea Britanie are nevoie de încă 100.000 de șoferi pentru a satisface cererea.

Fermierii, bancherii, comercianții cu amănuntul, firmele de logistică și restauratorii au avertizat guvernul în ultimele luni că regulile mai stricte privind imigrația, instituite după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, le îngreunează găsirea de lucrători și menținerea în funcțiune a afacerilor lor.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe