Connect with us

ACTUALITATE

Marea Britanie vrea controale complet digitale la frontiere

Publicatbrexit

Guvernul britanic vrea să consolideze controalele la frontieră printr-un sistem complet digital care va permite numărarea intrărilor în ţară, a declarat duminică ministrul de Interne, Priti Patel, cu o zi înainte de publicarea acestui plan, relatează AFP.

Guvernul urmăreşte să facă trecerea frontierei “complet digitală până la sfârşitul lui 2025”.

Persoanele care vor să ajungă în Marea Britanie fără viză sau statut de imigrant vor trebui să ceară o autorizaţie de călătorie (ETA) online pe modelul celei care există pentru a merge în SUA, a precizat într-un comunicat Ministerul de Interne, care se aşteaptă ca “circa 30 de milioane de cereri ETA să fie administrate în fiecare an”.

Acest nou sistem va permite să se efectueze controale de securitate automatizate şi înainte de sosiri cu scopul “de a împiedica infractori străini cu fapte grave să intre în Marea Britanie”.

Înăsprirea condiţiilor de imigraţie constituie unul din obiectivele susţinătorilor Brexit-ului, care a pus capăt liberei circulaţii între Marea Britanie şi ţările Uniunii Europene.

“Acum că am preluat controlul şi am pus capăt liberei circulaţii, securitatea este în centrul strategiei noastre privind imigraţia”, a afirmat Priti Patel, citată într-un comunicat. “Noua noastră frontieră pe deplin digitală ne va da şansa să numărăm persoanele în interiorul şi în exteriorul ţării, ceea ce ne va permite să controlăm cine vine în Marea Britanie”, a spus ea.

Ministerul de Interne subliniază că numărul exact de imigranţi din Marea Britanie este prost estimat, invocând ca exemplu datele din “schema de instalare”, un program care le permite cetăţenilor din UE ce trăiau în ţară până la 31 decembrie 2020 să se înregistreze pentru a păstra aceleaşi dreptul de a trăi, de a lucra şi de a avea acces la securitatea socială în Marea Britanie după Brexit.

La sfârşitul lunii aprilie, existau peste 5,4 milioane de cereri şi 4,9 milioane de cazuri în care a fost acordat statutul, precizează ministerul, în contextul în care numărul cetăţenilor din UE care trăiesc în Marea Britanie era anterior estimat la trei milioane.

Aceste proiect se înscrie într-o reformă a politicii de imigraţie, bazată de acum pe un sistem “de puncte” care favorizează persoanele înalt calificate în detrimentul lucrărilor slab calificaţi. Pentru a obţine viza, sunt luate în considerare competenţele, cunoaşterea limbii engleze sau chiar resursele financiare.

În martie, guvernul britanic a prezentat de asemenea o reformă a sistemului de azil care prevede să nu se mai acorde aceleaşi drepturi persoanelor în funcţie de intrarea lor legală sau ilegală în ţară. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Atenție șoferi! Restricții de trafic pe mai multe drumuri naționale din Vâlcea

Publicat

Pe mai multe drumuri naționale din județul Vâlcea vor fi impuse miercuri restricții de trafic pentru efectuarea unor lucrări de reparații.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, circulația se va desfășura pe jumătate din cale dirijată de piloți pe DN 64, km 94+900 – 96+500, pe raza localității Băbeni, unde, între orele 8.00 și 18.00, se execută lucrări de asfaltare.

De asemenea, pe DN 7, la km 190+196, pe raza localității Călimănești, se execută lucrări pregătitoare pentru turnarea grinzii în vederea montării parapetului metalic, intre orele 10.00 și 15.00. Circulația rutieră se desfășoară pe jumătate din cale dirijată de piloți de circulație.

Pe DN 7, la km 167+000 – km 173+000, pe raza localitățiilor Budești – Goranu, se execută reparații asfaltice între orele 8.00 și 18:00. Circulația rutieră se desfășoară pe jumătate din cale dirijată de piloți de circulație.

Tot pe DN 7, între km 206+000 – km 207+000, pe raza localității Brezoi, se lucrează la rânguire versanți între orele 8.00 și 14.00 .Circulația rutieră se închide/se deschide în reprize de maximum.20 de minute.

Și pe DN 7A, între km 30+000 – km 35+000, pe raza localitățiilor Malaia – Voineasa, se lucrează la reparații asfaltice între orele 8.00 – 18.00. Circulația rutieră se desfășoară pe jumătate din cale dirijată de piloți.

Șoferii sunt sfătuiți să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe

ACTUALITATE

Casă distrusă de un incendiu, într-o localitate din Neamț

Publicat

O casă din localitatea Groşi, comuna Brusturi, a fost distrusă de un incendiu care a izbucnit în noaptea de marţi spre miercuri, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, Irina Popa.

La faţa locului au intervenit trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD din cadrul Detaşamentului Târgu Neamţ şi voluntari din cadrul SVSU Brusturi.

“Incendiul se manifesta la acoperişul unei case, cu posibilitatea propagării la întreaga construcţie şi la anexele gospodăreşti învecinate. Forţele de intervenţie au localizat şi lichidat incendiul în urma căruia au ars aproximativ 100 metri pătraţi din acoperişul casei”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Coşul de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Percheziţie în București, într-un dosar de delapidare. Este vizat managerul unei agenţii bancare

Publicat

Poliţişti de la DGPMB – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare, miercuri, un mandat de percheziţie domiciliară în Capitală şi un mandat de aducere într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de delapidare.

Potrivit Poliţiei Capitalei, din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că în cursul lunii aprilie managerul unei agenţii bancare şi-ar fi însuşit din tezaurul unităţii sume în lei şi valută, prejudiciul fiind de 100.000 de lei şi 40.000 de euro.

Audierile urmează să se desfăşoare la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un tânăr de 18 ani s-a înecat într-un pârâu, în județul Harghita

Publicat

scafandri

Un tânăr de 18 ani din județul Harghita s-a înecat marți seara într-un pârâu, fiind scos din apă în stare de inconștiență de către localnici. Medicii l-au resuscitat, însă fără succes.

Potrivit ISU Harghita, echipajul SMURD Odorheiu Secuiesc a fost solicitat marți seara pentru a acorda asistență unei persoane înecate într-un pârâu.

Este vorba de un tânăr de 18 ani din satul Tăureni, comuna Feliceni.

Acesta a fost scos din apă de localnici, în stare de inconștiență.

Potrivit ISU Harghita, echipajul SMURD a făcut manevre de resuscitare în cooperare cu un echipaj al Ambulanței, însă fără succes, fiind declarat decesul tânărului.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate