Connect with us

EVENIMENT

MAREA PARADĂ de 1 Decembrie de la Alba Iulia: 1300 de militari, avioane F16 şi MIG, lansatoare de rachete şi elicoptere

Publicat

parada

Elicoptere, avioane F16 și MIG, zeci de vehicule de tehnică militară, lansatoare de rachete și peste 1300 de cadre militare, reprezintă ingredientele uneia dintre cele mai spectaculoase parade militare găzduite vreodată de Alba Iulia, cu prilejul zilei de 1 Decembrie. Anul CENTENAR îl aduce în Capitala Marii Uniri și pe președintele României, Klaus Iohannis care și-a anunțat deja prezența. 

Potrivit prefectului județului Alba, Dănuț Hălălai, parada de la Alba Iulia va fi coordonată de general-maior Ovidiu Uifălean, şef al Statului Major al Forţelor Terestre și General de brigadă dr. Virgil-Ovidiu POP, Comandantul Diviziei 4 Infanterie „GEMINA”. La manifestări și-a anunțat prezența și președintele Klaus Iohannis, dar, potrivit unor surse oficiale este posibil să fie prezenți și reprezentanți ai Guvernului. Din cauza faptului că președintele Iohannis va participa și manifestările de la București, organizatorii de la Alba Iulia nu au putut stabili deocamdată ora la care se va desfășura Parada Militară de la Alba Iulia.

La parada de anul acesta vor defila peste 1.300 de cadre militare din detașamente ale Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne,  Serviciului Român de Informații, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia și Administrația Națională a Penitenciarelor. În premieră, la Alba Iulia, va defila și un detașament al forțelor militare din Polonia și un detașament al jjandarmilor călare. 80 de vehicule militare vor trece prin fața mulțimii prezente la Alba Iulia, pe bulevardul 1 Decembrie 1918.

De asemenea, dat fiind numărul extrem de mare de vizitatori care se anunță de 1 Decembrie la Alba Iulia, parada se va întinde de la Casa de Cultură a Sindicatelor  până la sensul giratoriu de la intersecția străzilor Moților și Horea.

Citește și Centenarul Marii Uniri la Alba Iulia: Trei zile de concerte, momente solemne, spectacole, paradă militară. PROGRAM

„Vor fi mult mai mulți soldați și tehnică față de anii trecuți, va fi o paradă militară mai amplă și vom încerca să o întindem pe câțiva kilometri, începând de la Casa de cultură, să ajungem până în sensul giratoriu de pe Moților cu Bulevardul Horea. Aici vom putea pune pe trotuar, stânga-dreapta, cei zeci de mii de oameni care vor veni, pentru că mulți vor vrea să vadă parada și, dacă o punem ca și anii trecuți, între blocurile M, s-ar aglomera foarte mult și lumea nu mai vedea”, spune Paul Voicu în urmă cu trei săptămâni.

CITEȘTE ȘI: Alba Iulia se pregătește pentru „MAREA INVAZIE” de 1 Decembrie. Peste 150.000 de oameni vor umple orașul, de CENTENAR

Pentru siguranța celor care vor participa la manifestările de 1 Decembrie de la Alba Iulia, prefectul Dănuț Hălălai a declarat că a solocitat montarea unui număr mare de corturi de prim ajutor și se vor aduce efective de poliție și din alte județe. Vineri, va avea loc o nouă întâlnire a reprezentanților instituțiilor implicate în organizarea evenimentului unde se vor stabili și alte detalii cu privire la manifestările dedicate sărbătoririi Centenarului de la Marea Unire din 1918, la Alba Iulia.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate din Vinerea. Ce au descoperit oamenii legii

Publicat

trafic îngreunat pe dn1, pe raza localității oiejdea. accident rutier

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate din Vinerea. Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat luni, 22 aprilie, un control la o societate comercială din Vinerea – Cugir, specializată în comercializarea produselor de protecție a plantelor, în scopul verificării modului în care sunt respectate normele legale privind deținerea acestui tip de produse.

Potrivit IPJ Alba, în urma verificărilor, polițiștii au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Săptămâna Verde la Școala „Simion Lazăr” Lunca Mureșului. Ateliere în engleză pentru copii, alături de studenți, despre natură

Publicat

săptămâna verde la Școala „simion lazăr” lunca mureșului. ateliere în

Săptămâna Verde la Școala Gimnazială „Simion Lazăr” Lunca Mureșului a debutat cu activități pentru elevi, organizate împreună cu studenți de la Cluj. Copiii au avut ocazia să învețe despre natură și să exerseze limba engleză.

Au fost implicați în proiectul de educație non-formală ”Let’s Celebrate Earth Day Together!”. Acesta a fost realizat în parteneriat cu Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere a Universității…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LOCURI de MUNCĂ în ALBA: 564 de posturi la Alba Iulia, Sebeș, Aiud, Blaj, Cugir și alte localități din județ. Oferta prin AJOFM

Publicat

locuri de muncĂ în alba: 564 de posturi la alba

Locuri de muncă în Alba: Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba a transmis oferta de locuri de muncă disponibile în județul Alba, la data de 23 aprilie. Sunt vacante 564 de posturi în județul Alba, în mai multe domenii.

Se angajează și personal pentru partea tehnică, de teren a lucrărilor la un birou de cadastru din Alba Iulia. Detalii, AICI.

AICI: ADAUGĂ ANUNȚ ANGAJARE

Agenţia Locală…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

BLOCAJ pe DN1 în Florești. S-a spart conducta principală de canalizare care traversează localitatea

Publicat

masini floresti.jpg

Floreștiul e blocat din cauza unei avarii. Conducta principală de canalizare care traversează localitatea s-a spart și se intervine pe DN1, anunță Compania de Apă Someș. Din această cauză se circulă bară la bară.

Deocamdată, reprezentanții companiei nu au putut preciza cât vor dura lucrările.

BLOCAJ pe DN1 în Florești. S-a spart conducta principală de canalizare care traversează localitatea

„Urmare a unei avarii la conducta principală de canalizare…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe