ACTUALITATE
Marii dezvoltatori imobiliari din Cluj, forțați să rezolve problemele comunității, în locul Primăriei. Cum văd ei situația?
Pentru nimeni nu e surprinză că în Cluj-Napoca sunt probleme mari legate de trafic, creșe și grădinițe, școli, cu toate că administrația Boc are mai multe mandate la activ în municipiu, după cum nu e niciun secret că avem cea mai fierbinte piață imobiliară din România, în continuă expansiune. Cu toate că beneficiază de un buget anual consistent, de peste 430 milioane de euro, Primăria obligă în continuare marii dezvoltatori imobiliari să realizeze drumuri late, creșe și chiar școli, dacă doresc ca proiectele lor să obțină avizele Comisiei de Urbanism, cu toate că Primăria deja beneficiază de pe urma proiectelor imobiliare cel puțin prin taxe și impozite. Totul este făcut la mica înțelegere, pe un fir roșu care merge la limita legii. Cine ar ceda pur și simplu din profitul său – și vorbim despre sume uriașe – doar de dragul comunității?
Cum se face că investitori privați precum Vasile Salanță, care a modernizat complet accesul în Parcul Rozelor, Dorin Bob, care construiește cel mai scump sens giratoriu din România pe strada Frunzișului, Chimu Căpușan – care va construi o școală pe 2 etaje în zona Bulevardului Muncii, Dorin Așchilean și Iosif Pop, sunt puși să lucreze în domenii care ar trebui să fie gestionate de către autoritățile locale?
Marii investitori TREBUIE să ajute
Inginerul Dorin Așchilean nu mai trebuie să fie prezentat nimănui. A urbanizat multe zone din România, iar de numele imperiului pe care l-a clădit se leagă obiective precum Salina Turda, Cluj Arena, Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, Stadionul din Tg. Jiu, Restaurarea Parcului Central și Clădirii Casino din Cluj-Napoca, Clădirea FSEGA din Cluj-Napoca.
Acesta este de părere că investitorii…