Connect with us

ACTUALITATE

Marina Militară strânge bani pentru primul voiaj în jurul lumii al Navei Şcoală Mircea

Publicat

nava scoala mircea
Sursa foto: RadioConstanta

Forţele Navale Române au lansat joi campania de promovare şi colectare publică de fonduri ”Fii alături de Mircea pentru călătoria sa în jurul lumii!” în vederea organizării primului voiaj circumterestru al octogenarului velier al Academiei Navale Mircea cel Bătrân, informează Statul Major al Forţelor Navale (SMFN).

Potrivit sursei citate, la data de 17 mai, Nava Şcoală (N. Ş.) Mircea împlineşte opt decenii de la intrarea în serviciul Marinei Militare Române, la bordul ei primind botezul marinăresc peste 70 de promoţii de studenţi ai ANMB, pe parcursul voiajelor în care nava a acostat în peste 120 de porturi din Europa, Asia Mică, nordul Africii şi din America de Nord.

„Cu acest prilej, conducerea FNR lansează proiectul unui marş al Navei Şcoală Mircea în jurul Pământului, în perioada martie 2021-ianuarie 2022, cu escale în porturi de pe toate continentele, pentru a prezenta mapamondului spiritul românesc şi valorile culturale ale României, prin intermediul marinarilor militari români” – se arată în comunicatul SMFN.

Forţele Navale Române şi Fundaţia Gheorghe Balaban iniţiază campania de strângere a fondurilor necesare pentru realizarea acestui deziderat, la fel cum, în anul 1938, printr-o colectă publică, a fost strânsă o parte din bugetul necesar construirii istoricului velier, la Şantierul Blohm&Woss din Germania.

Persoanele fizice şi juridice, care doresc să susţină proiectul voiajului circumterestru al Navei şcoală Mircea, iniţiat Forţele Navale Române, pot depune sumele disponibile în contul RO36BACX 0000 0030 0615 8000 (lei), deschis la Unicredit Bank, de Fundaţia Gheorghe Balaban. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Prețurile continuă să crească. În ce domenii estimează managerii că vor fi cele mai mari creșteri

Publicat

cumparaturi

Managerii români estimează pentru următoarele trei luni o creştere accentuată a preţurilor în industria prelucrătoare, construcţii şi comerţul cu amănuntul, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În cadrul anchetei de conjunctură din luna iunie 2022, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +9%).

Pentru activitatea de fabricare a băuturilor se va înregistra cea mai mare creştere (sold conjunctural +32%).

Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +4% pe total industrie prelucrătoare. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează o creştere accentuată în următoarele trei luni (sold conjunctural +40%).

Potrivit estimărilor din luna iunie 2022, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni o creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +19%). Managerii estimează o creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +6%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează creşterea accentuată a acestora (sold conjunctural +57%).

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni o tendinţă de creştere a activităţii economice (sold conjunctural +19%).

Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere (sold conjunctural +20%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni, creştere a numărului de salariaţi (sold conjunctural +20%). Managerii societăţilor comerciale estimează creştere accentuată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +68%).

Conform estimărilor din luna iunie 2022, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +8%). Se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +4%).

Potrivit opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creştere (sold conjunctural +32%).

Instituţia menţionează că soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care nu trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă.

Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Trei persoane REȚINUTE de jandarmii clujeni pentru posesie de DROGURI

Publicat

politia jandarmeria.jpg

Jandarmii clujeni au depistat, luni, trei persoane care aveau asupra lor substanțe interzise. Acestea au fost reținute, ancheta fiind preluată de DIICOT Cluj.

whatsapp image 2022 06 28 at 09.37.07

„Luni, 27 iunie a.c., în intervalul orar 15.00-19.00, jandarmii aflați în misiune de patrulare pe raza municipiului Cluj-Napoca, au observat în parcul Cetățuia două persoane și pe strada I.L.Caragiale o persoana care la vederea forțelor de ordine au manifestat un comportament suspect.

În urma controlului corporal preventiv s-au identificat asupra acestora substanțe susceptibile a fi deținute la deținere.

whatsapp image 2022 06 28 at 09.37.07 (1)

Bunurile găsite…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

LOCURI de MUNCĂ în ALBA: 595 de posturi în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Sebeș, Cugir și alte localități din județ. Oferta prin AJOFM

Publicat

dscf6295.jpg

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba a transmis oferta de locuri de muncă disponibile în județul Alba, la data de 28 iunie. Sunt vacante 595 de posturi în județul Alba, în mai multe domenii.

De asemenea, cei mai mari angajatori din regiune fac angajări. Oferta lor de locuri de muncă poate fi accesată aici:

Se angajează și personal pentru partea tehnică, de teren a lucrărilor la un birou de cadastru din Alba Iulia. Detalii, AICI.

AICI: ADAUGĂ ANUNȚ ANGAJARE

Locuri de muncă / angajări ALBA IULIA:…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

COD PORTOCALIU de caniculă în Bihor, cu temperaturi extreme. Vor fi 37-38 de grade!

Publicat

montaj canicula 28062022.jpg

Stați în case! Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o avertizare de COD PORTOCALIU de caniculă ce vizează cea mai mare parte a județului Bihor și va fi valabilă în perioada 29 iunie – 1 iulie.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe