Connect with us

ACTUALITATE

Marius Balo, românul eliberat din pușcăriile din China, într-un pelerinaj de 2.922 de kilometri. Când ajunge în Alba

Publicat

marius balo 1000x600.jpg

Marius Balo, românul care a fost închis mai mulți ani în pușcăriile din China, pornește într-un pelerinaj pe la principalele locuri de detenţie, tortură şi exterminare a foştilor deţinuţi politici din România. Traseul său va străbate și județul Alba, la Blaj, Aiud, Alba Iulia și Sebeș. 

Acțiunea va începe în data de 29 iunie 2022, la ora 13,00, după câteva momente de reculegere la Cimitirul Eroilor din Cluj-Napoca şi la mormântul Doinei Cornea.

2922 km pentru 2922 zile de detenţie

Organizatorii pelerinajului sunt Marius Balo şi Fundaţia Doina…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Ultimul veteran de război din Oarda, s-a stins din viață. Gheorghe Hațegan, poveste de erou în slujba țării

Publicat

gheorghe hategan veteran e1660633073369 1000x600.jpg

Ultimul veteran de război din Oarda de Jos și singurul veteran care participa în ultimii ani la evenimentele militare desfășurate la Alba Iulia, colonel (rtg) Gheorghe Hațegan, a plecat din această lume, anunță reprezentanții Cercului Militar Alba Iulia.

În primăvara acestui an, mai exact pe 11 martie, a implinit vârsta de 99 de ani. A dorit mult să depășească centenarul vieții sale, fiind una dintre dorințele pe care le mărturisea celor care îl vizitau.

Cunoscut și foarte apreciat pentru calitățile sale excepționale de povestitor, Gheorghe Hațegan…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Amenzi pentru vitezomani pe autostrăzi din județele Cluj și Mureș. Au rămas fără PERMIS

Publicat

autostrada 4.jpg

În ultimele 4 zile, polițiștii Biroului Autostrăzi au aplicat peste 190 de sancțiuni contravenționale, în urma unor acțiuni rutiere desfășurate pe autostrăzile de pe raza județelor Mureș și Cluj.

În perioada 12 – 15 august a.c., polițiștii din cadrul Brigăzii Autostrăzi au desfășurat, pe autostrăzile de pe raza județelor Mureș și Cluj, acțiuni, cu forțe mărite, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, în rândul participanților la trafic.

Vizați au fost conducătorii auto care nu respectă regimul legal de viteză.

Astfel, în perioada menționată, au fost aplicate 194 de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Greu cu datoria publică! Devine din ce în ce mai greu de urnit

Publicat

bani portmoneu lei alba24 e1654846201712 1000x600.jpg

Datoria publică devine din ce în ce mai greu de urnit: guvernul Ciucă a adăugat 37 mld. lei la datoria publică în primele 5 luni din 2022. Chiar şi raportată la un PIB umflat de inflaţie, datoria publică a crescut mai repede şi a trecut de 50% din PIB.

Datoria publică a României, internă şi externă, a trecut de 50% din PIB şi a fost de 614 mld. lei la finalul lui mai 2022, scrie ZF, citat de MEDIAFAX.

De la începutul anului, guvernul a adăugat datoriei publice circa 37 mld. lei, la un deficit bugetar de 21 de mld. de lei în aceeaşi perioadă, şi a plătit dobânzi de 11 mld. lei.

Până la finalul anului, deficitul bugetar este programat să ajungă la 80 mld. lei, în consecinţă la datoria publică de vor mai adăuga circa 60 de miliarde de lei (4,4% din PIB) doar din deficitul bugetar, la care se adaugă rostogolirea datoriei vechi, care devine din ce în ce mai greu de urnit.

Unde trag pieţele financiare linia roşie a finanţării României?

„Istoric, România a avut un risc de ţară foarte ridicat comparativ cu alte state din Europa. În principiu riscul vine din dezechilibre macro. O linie roşie pe un deficit de cont curent ar însemna ca acesta să treacă de echivalentul de -5% din PIB. România a trecut de mult de această limită. Vedem un deficit bugetar în creştere, o datorie publică în creştere foarte rapidă, care se îndreaptă vertiginos spre 60% din PIB”, a spus Laurian Lungu, doctor în economie şi fondatorul Consilium Policy Advisors Group.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ambarcațiuni și echipamente de peste 100.000 de lei, pentru secția de caiac canoe a Clubului Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia

Publicat

dotari caiac canoe alba iulia scaled e1660558653171 1000x600.jpg

Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia a achiziționat în ultimele luni mai multe echipamente și dotări pentru secția de kaiac-canoe. Valoarea totală a ambarcațiunilor, echipamentelor și dotărilor cumpărate este de peste 100.000 de lei, fără TVA. 

Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia este institutie publică de interes local al municipiului Alba Iulia, cu personalitate juridică, înființată prin Hotararea Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia nr. 369/20.11.2015, finanțată prin venituri proprii și subvenții acordate de la bugetul local al…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe