Connect with us

EVENIMENT

MARȚI și MIERCURI: COD GALBEN de vânt, ploi și căderi de grindină în 18 județe din țară

Publicat

harta meteo

18 județe din țară se vor afla sub Cod Galben de vânt, ploi și descărcări electrice. Meteorologii au emis o avertizare pentru perioada 30 aprilie, ora 14:00 până pe 1 mai, ora 21. 

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în regiunile nordice, nord-estice, vestice și centrale, iar în a doua parte a zilei de marți (30 aprilie) și la începutul nopții de marți spre miercuri (30 aprilie/01 mai) în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, precum și în Muntenia, Moldova și Dobrogea.

În cursul zilei de 1 mai, vântul va avea local și temporar intensificări în majoritatea regiunilor, cu rafale în general între 45 și 55 km/h.

În noaptea de marți spre miercuri (30 aprilie/01 mai) și la începutul zilei de miercuri (1 mai) în Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, Transilvaniei și Crișanei și local în zona de munte, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

sursă: meteoromania.ro, Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO Elevul clujean Bogdan Bora, medalie de aur și premiu special la salonul de inventică din Toronto. Ce dispozitiv a prezentat

Publicat

bogdan bora2.jpg

Bogdan Bora, elev la Colegiul Național „George Coșbuc” din Cluj-Napoca a reușit să obțină o performanță extraordinară în Toronto, Canada, la un salon de inventică.

Performanța sa este cu atât mai deosebită cu cât la acest salon au fost prezenți 756 de participanți din 50 de țări.

Elevul clujean Bogdan Bora, medalie de aur și premiu special la salonul de inventică din Toronto. Ce dispozitiv a prezentat

Bogdan Bora, care este coordonat de profesorul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LOCURI de MUNCĂ în ALBA: 568 de posturi la Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Teiuș, Câmpeni și alte localități din județ. Oferta prin AJOFM

Publicat

locuri de muncĂ în alba: 568 de posturi la alba

Locuri de muncă în Alba: Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba a transmis oferta de locuri de muncă disponibile în județul Alba, la data de 27 august. Sunt vacante 568 de posturi în județul Alba, în mai multe domenii.

Citește mai departe

EVENIMENT

Performanță pentru albaiulianul Almond Edgar la Silk Road Mountain Race, în Kirghizstan. 2000 de km străbătuți în 9 zile și 14 ore

Publicat

performanță pentru albaiulianul almond edgar la silk road mountain race,

Performanță pentru albaiulianul Almond Edgar la Silk Road Mountain Race. Tânărul în vârstă de 26 de ani a terminat una dintre cele mai grele competiții de ultra-anduranță din lume, Silk Road Mountain Race. Acesta a parcurs traseul de aproape 2.000 de kilometri din Kirghizstan în 9 zile, 14 ore și 8 minute. La final, Almond Edgar s-a clasat pe locul 17 din 172 de participanți. 

Citește mai departe

EVENIMENT

Circulație restricționată pe DN1 Cluj-Oradea. Sunt montate parapete

Publicat

trafic restrictionat cluj oradea e1724739304647.jpeg

Circulația pe DN1-E60 între Cluj-Napoca și Oradea este restricționată marți dimineață, din cauza unor lucrări de montare a unor parapete.

Banda 2 a DN1 Cluj-Napoca – Oradea este blocată temporar marți dimineață, pentru realizarea unor lucrări de montare parapete, informează Inspectoratul de Poliție Județean Cluj.

„Pe sectorul de drum DN1-E60, între kilometrii 516+0 m și 516+330m, se vor efectua lucrări de montare parapete de tip New Jersey.

În…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe