Muzeul Județean Botoșani, Secția de Artă Plastică – Etnografie, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani desfășoară proiectul educațional intitulat „Martie, între arhaic și contemporan”, în perioada 25 februarie – 8 martie 2022.
Având în vedere multitudinea de evenimente pe care atât satul tradițional, cât și societatea urbană contemporană le asociază cu perioada de început a primăverii, activitatea noastră își propune să aducă în fața iubitorilor de valori autentic românești informații și tehnici de lucru ale mărțișoarelor. Pentru cei care se simt mai apropiați de sărbătorirea contemporană a mamei, propunem un scurt istoric al Zilei Internaționale a Femeii și posibilitatea realizării de felicitări dedicate acestei ocazii.
Activitatea se va desfășura la Muzeul de Etnografie Botoșani (B-dul M. Eminescu, nr. 50), cu participarea a doar câte unui colectiv de elevi/serie, respectând normele de protecție sanitară în vigoare.
Pentru evitarea blocajelor, alocăm fiecărui grup câte o oră și desfășurăm activitatea pe baza programărilor la numărul de telefon: 0231.515.506.
În zilele lucrătoare, programul cu publicul va fi între orele 8.00-16.00, iar în zilele de sfârșit de săptămână, în intervalul orar 9.00-17.00.
Teama de vorbit în public e mai mare decât teama de moarte, dar poate fi învinsă! Cum? Prin exerciții făcute în mijlocul unor oameni prietenoși, deschiși și dornici să te ajute. Glosofobia poate fi tratată dacă ai unde exersa, iar o metodă foarte eficientă pentru asta este pusă la dispoziția tuturor de clubul Toastmasters.
La inițiativa Elisabetei Maxim, director Cambridge Star Botoșani, și cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean…
Trecerea la ora de vară va avea loc în acest weekend, iar în fiecare an tranziția ridică semne de întrebare cu privire la impactul asupra economiei, întrucât cercetările arată că apar dezechilibre în productivitatea muncii, pe piețele financiare și în consumul de energie, relevă o analiză semnată de Radu Puiu, analist financiar XTB România.
‘Tranziția la o altă oră este o tradiție istorică și a fost introdusă pentru prima dată în urmă…
În cadrul parteneriatului internațional dintre Muzeul Județean Botoșani și universitatea Friedrich Alexander din Erlangen-Nürnberg, Germania, se desfășoară o campanie de cercetare arheologică prin scanarea așezărilor cucuteniene din zona comunei Vaculești, jud. Botoşani.
Rezultatele interesante nu au întârziat să apară. Concomitent cu scanarea geofizică, studenții colectează materialele de la suprafața terenului, cu scopul de a realiza harta…