Connect with us

EVENIMENT

Mărţişoare cu autografe la Muzeul Ţăranului Român

Publicat

Sursă foto: Muzeul Naţional al Ţăranului Român

Mai mulţi actori, printre care Chris Simion – Mercurian, Oana Pellea, Maia Morgenstern, Marian Râlea, vor fi prezenţi sâmbătă, duminică şi luni la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, între orele 10,00 -17,00, pentru a vinde mărţişoare cu autograf pentru strângerea de fonduri necesare construcţiei Teatrului Griviţa 53.

„Chris Simion – Mercurian, Oana Pellea, Maia Morgenstern, Marian Râlea, Marius Manole, Ilona Brezoianu, Medeea Marinescu, Rodica Mandache, Adriana Trandafir, Irina Margareta Nistor, Tudor Aaron Istodor, Vlad Logigan, Iuliana Vîlsan, Maria Miu şi restul artiştilor-ctitori au bucuria să vă invite pe data de 27/28 februarie şi 1 martie la Muzeul Ţăranului Român, între orele 10.00-17.00 pentru a vă încuraja să achiziţionaţi un mărţişor cu autograf şi pentru a vă spune cum puteţi lua parte la cea mai provocatoare aventură culturală a acestui moment: construcţia Teatrului Griviţa 53”, informează un comunicat al MNŢR, transmis marţi AGERPRES.

Prima etapă a campaniei demarează cu ajutorul iniţiativei „Vindem mărţişoare. Construim un teatru”.

„Mărţişoarele unicat, în număr de 1.000, sunt create manual de copiii de la Galeria Basil. Acestea sunt modelate sub forma unor cărămizi şi, pentru a le da o valoare sentimentală, ele poartă autograful celor ce sunt şi ctitori ai proiectului: Marian Râlea, Oana Pellea, Maia Morgenstern, Marius Manole, George Ivaşcu, Rodica Mandache, Sanda Manu, Ilona Brezoianu, Tudor Istodor, Vlad Logigan, Maria Miu, Iuliana Vîlsan, Medeea Marinescu, Crina Semciuc, Antoaneta Cojocaru, Mirela Zeta, Corina Moise, Dan Rădulescu, Vlad Zamfirescu, Chris Simion – Mercurian şi mulţi alţii”, se arată în comunicat.

Acestea pot fi achiziţionate din orice colţ al ţării prin precomandă.

În paralel cu iniţiativa „Vindem mărţişoare. Construim un teatru”, continuă vânzarea cărămizilor ctitor G53.

„Pentru ca această campanie să ne ofere la final teatrul, trebuie să ne strângem 33.000 de ctitori. 1 cărămidă ctitor este 53 Euro şi este egalată de 5 cărămizi – mărţişor, un mărţişor este 53 lei. Este singurul mărţişor care nu expiră şi singura cărămidă care nu se sparge. Materialul din care este făcută este acelaşi cu care sunt făcute visurile noastre. Împreună chiar putem să reuşim”, a afirmat Chris Simion – Mercurian.

Cea de-a doua etapă a proiectului va începe în luna aprilie/mai şi va fi o surpriză vizuală de neuitat.

Campania de strângere de fonduri are mai multe etape şi se va întinde până la finalul anului 2021, atunci când iniţiatorii speră să aibă suma necesară construirii teatrului şi începerii şantierului.

Proiectul Teatrului Griviţa 53 s-a născut în 2017, din iniţiativa regizoarei Chris Simion – Mercurian, cu banii câştigaţi din vânzarea casei moştenite de la bunica sa, acesta cumpărând terenul de pe Calea Griviţei 53, acolo unde va fi construit, după mai bine de 75 de ani, primul teatru independent din România.

Ultimul demers similar i-a aparţinut inginerului constructor Liviu Ciulei, care a construit, în 1946, pentru fiul său, regizorul Liviu Ciulei, un teatru privat. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

”Sfinții de gheață” din calendarul romano-catolic. Vin ”Orbanul” și ”Medardul”. Frig și ploi în luna mai în Transilvania.

Publicat

ploi torentiale furtuna cluj scaled e1717054624347.jpg

Tradiția ”sfinților de gheață”, pentru că este o poveste din popor, cum se spune, este recunoscută și în alte țări, în special din vestul Europei, precum Germania sau  Austria. Este caracterizată de frig, ploi și, mai ales de posibilitatea producerii de îngheț la sol. Așa că, majoritatea locuitorilor din Transilvania au auzit de ”sfinții de gheață”. Mai mult, este și o perioadă care împarte semănatul de primăvară în două pentru că unele plante nu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 35.000 de vizitatori au intrat în “Universul lui Salvador Dali”. Clujul, cel mai mic oraș care a expus faimoasa colecție

Publicat

dali3 1.jpg

Cea mai importantă expoziție de artă care a ajuns la Cluj-Napoca, Universul lui Salvador Dali, s-a încheiat în 18 mai, după o prelungire de 18 zile față de data stabilită inițial.

Peste 35.000 de plătitori de bilete s-au bucurat, la Cluj, de operele lui Dali. Câteva mii au trecut pragul expoziției și cu ocazua Nopții Muzeelor.

Clujul, cel mai mic oraș în care a fost expusă colecția

Proiectul expoziționa ”Universul lui Salvador Dali” a reprezentat, pentru…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vreme instabilă la Cluj. Temperaturi sub normal și ploi frecvente până la începutul lunii iunie

Publicat

ploaie pixabay e1652171851788.jpg

Vreme mai rece decât în mod obișnuit pentru această perioadă a anului la Cluj, arată meteorologii, care au făcut o estimare pentru următoarele două săptămâni, respectiv pentru perioada 19 mai – 1 iunie 2025.

De asemenea, nu scăpăm de ploi până la finalul lunii.

Vreme instabilă la Cluj. Temperaturi sub normal

Astfel, potrivit estimărilor meteorologilor, la începutul intervalului, valorile termice maxime vor fi cuprinse între 14 și 18 grade Celsius, în timp…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Zeci de școli din județul Cluj trec la cursuri online din cauza întreruperii apei potabile. VEZI care sunt acestea

Publicat

scoala online e1644316841383.jpg

Mai multe unități de învățământ din județul Cluj își vor desfășura activitatea în sistem online sau asincron, în perioada 20–23 mai 2025, din cauza întreruperii furnizării apei potabile anunțate de Compania de Apă Someș.

Decizia vine în urma hotărârilor luate de consiliile de administrație ale școlilor afectate, care au constatat imposibilitatea respectării condițiilor igienico-sanitare necesare desfășurării cursurilor cu prezență fizică, conform…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe