Connect with us

EVENIMENT

MASACRU în Arad: Zeci de căprioare și alte animale sălbatice, găsite moarte pe câmp

Publicat

caprioare
sursa foto: romani-buni.info

Poliţiştii şi autorităţile sanitar-veterinare din Arad au început o anchetă după ce pe terenuri agricole din judeţ au fost descoperite zeci de căprioare şi alte animale sălbatice moarte, posibil otrăvite cu substanţe pentru combaterea rozătoarelor.

Reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad au declarat, miercuri, că au fost sesizaţi cu privire la descoperirea unor cadavre de animale sălbatice, în special căprioare, pe terenuri din zona cuprinsă între Pecica şi Peregu Mare.

„Este vorba de peste 30 de căpriori, iepuri, cocoşi şi coţofane. Oamenii noştri sunt pe teren, mai caută cadavre pentru o evaluare a situaţiei. Suspiciunea este de intoxicare cu substanţe de deratizare care au fost amplasate greşit, nu se ştie dacă de firma autorizată sau de proprietarul terenurilor. Căprioarele sunt duse la laboratorul din Timişoara pentru a analize toxicologice, urmând a obţine buletinul de analize, cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare. Dacă se confirmă, înseamnă că la adresa proprietarului terenului se va deschide, de către poliţişti, dosar penal şi va suporta pagubele existente”, a declarat directorul adjunct al DSVSA Arad, Cristian Gornic.

Cadavrele au fost descoperite de administratorul fondului de vânătoare care cuprinde localităţile Peregu Mare, Nădlac, Şeitin şi Semlac. În ultimii ani, pe acest fond au mai existat cazuri de otrăvire a animalelor sălbatice, în special căprioare şi iepuri.

Poliţiştii au început cercetări în acest caz, în urma sesizărilor primite.

„Au fost ridicate probe biologice pentru stabilirea cauzei morţii animalelor. În funcţie de rezultatul buletinului de analiză, se vor lua măsurile legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Claudia Iuga.

Conform reglementărilor, otrava pentru combaterea rozătoarelor trebuie introdusă în găurile de şoareci şi şobolani, nu împrăştiată pe câmpuri. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Admitere ACADEMIA de POLIȚIE 2024: Înscrieri până duminică, 28 iulie. Condiții pentru candidați, probe de concurs, calendar

Publicat

admitere academia de poliȚie 2024: Înscrieri până duminică, 28 iulie.

Admitere Academia de Poliție 2024. Înscrierile la admitere se încheie duminică, 28 iulie. Etapele de concurs cuprind evaluarea performanței fizice, proba scrisă și examinarea medicală.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Agenția pentru Cadastru va presta mai multe servicii GRATUIT. Ce prevederi au intrat în vigoare

Publicat

ancpi cadastru.jpg

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) va presta mai multe servicii gratuit. Agenția își extinde lista inclusiv a celor de interogare dinamică pe baza unor componente API (application programming interface).

Noile prevederi au intrat în vigoare miercuri, 24 iulie, când a fost publicat în Monitorul Oficial ordinul nr. 1498/2024 pentru modificarea și completarea Ordinului directorului general al ANCPI nr. 16/2019 privind aprobarea tarifelor…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Modificări importante pentru cei care vor să obțină permisul auto. Noi reguli pregătite de autorități

Publicat

acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor din alba. sute de mașini

Modificări importante pentru cei care vor să obțină permisul auto. Noi reguli au fost anunțate de comisarul European pentru Transporturi, Adina Vălean.

Va...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Tradiții clujene: Sf. Pantelimon sau „Pintilie călător”. Semnifică SFÂRȘITUL verii. Tradiții și superstiții

Publicat

152621 pantelimon.jpg

La miez de vară, pe 27 iulie, în satul tradițional din Cluj era sărbătorit cel mai mare tămăduitor, Sfântul Pantelimon, numit în tradițiile populare și „Pintilie Călător”. În mitologia populară era considerat fratele Sfântului Ilie.

„Astfel, oamenii satelor credeau că și Pantelimon umblă prin cer cu un car de foc. Se spune că Pintilie „apără de toate bolile”, „păzește turmele de fiare”, „îi apără pe oameni să nu fie luați de duhurile…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe