Connect with us

EVENIMENT

Masca de protecţie devine OBLIGATORIE în județul Mureș, în majoritatea spaţiilor publice deschise

Publicat

sursa foto: opiniabuzau.ro

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Mureş a hotărât, vineri, că purtarea măştii de protecţie va fi obligatorie pe perioada stării de alertă pentru toate persoanele prezente în unele spaţii publice deschise de pe raza judeţului, excepţie făcând copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

„Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat astăzi o hotărâre care instituie obligativitatea purtării măştii în anumite locaţii exterioare de pe raza judeţului Mureş. Sunt măsuri gândite pentru siguranţa noastră, a tuturor. Îi îndemn pe mureşeni să facă echipă cu autorităţile, să acţionăm unitar şi să respectăm cu toţii legea. Sunt convinsă să aceste măsuri vor contribui la ţinerea sub control a situaţiei epidemiologice din judeţ”, a declarat prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, conform unui comunicat de presă.

Potrivit hotărârii adoptate vineri, CJSU Mureş a stabilit ca masca de protecţie să fie purtată, începând de sâmbătă, în pieţele agroalimentare, pieţe auto, spaţii de tip bazar, permanente sau temporare, precum şi în spaţiile de tipul târgurilor de produse.

De asemenea, masca va fi purtată în zonele de aşteptare exterioare ale unităţilor spitaliceşti publice şi private, ambulatorilor de specialitate, ale farmaciilor, precum şi în spaţiile de aşteptare situate în exteriorul unor entităţi publice şi private care asigură servicii pentru populaţie, în staţiile de autobuz, autogări şi peroane sau în spaţiile publice deschise aferente obiectivelor turistice.

Masca devine obligatorie şi la evenimentele publice, în toate zonele de promenadă, precum şi pe arterele pietonale intens frecventate de pe raza judeţului Mureş.

Autorităţile publice locale din fiecare UAT de pe raza judeţului Mureş vor semnaliza corespunzător spaţiile/zonele unde va fi instituită obligativitatea purtării măştii de protecţie şi vor lua măsuri pentru a informa populaţia, inclusiv prin mijloace online şi offline.

Pe perioada stării de alertă, toate magazinele de pe raza judeţului Mureş care comercializează produse de panificaţie vor lua măsuri pentru preambalarea acestora, iar acolo unde nu este posibil se va suplimenta personalul care serveşte la raft, astfel încât manipularea produselor şi încasarea banilor să se realizeze de persoane diferite, echipate corespunzător. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ALBA: Amplasarea radarelor în data de 19 martie 2024. Lista drumurilor pe care se vor afla echipaje de Poliție

Publicat

alba: amplasarea radarelor în data de 19 martie 2024. lista

Amplasarea radarelor în data de 19 martie 2024: reprezentanții IPJ Alba au anunțat drumurile publice din județ în care se vor afla echipaje ale Poliției. 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru – Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 – Săliştea – Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Au sosit primele BERZE la Vlaha, în Cluj

Publicat

berze vlaha.jpeg

Au sosit primele berze la Vlaha, în jud. Cluj. Luni dimineață, prima barză a „aterizat” în cuib. După masă au mai survolat cuibul aproximativ 10 berze. Două dintre ele au „monopolizat” cuibul și a avut loc și prima împerechere din acest an.

„În dimineața zilei de luni, 18 martie, în cuibul de berze de la Vlaha și-a făcut apariția prima barză. Potrivit imaginilor time-lapse, aceasta a aterizat pe cuib la 7:47, dar l-a și părăsit la 7:55. Nu a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro a STAGNAT la 4,97 lei

Publicat

euro ok e1652428074514.jpg

Leul a rămas principalul instrument utilizat de BNR pentru a ține inflația sub control, și rămâne cea mai stabilă monedă din regiune, în condițiile în care politica fiscală PSDNL rămâne una imprevizibilă.

Acest fapt este atestat de Eurostat care a anunțat că prețurile din februarie s-au majorat cu 7,1%, în timp ce inflația din zona euro s-au comprimat la 2,8%.

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro a STAGNAT la 4,97 lei

Luni, cursul euro a crescut marginal de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un bărbat de 50 de ani a MURIT la volan în urma unui stop cardiac, la Dumbrava

Publicat

ambulanta smurd pompieri isu accident.jpg

Un bărbat de 50 de ani a murit la volan în urma unui stop cardiac, la Dumbrava, în jud. Cluj. Pompierii de la ISU Cluj i-au aplicat manevre de resuscitare timp de o oră însă fără succes.

„Pompierii din cadrul Gărzii Gilău au intervenit în această seară, alături de două echipaje SAJ, pentru aplicarea manevrelor de resuscitare unui bărbat, în vârstă de aproximativ 50 de ani, care a suferit un stop cardio respirator în timp ce se afla la volan.

Un bărbat…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe